BEBAS HODGKINS LYMPHOMA SETELAH BERTEMU RESVERATROL - ~Its All About Nature n Passion~

Wednesday, 23 November 2016

BEBAS HODGKINS LYMPHOMA SETELAH BERTEMU RESVERATROL

Kanser Hodgkin Lymphoma merupakan kanser tisu limfa, tisu limfa yang terdapat di nodus limfa, limpa, hati, tulang sum-suma dan lain-lain. Ia merupakan kisah seorang downline Saya yang mana abak lelakinya bebas Kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 selepas bertemu resveratrol sebagai penawarnya. Jom Saya kongsikan kisah Kak Saadiah Arbain dengan korang.

Penjual Shaklee Manjung Aktif
Sel Kanser

" Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee.

Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang.  Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa berma

Sakitnya semakin kerap.  Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital.  Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda.  Lepas tu datang balik.

Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya.  Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah.

Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.

Setelah beberapa hari dapat result,  anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak.

Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul.  Takut,  cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya.  Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.

Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi.  Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.

Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama  enam  bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan.

Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat.  Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa.  Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.

Justeru itu saya berusaha mencari supplement  bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik.  Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya.  Setelah konsisten ambil Vivix,  anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.

Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I'dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.

Syukur Alhamdullilah.  Terima kasih Allah terima kasih Shaklee." ~ Saadiah Arbain.
Penjual Shaklee Manjung

Alhamdulillah, besar pengorbanan seorang Ibu buat si anakkan? Berkat ikhtiar dengan resveratrol yang ada didalam Vivix Shaklee akhirnya dapat membantu Kak Saadiah dan anaknya.

Menurut kajian yang telah dilakukan pada tahun 2012. Ia menunjukkan sel-sel kanser Hodgkin Lymphoma akan memusnahkan diri sendiri apabila diberikan rasveratrol dengan dorse yang tinggi. 

Kajian yang telah diterbitkan oleh PubMed, US Library of Medicine National Institute of Health. Resveratrol mampu memberi perlindungan dan melawan pelbagai kanser lain juga.

Jika anak Kak Saadiah mampu sembuh sepenuhnya asbab pengambilan Vivix secara konsisten. Saya yakin Korang juga mempunyai peluang yang sama untuk sembuh. Apa yang penting jangan mudah putus asa dan sentiasa memberikan pengharapan untuk sembuh tu ditangan Allah SWT. InshaAllah.

Sekiranya korang nak dapatkan Vivix secara COD dan Poslaju. Korang boleh hubungi Saya seperti details yang tertera dibawah ini yer.

Wana Mohd Tahir,
Call/SMS/Whatsapp: 0109749611
COD: Manjung/Sitiawan/Lekir
Poslaju: Seluruh Malaysia 


No comments:

Post a Comment