~Its All About Nature n Passion~

Thursday, 22 February 2018

Bangkit Dari Kegagalan

00:00 0
Bangkit Dari Kegagalan
Setiap dari kita mesti akan atau dah pernah melalui kegagalan dalam hidup.

Bangkit daripada kegagalan adalah suatu kemenangan.

Sama macam Saya. Suatu masa dulu pernah mengalami kegagalan dalam hidup. Memang ambik masa untuk bangkit.

Mujurlah dikelilingi dengan insan² tersayang yg banyak membantu untuk bangkit semula.

Circle of friends sangat memainkan peranan bila kita tengah down ni. Untuk tak nak rasa depress memang kena buat sesuatu kalau tak memang kesudah lah tak bangkit².

Saya suka baca benda² yg boleh membangkitkan rasa motivasi dalam diri. Tengok muka anak² juga salah satu punca kekuatan untuk kita terus melangkah jadi kuat.

Dan Saya yakin, setiap ujian Allah tu pasti ada hikmah tersembunyi. So, kita terus doa dan usaha untuk memajukan diri. InshaAllah kejayaan pasti akan bersama kita.😊

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Wednesday, 21 February 2018

Shaklee Business Warisan

00:00 0
Shaklee Business Warisan
Alhamdulillah masih diberi kesempatan utk melihat insan² tersayang. Syukur pada-Mu Ya Rabb.

Kita ni bila bergelar mak, memang takde lain la hanya nak pastikan kehidupan anak² selesa dan terjaminkan? Sama la macam Saya.

Tu yg struggle macamana pun bila ingat anak² memang kena kuat. Semua aspek kena kuat termasuklah dalam usaha memajukan bisnes Shaklee saya ni.

Beruntung Saya kenal Shaklee sebabnya ia satunya bisnes yg boleh diwarisi. Sekarang ni pun anak² dah terdedah dengan kegiatan Shaklee mama dorang. InshaAllah dorang faham usaha mama mengembangkan bisnes ni.

Apapun misi membantu mereka yg perlukan pendapatan tambahan dan mereka yg nak tingkatkan taraf kesihatan adalah menjadi misi utama saya.

Bila saya takde nanti, InshaAllah anak² dapat teruskan usaha mama ni yer.

Nilai wang takkan sama dengan nilai kasih sayang Tapi wang adalah pilihan utk cipta kebahagiaan.☺

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Tuesday, 20 February 2018

Perkara Yang Memberi Inspirasi Dalam Business

21:48 0
Perkara Yang Memberi Inspirasi Dalam Business
Dulu tengok orang berbusiness, dalam hati mula la berkata-kata bestnya la orang ni berbusiness kan.

'Aku pun nak jugak'. Tapi semangat tak betul-betul kuat. Mungkin masa tu Saya belum ada push factor nak berbusiness ni.

Yang yer nya tak nampak hala tuju lagi time tu. Keadaan berubah bila dah ada anak. Komitmen makin tinggi. Dah tentu la nak buat sesuatu yang terbaik untuk dorang kan.

Walaupun zero knowledge bab business tapi dapat berkongsi kebaikan dengan orang lain dan dorang pun dapat good result. Of course la diri ni rasa puas sangat.

Walhal aci redah je berbusiness ni. Lama-lama Saya jadi terkesan, bukan saja family yang perlu dijaga tapi as a muslim, nak juga menjadi antara salah seorang yang dapat membantu Agama dan bangsa sendiri tatkala mereka memerlukan bantuan kita.

So till now and onwards, Saya kena terus kuat berusaha memajukan empayar business Saya demi insan tersayang dan mereka yang memerlukan.😍

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng