~Its All About Nature n Passion~

Sunday, 20 January 2019

BLNC Aktiviti Business Yang Dinanti-nantikan Sepanjang Tahun

23:39 0
BLNC Aktiviti Business Yang Dinanti-nantikan Sepanjang Tahun
Menanti Februari 2019, InshaAllah sekali lagi bakal diraikan dengan menghadiri Business Leaders National Conference atau BLNC. Alhamdulillah tahun ni Wana berjaya melayakkan diri menghadiri aktiviti business yang sangat- sangat memberi aura luar biasa kepada mereka yang datang.

Pengedar Shaklee Manjung

Tahun ni merupakan tahun ketiga Wana berjaya meloloskan diri. Tak sabar rasanya nak sedut aura insan-insan hebat ni. Lagi best masa ni la Kita dapat berkongsi ilmu, pendapat dan beramah mesra dengan Mentor-mentor, upline, downline dan sideline seluruh Malaysia.

Setiap kali datang ke BLNC pasti ada tema pakaian tau. Meriah sangat group Whatsapp beberapa minggu sebelum acara gah ini berlangsung. Mana taknya, masing-masing nak share OOTD mereka. Ye lar, leaders yang buat Shaklee ni bukan sahaja terdiri daripada mereka yang bekerjaya tetapi mereka yang hanya bergelar surirumah yang mempunyai income 4, 5, 6 angka tau. Hebat bukan?

aktiviti business shaklee


Kebetulan BLNC tahun lepas, Shaklee buat pertama kalinya launching produk Skincare terbaru iaitu Youth Shaklee. Wow, masing-masing teruja tau. Boleh baca post Wana dalam blog ni berkaitan dengan skincare Youth.



Anda nak jadi macam Kami?


shaklee manjung

Nak jadi macam kami, mudah jer. Anda hanya perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan membuat pembayaran sebanyak RM75 sahaja. Anda boleh terus hubungi Wana jer.

Once dah join, anda akan dimasukkan kedalam support group yang telah Wana sediakan. Tujuan support group ni, Wana akan guide anda selok belok berbusiness Shaklee. Selain tu tentulah untuk berjaya mengemudi empayar business Shakleekan.

Anda boleh hubungi Wana untuk ketahui lebih lanjut berkaitan business dan join ahli okey. 

jana pendapatan dengan shaklee

Wana Mohd Tahir | 0109749611
Pengedar Shaklee Malaysia
COD: Manjung, Sitiawan, Lekir 
Postage : Seluruh Malaysia, Indonesia & Brunei

Wednesday, 17 October 2018

Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu

23:59 1
Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu
Setiap pasangan yang berkahwin pasti mengimpikan ingin memliki zuriat sendiri. Bukan sahaja sang isteri yang sering 'dilabelkan' tidak subur, tetapi perlu diingat sang suami juga ada mengalami masalah kesuburan ini. Sebaiknya kedua-dua pihak baik Isteri mahupun suami perlu menjalani pemeriksaan kesuburan.

nutrisi untuk kesuburan suami isteri
Credit: healthyfoodstar.com

Faktor utama sering terjadinya masalah kesuburan ini adalah akibat dari pemakanan yang tidak sihat. Tak kira terlalu banyak atau terlalu sedikit, mengamalkan diet yang tidak seimbang dan gaya hidup juga boleh mempengaruhi sekiranya sering mengalami tekanan perasaan. Disini Saya ingin kongsikan makanan yang boleh membantu untuk meningkatkan kesuburan suami.


7 Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami


#Pertama 


Pengambilan buah-buahaan terutamanya buah betik. Ia kaya dengan vitamin C dan merupakan antioksida yang baik untuk tubuh badan. Buah betik juga mampu meningkatkan jumlah dan kesuburan sperma. Kekurangan vitamin C dalam badan juga boleh mengurangkan tahap kesuburan sperma. Pengambilan 500mg vitamin C setiap hari sangatlah digalakkan.

#Kedua

Banyakkan pengambilan makanan yang kaya dengan zinc. Ini kerana zinc merupakan mineral yang mampu mengaktifkan serta meningkatkan kualiti sperma. Zinc juga adalah mineral yang paling banyak dalam sperma. Makanan yang ada sumber zinc adalah seperti daging merah, bijirin, kekacang, makanan laut dan juga boleh ambil dalam bentuk supplemen.

#Ketiga

Tabiat merokok juga boleh merosakkan membran sperma dan mempengaruhi kelajuan pergerakan sperma untuk sampai ke telur. Ini kerana merokok sebenarnya boleh membunuh vitamin C dalam badan sekaligus mengurangkan kualiti sperma yang terhasil.

#Keempat

Pengambilan air kosong mampu meningkatkan kesuburan dan kesihatan sperma. Oleh itu,amalkan meminum air sebanyak 2 hingga 3 liter sehari.

#Kelima

Kebersihan makanan yang diambil hendaklah dalam keadaan segar. Kurangkan pengambilan 'fast food' dan makanan yang diproses. Ia juga boleh menjejaskan tahap kesuburan suami.

#Keenam

Selain daripada makanan harian, pihak suami juga boleh mengamalkan  set lelaki Shaklee yang terdiri daripada CoQ Trol Plus, Zinc Plus, Vitamin E dan Omega Guard.

testimoni kesuburan suami isteri

Gambar dibawah merupakan testimoni pasangan suami isteri yang telah mengamalkan set kesuburan Shaklee.

Klik Sini

Sekiranya ada sebarang pertanyaan atau untuk order berkaitan cadangan nutrisi lengkap untuk set kesuburan Shaklee, anda boleh hubungi Saya seperti details dibawah.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Tuesday, 16 October 2018

Sperma Berkualiti Mudah Dapat Anak?

00:02 0
Sperma Berkualiti Mudah Dapat Anak?
Kebiasaan masalah berkaitan kesuburan ni masyarakat kita selalunya tuding jari  terhadap para isteri sekiranya pasangan yang berkahwin tu belum dikurniakan zuriat. Tahu tak di pihak suami juga perlu memainkan peranan penting jika nak dapatkan sperma yang berkualiti tau.

tips hasilkan sperma berkualiti

Apa yang perlu dilakukan adalah dengan menjalani ujian kesuburan baik dipihak isteri mahupun suami. Barulah boleh dapat keputusan yang tepatkan? supaya nanti tiadalah pihak-pihak yang tak bertanggungjawab mengalahkan reporter berbayar ni menjaja cerita yang tak enak didengar dek halwa telinga kita kan.

Semalam Saya dapat satu testimoni berkaitan masalah kesuburan suami isteri ni. Mereka dah 5 tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan zuriat. Saya bangga dengan pasangan ni, sebabnya mereka tak bulat-bulat serahkan pada takdir, sebaliknya mereka ikhtiar menjalani ujian kesuburan.

tingkatkan penghasilan sperma berkualiti

Nak dijadikan cerita, si suami  pernah menjalani ujian kesuburan, result yang keluar masa tu jumlah sperma hanya 35 sahaja!. Peratusan motility pula hanya 30% sahaja. Sedangkan motility sperma >50% baru dianggap normal.

Pasangan suami isteri ni tak mengalah macam tu je, mereka ikhtiar lagi dengan pengambilan set kesuburan lelaki Shaklee. Masa tu menurut si isteri, beliau bagi suaminya makan CoqTrol Plus. Beliau sendiri turut mengamalkan  set kesuburan shaklee terdiri daripada Vitalea, vitamin C, Vitamin E, B Complex dan terkini Zinc Plus.

Alhamdulillah 4 bulan konsisten ambil set abang sado katanya, result bilangan sperma yang sebelum ni hanya 35 tetapi kini dah jadi 97000. Sungguh nikmat mana yang nak kita dustakan lagi. Semua dengan izin Allah SWT. Peratusan motility pun meningkat, kalau dulu 30% sekarang dah jadi 85%. Allahuakbar!

Menurut si isteri lagi, suaminya pernah mengalami sakit beguk. Rupanya doktor bagitahu gara-gara beguk ni juga menyebabkan sperma lelaki boleh mati atau tak matang. Selain dari faktor lain seperti merokok, obesiti, pengambilan alkohol dan gaya hidup tak sihat. Perkara-perkara macam ni memang bagi effect tak sihat pada sperma lelaki.

cara tingkatkan kualiti sperma
Testimoni Penghasilan Sperma Berkualiti

Alhamdulillah berkat hantar sampel air mani bulan 6 tahun 2018, jumpa doktor bulan julai tahun ni. Pasangan suami isteri ni menerima result yang positif. Chances untuk si isteri hamil cerah. Kita sama-sama doakan yer untuk mereka suami isteri.

Okay, next entry Saya kongsikan lebih terperinci pengambilan vitamin yang mereka ni ambil yer. 

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore