2018 - ~Its All About Nature n Passion~

Friday, 17 August 2018

Testimoni Kulit Berminyak, Liang Pori Semakin Mengecil Selepas Menggunakan Skincare Youth Shaklee

13:59 0
Testimoni Kulit Berminyak, Liang Pori Semakin Mengecil Selepas Menggunakan Skincare Youth Shaklee
Awal tahun haritu Shaklee telah melancarkan skincare terbaru yang diber nama Youth Shaklee bersesuaian dengan taglinenya 'Look Younger Feel Younger'. Ramai dah dapat hasil yang memberangsangkan seawal 14 hari selepas menggunakan Youth. Jom Saya kongsikan testimoni Puan Royanty.

Testimoni pori-pori mengecil

Keistimewaan Skincare Youth


Assalamualaikum .... saya Royanty Baruddin. Ummi kepada 3 orang cahaya mata, seorang anak lelaki berumur 12 tahun dan kembar perempuan 6 tahun. Saya berumur 41 tahun.
.
Saya seorang ibu yang bekerja. Saya mempunyai kulit wajah yang berminyak di kawan zone T, Pori-pori terbuka dan selalu naik jerawat pasir.
.
Kulit muka saya sensitif tak berani dan mencuba sebarang skincare. Masa tengok shaklee mengeluarkan YOUTH Skincare, saya tergoda nak mencuba. Itu pun setelah tengok banyak testimoni yang positif walau pun guna dalam waktu yang singkat.
.
Alhamdulillah setelah menggunakan selama 14 hari, saya dah nampak effect yang memberangsangkan. Muka saya dah tak berminyak lagi, pori-pori semakin mengecil dan kulit muka terasa lembut dan segar je.
.
Kini tak perlu nak filter-filter bila nak upload gambar. Keyakinan itu datang sendiri dan tak perlu untuk menipu diri sendiri. Tampil yakin di hadapan tapa ragu-ragu.
.
Terima kasih shaklee. Ini la cerita shaklee effect saya.


Anda berminat nak dapatkan Skincare Youth Shaklee boleh contact Saya yer.


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Wednesday, 15 August 2018

Kembali Hamil Selepas 6 Tahun | Wanita Ini Temui Ikhtiarnya

23:25 0
Kembali Hamil Selepas 6 Tahun | Wanita Ini Temui Ikhtiarnya
Testimoni Set Kehamilan Shaklee

Pernah tak anda berada dalam situasi ini, bila kita dapat berita gembira yang kawan baik kita disahkan hamil? Sebagai sahabat mesti kita pun teruja sekalikan? Nah Saya kongsikan pengalaman wanita ini yang berjaya hamil anak ketiga selepas 6 tahun tidak hamil.


PENANTIAN SATU PENYIKSAAN, BERKAT IKHTIAR DENGAN SUPLEMEN DENGAN IZIN ALLAH SAYA DISAHKAN HAMIL
.

Penantian satu penyiksaan. Dulu saya mendengar je ungkapan ni tapi tak pernah benar benar merasainya.
.

Saya seorang ibu kepada 2orang anak. Kedua-dua anak saya dilahirkan secara pembedahan kerana kedudukan mereka songsang disebabkan masalah bicornuate uterus(rahim abnormal). Walaupun melahirkan secara pembedahan saya bersyukur dan redha kerana sekurangnya saya dikurniakan cahaya mata berbanding mereka yang kes mcm saya, ada yang tak berpeluang ada cahaya mata.
.

Jarak kedua-dua anak saya tak begitu jauh. Anak sulung setahun lebih, saya dah hamil anak kedua. Alhamdulillah tiada masalah semasa hamil atau selepas melahirkan.
.

Setelah melahirkan anak kedua, atas nasihat doktor saya menjarakkan kehamilan dengan mengambil implanon sebagai perancang bermula Disember 2011. Saya memakainya selama 3tahun. Selama tu juga saya tidak datang period.
.

Selepas menanggal implan pada Disember 2014 , saya fikir tahap kesuburan saya akan kembali normal. Yer lah memandangkan jarak kedua anak sebelum ni pun tak jauh sangat. Jadi saya fikir saya ni jenis subur agaknya jadi sebaik menanggal implan mesti senang je nak lekat.
.

Period dah kembali normal. DUA TIGA TAHUN berlalu masih belum ada apa-apa tanda. Saya mula risau. Saya pernah bertanyakan pada doktor, menurut doktor memang ada sesetengah orang setelah memakai implan tahap kesuburan lambat untuk kembali normal.
.

Saya pun mula berusaha, pada mulanya saya mengambil vitamin kesuburan secara konsisten seperti B-Complex yang dilengkapi asid folic. Kemudian Gla Complex untuk meningkatkan kesuburan. Di samping vitamin asas yang lain yang saya dah ambik sebelum-sebelum ni lagi. Beberapa bulan masih juga menunggu.
.

Setiap kali haid agak hampa. Saya pernah menangis jugak bila haid datang. Baru saya memahami perasaan siksanya penantian itu. Dengan orang sekeliling yang asyik bertanya bila nak tambah dan terutama anak-anak sendiri yang asyik bertanya “bila kita nak dapat baby” oh tertekan jugak kadang-kadang. Yerlah saya sendiri risau juga dengan umur semakin bertambah. Saya cuma jawab “kita doa sama-sama oke”
.

Pada awal Januari 2018 suplemen CoqTrol berada di pasaran. Saya mendengar kelas daripada pakar nutrisi betapa pentingnya pengambilan Coq dalam memberi tenaga pada sel sel tubuh badan kita. Rupanya sel ovum merupakan sel terbesar dalam badan wanita. Dan sel sperma pula merupakan sel terkecil dalam badan manusia.
.

Dan untuk pergerakan aktif sel-sel ini bertemu “cinta hati” memerlukan “tenaga”. Dan CoqTrol dapat membantu meningkatkan tenaga sel-sel ini. Ada ujian yang dijalankan menunjukkan kesan pengambilan suplemen ini pada jumlah sperma dan pergerakan sperma. Keyakinan saya bertambah bila ada seorang customer berkongsi pengalaman dia ikhtiar hamil, kata doktornya “this suplemen(coq10) is very good for your ovum”. Mendengarkan ini buat saya fikir, saya dan suami memerlukan tambahan suplemen ni, mungkin ada yang belum cukup.
.

Sebaik berada di pasaran saya terus beli dan makan bersama-sama suami. Sambil meneruskan vitamin-vitamin lain sebelum ni. Saya juga lebih mengambilberat dengan waktu subur, saya mencatatnya, menggunakan bantuan application di smartfon dan juga menggunakan ovulation kit.
Saya betul-betul berusaha kali ni selain dari terus berdoa dan minta orang sekeliling mendoakan juga.
.

Alhamdulillah dengan izinNya. Setelah habis sebotol CoqTrol, period saya lambat dan syukur saya disahkan positif hamil anak ketiga. Ye, Pada usia anak kedua 7tahun. Jarak sungguh kali ni. Suka betul kakak-kakak mendapat berita kehamilan ini. Kini, Kandungan dah nak masuk 5bulan, gerakan baby pun dah mula dirasai. Terasa rindu sungguh perasaan ni. Doakan kami ye.
.

Melalui ‘struggle’nya berusaha kali ni buat saya ingin berkongsi kisah ini. Pada yang masih menanti cahayamata jangan putus asa. Teruskan usaha. Usaha perlukan masa, pengorbanan dan kesungguhan. Melaburlah untuk kesihatan kita dan pasangan. Bila badan sihat, sel sihat insyaAllah badan kita akan sedia untuk hamil. Dan paling penting senjata utama kita adalah DOA.

Coq trol Shaklee untuk hamil


Kongsikan kisah ini jika anda juga ingin membantu orang-orang sekeliling. Semoga perkongsian ini dapat membantu pada mereka yang memerlukan. Alhamdulillah syukur pada Allah, terima kasih atas doa semua dan terima kasih Shaklee.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5
TESTIMONI 41 : HARTINI BADRI
******************************************

Bagaimana? anda teruja tak baca kisah Puan Hartini tadi? Jika anda atau kenalan sedara mara yang memang tengah berusaha untuk ikhtiar nak hamil, anda boleh kongsikan dengan mereka yer.

Sekiranya anda nak dapatkam vitamin Shaklee untuk set kehamilan seperti di atas, anda boleh hubungi Saya atau boleh membuag pembelian online menerusi eSell dibawah yer.


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Testimoni Sakit Lutut Pulih Akibat Suntikan Perancang Keluarga

00:04 0
Testimoni Sakit Lutut Pulih Akibat Suntikan Perancang Keluarga
Agen Shaklee Manjung Aktif


Kali ni nak kongsikan kisah Puan SITI LAILATUL QADR yang mengalami sakit lutut kesan daripada suntikan perancang keluarga yang diambil beliau selepas melahirkan cahayamata.

Assalamualaikum. Nama saya Siti Lailatul Qadr. Saya merupakan seorang pekerja swasta. Saya ingin kongsikan pengalaman saya yang mengalami beberapa kesan sampingan selepas mengamalkan suntikan perancang keluarga.
.
Saya merupakan seorang isteri dan juga ibu kepada 2 orang cahaya mata lelaki. Saya merasakan diri saya seorang yang bertuah kerana diberikan Allah nikmat melahirkan anak secara normal (anak pertama) dan kaedah pembedahan (anak kedua). Walaupon kebanyakan wanita akan berasa gerun dengan perkataan ‘czer’, tetapi saya menganggap ianya adalah rezeki buat saya kerana dapat melalui kedua-dua pengalaman bersalin yang sangat berharga.
.
Oleh kerana saya telah melahirkan anak kedua secara pembedahan (czer), saya dan suami merancang untuk menjarakkan kehamilan yang seterusnya. Setelah berbincang, kami sepakat untuk mengambil suntikan perancang keluarga atau lebih dikenali sebagai suntikan DEPO. Suntikan ini sangat terkenal di kalangan wanita yang ingin merancang kehamilan dan ianya dilakukan 3bulan sekali.
.
Saya mendapatkan suntikan depo yang pertama di klinik kesihatan sekitar April 2017. Setelah beberapa minggu, saya mendapati diri saya kerap mengalami sengal-sengal badan dan sakit lutut secara tiba-tiba. Pada mulanya saya menganggap ianya adalah sakit badan yang biasa-biasa memandangkan saya perlu bekerja dan menguruskan hal rumah tangga setiap hari.
.
Kemudian, saya meneruskan dengan suntikan depo yang kedua sekitar Julai 2017. Keadaan yang sama berlaku terhadap diri saya. Masalah sengal-sengal badan dan sakit lutut yang kerap berlaku menyebabkan saya stress. Suami juga pelik kerana sebelum ini saya tidak pernah mengadu sakit-sakit badan kepadanya. Saya juga mengalami gangguan haid sepanjang saya menggunakan suntikan depo. Saya bertambah stress.
.
Setelah berbincang, saya dan suami memutuskan untuk tidak meneruskan lagi suntikan depo yang ketiga. Saya tahu bahawa masalah yang saya hadapi seperti sengal-sengal badan, sakit lutut dan haid terganggu merupakan kesan sampingan akibat suntikan depo yang saya ambil. Suntikan tersebut telah menyebabkan hormon saya menjadi tidak stabil dan saya nekad untuk berhenti daripada mengambil suntikan depo lagi.
.
Sebulan lebih berlalu, selepas berhenti mengambil suntikan depo saya beranggapan semuanya akan kembali normal, tetapi malangnya anggapan saya salah. Saya tetap mengalami sengal-sengal badan dan sakit lutut. Haid juga masih tidak datang hampir 8 bulan! Saya mula mencari alternatif lain seprti berurut tetapi kesannya masih sama. Akhirnya, saya sedar semua yang terjadi berpunca dari hormon yang tidak stabil dalam badan dan saya nekad untuk detoks badan saya.
.
Memandangkan saya merupakan seorang ahli Shaklee yang sah, saya faham setiap fungsi produk dan kebaikannya. Saya mula minum Vivix dan makan Alfafa untuk detoks badan saya memandangkan kedua-dua produk ini ialah agen detoks terbaik. Kemudian, saya teruskan dengan GLA Complex untuk stabilkan kembali hormon dalam badan. Saya juga mengamalkan BComplex, Omega Guard dan Ostemetrix setiap hari untuk bantu mengurangkan sengal-sengal badan dan sakit lutut yang saya alami.
.
Setelah dua bulan konsisten mengamalkan supplemen Shaklee ini, alhamdulillah badan saya kembali cergas. Saya tidak lagi mengalami sakit lutut dan paling menggembirakan haid saya kembali normal. Saya tahu setiap perancang keluarga mempunyai kesan sampingan berbeza bergantung pada tahap keupayaan badan seseorang. Saya sangat bersyukur kerana telah berjumpa penyelesaian kepada masalah yang saya hadapi dengan izin Allah jua. Alhamdulillah, terima kasih Shaklee.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif


Alhamdulillah, akhirnya Puan Siti Lailatul Qadr temui penawarnya. Jika anda yang membaca kisah Puan Laila ingin mendapatkan vitamin yang digunakan oleh beliau anda boleh menghubungi Saya atau boleh membuat belian secara online melalui eSell yer.

Pengedar Shaklee Manjung

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh rujuk butiran dibawah.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Tuesday, 14 August 2018

Cara Terbaik Mengawal Paras Gula Dalam Darah untuk Pesakit Diabetes

00:31 0
Cara Terbaik Mengawal Paras Gula Dalam Darah untuk Pesakit Diabetes
Cara turunkan kencing manis

Paras gula dalam darah selalunya berkait rapat dengan mereka yang mempunyai penyakit diabetes ataupun kencing manis.

Apa itu Diabetes atau Kencing Manis?


Secara amnya, penyakit Diabetes adalah penyakit yang berpunca daripada kandungan gula yang tinggi dalam darah. Keadaan ini dipanggil hiperglisemia. 

Paras gula dalam darah dikawal oleh pankreas iaitu organ yang menghasilkan hormon insulin.

Penyakit Diabetes disebabkan oleh kekurangan insulin. Ia menyukarkan proses untuk mengeluarkan gula dalam darah dan dalam masa yang sama ia turut menjejaskan sel dalaman untuk membekalkan tenaga.

Terdapat 2 jenis Diabetes:


  •  Jenis I ( Insulin Dependent Diabetes Melitus)
    - berpunca daripada kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas atau tiada langsung. Jenis I mendapat simptom ketika zaman remaja atau sebelum mencecah 40an. Sekiranya pankreas gagal hasilkan insulin dan rawatan bagi mengawal tahap glukosa darah.

  • Jenis II 
- Badan mengalami kerintangan insulin iaitu badan tak dapat menghasilkan insulin atau tidak menggunakan hormon insulin dengan baik. Biasanya ia kerap berlaku pada mereka yang berumur lebih 40-an

Dalam bahasa mudahnya, Pankreas masih mengawal insulin tapi perlu dikawal pengambilan makanan, berat badan, senaman dan pengambilan ubatan.

Cara Mengawal Paras Gula Dalam Darah


  • Menjalani gaya hidup yang sihat.
  • Pengambilan makanan sihat dan seimbang.
  • Melakukan aktiviti fizikal seperti senaman
  • Pengawalan berat badan
  • Bersilaturrahim
  • Pengambilan ubatan yang terkawal
  • Mengamalkan pengambilan suplemen semulajadi 

Cadangan Suplemen Semulajadi Shaklee Untuk Pesakit Diabetes


Pengambilan suplemen ini merupakan cadangan alternatif untuk mereka yang ada Diabetes. Antara vitamin yang dapat membantu mengawal paras gula dalam darah adalah seperti berikut.

Vivix Shaklee

Vivix bantu kawal gula dalam darah

• Minuman yang sangat tinggi kandungan antioksidan dan resveratrol dengan gabungan polifenol membantu sel jadi lebih sihat dan dapat membantu untuk menurunkan paras gula serta membantu badan jadi lebih sensitif terhadap pengeluaran insulin.

ESP (Energizing Soy Protein)

Esp untuk turunkan bacaan kencing manis

• Membantu pankreas supaya boleh menghasilkan insulins yang baik.

GLA Complex

• Ejen anti-radang yang dapat membantu mengurangkan simptom kesakitan saraf.

Omega Guard

• Membantu menurunkan risiko diabetes dan penyakit kardiovaskular.

Vitamin C

vitamin c shaklee

• Membantu meningkatkan imuniti dan melawan jangkitan. Ia juga bantu mengelakkan gula dalam sel menjadi gula alkohol.

Garlic Complex

• Mengandungi allicin yang membantu merendahkan paras gula didalam badan.





Sekiranya anda ingin mendapatakan vitamin untuk kawal paras gula dalam darah secara online. Anda boleh klik button eSell dibawah. Pembelian vitamin boleh dibuat menggunakan debit atau kredit card.


Tetapi sekiranya anda ingin mendapatkan khidmat nasihat daripada Saya berkaitan produk dan masalah berkaitan serta cara makan. Anda boleh terus menghubungi Saya seperti yang tertera dibawah. 

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Monday, 13 August 2018

Pengedar Vivix Shaklee Di Manjung Paling Aktif

12:15 0
Pengedar Vivix Shaklee Di Manjung Paling Aktif
Saya suka minum Vivix tapi kalau boleh nak la agen yang jual Vivix tu hantar by hand ke Saya..
Agen Vivix Shaklee paling aktif di Manjung
Pengedar Vivix Shaklee di Manjung

Ha, ada berita baik untuk orang Manjung. Kalau nak dapatkan Vivix, anda boleh dapatkan Vivix dari Saya tau. Saya Pengedar Vivix Shaklee paling aktif di Manjung ye.

Penting sangat kita nak beli Vivix or vitamin lain dengan Pengedar Shaklee yang berdaftar. Bukan saja berdaftar, Saya juga mendapat konsultansi berkaitan supplemen Shaklee ni daripada Pakar Nutrisi Shaklee yang berpengalaman tau.

Bukan apa, kita ni nak makan supplemen bukan aci beli je. Bukan fikir nak murah je TAPI kita kena dapatkan daripada agen yang mampu bagi konsultansi yang baik untuk pengguna. Betulkan?

InshaAllah bila anda beli Vivix dengan Saya, apa yang anda akan dapat ialah dari segi konsultansi, cara makan dan follow up berkala untuk kepentingan anda. Baru berbaloi beli vitamin kan? bukan touch n go yer :)


Wow!!! Beli 2 botol Vivix Free Membership, Free Postage dan Cashback dipertengahan bulan hadapan.


Sekiranya anda tinggal di sekitar Manjung yang nak dapatkan Vivix Shaklee, anda boleh hubungi Saya seperti yang tertera dibawah ni yer.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore


Friday, 10 August 2018

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Tanpa Perlu Laser Muka

23:52 0
Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Tanpa Perlu Laser Muka
parut chicken pox hilang

Parut jerawat pasir pun kita dah bisingkan? Inikan pula parut Chicken Pox. Lagi lah tak boleh duduk diam. Nak pulak yang kena Chicken Pox tu golongan wanita. Faham la kan, kecantikan dan wanita sangat berkait rapat. 

Tuesday, 7 August 2018

5 Tanda Kolestrol Tinggi Dalam Badan

20:43 0
5 Tanda Kolestrol Tinggi Dalam Badan

Pengedar Shaklee Manjung Aktif



Kolestrol adalah sejenis lemak yang disebut sebagai lipid. Ia diperlukan oleh tubuh untuk bekerja dengan baik. Badan kita boleh menghasilkan kolestrol dan juga boleh mendapatkannya dari sumber makanan. Terdapat dua jenis kolestrol didalam badan kita. High Density Lipoprotein (HDL) dikenali sebagai kolestrol baik. Manakala Low Density Lipoprotein (LDL) pula dikenali sebagai kolestrol jahat 


Jika anda ingin tahu, kolestrol tinggi ini sangat bahaya kepada kita sekiranya anda tidak mendapatkan rawatan. Ini kerana kolestrol tinggi juga salah satu sebab boleh mengakibatkan kematian mengejut. Sebelum itu, mari kita ambil tahu apakah 7 tanda kolestrol tinggi dalam badan.

5 Tanda Kolestrol Tinggi Dalam Badan


1. Sakit Kepala 

  • Kebiasaanya sakit kepala adalah keadaan mereka yang mempunyai hipertensi. Kemungkinan besar sakit kepala mendorong kepada tekanan darah tinggi. Ini kerana kolestrol yang duduk di salur darah bahagian otak boleh menyebabkan strok. Tetapi jika ia duduk di salur darah bahagian jantung ia boleh mengakibatkan serangan jantung.

 2. Sakit Pada Kaki

  • Kesakitan di kaki terjadi akibat daripada aliran darah yang sepatutnya masuk ke kaki jadi terbantut.

3. Kuku Berubah

  •  Ia terjadi kerana kuku tidak dapat bekalan yang mencukupi akibat peredaran darah terganggu. Makanya akan berlaku perubahan dibahagian kuku seperti kuku menebal dan lambat tumbuh setelah dipotong.

4. Berat Badan Berlebihan

  • Apabila berlaku gangguan metabolisme ia akan mengakibatkan lemak terkumpul dibahagian perut. Dengan itu berat badan akan meningkat dan ia boleh menyebabkan kegemukan kerana sel-sel lemak semakin banyak dan boleh menjurus kepada obesiti.

5. Jantung Terasa Sakit


  • Apabila saluran darah berhampiran organ jantung menjadi semakin sempit ia boleh menyebabkan serangan jantung kerana apabila arteri yang menyalurkan darah ke otak mula tersumbat ia akan menyebabkan seseorang itu mengalami strok.


Sebagai langkah berjaga- jaga, kita dikehendaki membuat pemeriksaan kesihatan bagi memastikan badan kita bebas daripada sebarang penyakit.

Selain itu, amalan gaya hidup sihat sangat memainkan peranan. Perbanyakkan pengambilan makanan sihat, makanan yang kurang minyak, luangkan masa untuk melakukan aktiviti fizikal, elak pengambilan alkohol dan kafein berlebihan demi kehidupan yang sihat.


Di sini Saya inginkan kongsikan beberapa makanan kesihatan yang boleh membantu untuk kurangkan kolestrol. Tak salah kita ikhtiar untuk menyokong kesihatan kita kan?

Cadangan Suplemen Shaklee Untuk Kolestrol Tinggi Dalam Badan

Vivix Shaklee untuk kolestrol

 Vivix 

Antioksidan yang ada didalam Vivix dapat membantu melindungi sel termasuk sel pada sekitar bahagian salur darah. Ia juga dapat melancarkan aliran darah.

Phytocol-ST

Ia bertindak mencegah kolestrol yang ada dalam salur darah.

Omega Guard

Omega 3 yang mengandungi EPA dan DHA bantu menurunkan kadar kolestrol jahat LDL.


Garlic Complex

Membantu merendahkan kadar kolestrol dan tekanan darah.

Vitamin C

Membantu menurunkan kadar kolestrol dan menguatkan dinding arteri.

Vitamin E

Membantu memperbaiki peredaran darah.


B Complex

Vitamin B3 (Niacin) bantu turunkan kadar kolestrol.

Sekiranya anda mahu mendapatkan Set Kolestrol Shaklee secara online menggunakan Kad kredit atau Debit Kad. Anda boleh klik ikon eSell dibawah.

Set Kolestrol Shaklee

Tetapi jika anda ingin mendapatkan konsultansi percuma berkaitan produk, anda boleh menghubungi Saya seperti details tertera dibawah.



Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore





Sunday, 5 August 2018

Promosi Vivix Shaklee Ogos 2018 Murah Jimat Berbaloi-baloi

22:33 0
Promosi Vivix Shaklee Ogos 2018 Murah Jimat Berbaloi-baloi
Agen Shaklee Manjung Aktif
Vivix Shaklee 

Peminat Vivix Shaklee mesti ternanti-nantikan Promosi ni kan? Serius memang bulan ni anda boleh menikmati penjimatan berlipat kali ganda tau.

Kenapa mesti beli Vivix bulan ni?

Jawapannya ialah bila anda buat pembelian Vivix bulan ni anda akan dapat penjimatan yang sangat berbaloi-baloi tau. 

Bayangkan sebelum ni anda beli Vivix Shaklee sebotol dengan harga RM475 TETAPI bulan Ogos 2018 ni anda boleh dapat dengan harga macam ni

Vivix beli 6 botol PERCUMA SEBOTOL = RM2280.00. PROMOSI Pembelian 6 botol anda boleh dapat FREE SEBOTOL VIVIX berharga RM475 PERCUMA KEAHLIAN BERNILAI RM65, dapat CASH BACK bulan depan RM250
Sangat  menguntung bukan!!!
Tapi syaratnya kena beli 6botol la yer, jangan tuntut harga sebotol ni pulak😁.
Berbaloi sangat sangat berbaloi.
Simpan stok untuk diri anda dan yang tersayang.

Expired date Vivix April 2019. Memang untung beli 1 set 6 botol + 1 ni. Vivix ni kalau tak promo pun dah memang menjadi produk nombor 1 permintaan ramai tau.

Promo Vivix

Ni sekiranya anda membuat pembelian sebanyak 6 botol tau. Sekiranya anda nak beli Twinpack Vivix Shaklee pula, pengiraannya begini.

Sebotol Vivix RM475. Bila anda beli 2 botol atotalnya RM950. Ni belum less lagi tau. Kalau anda nak tahu, bila anda buat pembelian 2 botol Vivix secara automatiknya anda kena bayar RM760 sahaja!! Jimat bukan?

Cuba anda kira? tu belum lagi dipotong 5% tau. Saya cadangkan anda beli 2 botol Vivix ni. Nanti anda akan dapat Free Membership bernilai RM65, Free Post dan Cashback RM36 pada pertengahan bulan hadapan. 

Buat pengetahuan anda, Vivix Shaklee ni didatangkan dari 4 ramuan utama yang semulajadi.

Klik disini untuk ketahui Info Vivix Shaklee.


Promosi Vivix Shaklee
4 Bahan Utama Vivix Shaklee

Disini Saya kongsikan antara kebaikan Vivix Shaklee untuk kesihatan.


  • Vitamin untuk tingkatkan tenaga
  • Vitamin untuk gastrik
  • Vitamin untuk turunkan bacaan darah
  • Vitamin untuk menyokong kesihatan sendi
  • Vitamin untuk bantu berhenti merokok
  • Vitamin untuk anti-penuaan
  • Vitamin untuk kesuburan
  • Vitamin untuk bantu perbaiki kerosakan sel dan DNA
  • Vitamin untuk tingkatkan imun badan
Banyak lagi kelebihan Vivix Shaklee untuk kesihatan. Disini Saya selitkan beberapa testimoni pengguna Vivix. Boleh klik Testimoni Vivix


Anda juga boleh membuat pembelian secara online dengan menggunakan Kad Kredit ataupun Debit Kad apabila anda Klik button eSell dibawah.


Tetapi sekiranya anda inginkan konsultansi daripada Saya, anda boleh hubungi Saya seperti keterangan dibawah.



Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore



Monday, 2 April 2018

New Beginning, New Cycles and Please Welcome April Cool!

00:50 0
New Beginning, New Cycles and Please Welcome April Cool!

Welcome April Cool!

Agen Shaklee Manjung paling aktif

New Cycles 2018/2019
New Chapter
New Rank up
New Challenges
New Hopes

Most Important is Focus on Track
Push the limit and fight till the end!

Focus and No more turning back if you wanna chased your big dream!
May Allah SWT ease everything. 

Aamiin Ya Rabbal Aalamiin. 

Tuesday, 13 March 2018

Youth™ Shaklee | Skincare Yang Selamat dan Berkesan Untuk Digunakan

20:41 0
Youthβ„’ Shaklee | Skincare Yang Selamat dan Berkesan Untuk Digunakan
Baru-baru ini awal Mac 2018 yang lalu, Shaklee telah melancarkan produk skincare terbaru iaitu Youth™ Shaklee. Seperti kita tahu, Shaklee merupakan Syarikat Supplemen yang sangat terkenal dengan tagline SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN.

Skincare Youth Shaklee berkesan selamat semulajadi
Skincare Youth™ Shaklee

Jadi dalam penghasilan produk penjagaan kulit/skincare Shaklee tetap mengekalkan tagline yang sama. Shaklee juga memberi jaminan 100% keberkesanan terhadap individu yang menggunakan skincare Youth™ ini.

Rangkaian penjagaan kulit Youth™ ini direka khas untuk memastikan dunia sekeliling memandang anda semuda anda melihat diri anda! Wow sangatkan? So Youthful.

Youth™ dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia. Indeks Usia Kulit mengukur tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta.

Skincare Youth™ Shaklee


  • Kedutan Kulit
  • Saiz Pori
  • Tona Kulit
  • Keanjalan
  • Tekstur Kulit
  • Hiperpigmentasi
  • Seri Kulit
  • Kekenduran

Keputusan klinikal tanpa kompromi telah membuktikan bahawa pengguna tidak perlu mengorbankan keselamatan dan ketulenan untuk keberkesanannya. Ini kerana produk-produkYouth™ adalah:

Skincare selamat dan berkesan

  • 100% vegan (berasaskan tumbuhan)
  • Hipoalergenik
  • Non- Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Diuji oleh ahli dermatologi
  • Diuji oleh ahli oftalmologi
  • Bebas dari menggunakan 1500 bahan kimia terlarang.
  • 8 tahun kajian
  • 8 paten dan paten-diproses

Skincare Youth™ terdiri daripada :

Skincare Selamat dan Berkesan digunakan

1. Luminous Gel Oil Cleanser 

  • Pembersih 3 dalam 1, tidak mengandungi sabun, menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhaluskan dengan lembut, menyuci dan memyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya.
  • Bahan- bahan utama : Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.

2. Perfecting Skin Toner

  • Bebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.
  • Bahan-bahan utama : Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Meremajakan.

3. Youth Activating Serum

  • Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, ia juga membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk  mencapai keremajaan dan keserian terunggul.
  • Bahan- bahan utama: Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul

4. Age Defense Moisturizer - SPF 50

  • Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. 
  • Vitamin dan nutrien botani melembapkan kulit anda dan menambahbaikan penampilan kulit anda secara menyeluruh.
  • Bahan-bahan Utama: SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract.

5. Advanced Renewal Night Cream - Light


  • EkstrakbAlga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan cerah.
  • Bahan-bahan Utama: Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus.

6. Radiance C + E


  • Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.
  • Radiance C + E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.
  • Untuk kesan yang lebih menakjubkan gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum.
  • Kapsul berdos tunggal yang mudah digunakan inibadalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan ,100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.
  • Bahan-bahan utama: 20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi untuk penggunaan selama 60 hari.

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Skincare Youth™ Shaklee. Anda boleh hubungi Saya okay. Dengarnya batch kedua yang baru je masuk pun dah hampir sold out.  So apalagi, contact Saya untuk order dan konsultansi terbaik!

Jika anda berminat untuk buat duit dengan Skincare Youth pun boleh tau. Just contact, Saya tunjukkan caranya.

Wana Mohd Tahir | 010.9749611



Monday, 5 March 2018

Perbezaan Pil Kalsium Shaklee

00:00 0
Perbezaan Pil Kalsium Shaklee
Jika ada yang tak tahu, Shaklee pun ada pil kalsium tau. Tapi nak bagitahu pil kalsium Shaklee ni lain dari pil kalsium yang ada di pasaran tau.

Pil kalsium Shaklee ni namanya Ostematrix. Untuk pengetahuan semua,  Ostematrix ni mengandungi kalsium yang dilengkapi dengan magnesium, vitamin D, zinc, kuprum, boron dan banyak lagi.

Penting untuk kita pilih kalsium yang mengandungi magnesium dan vitamin D tau. Sebabnya nutrien² ni diperlukan untuk sama² bantu proses penyerapan oleh tubuh dan dapat halang endapan sesetengah mineral.

Kadar penyerapan kalsium pada tubuh pula adalah 99%. Paling best bila Ostematrix Shaklee ni dapat bagi manfaat kepada si pengamalnya.

Antara manfaat utama Ostematrix ni ialah :

✔ Menguatkan tulang
✔ Atasi kebas-kebas dan kejang otot
✔ Meringankan sakit masa datang haid
✔ Meringankan stress
✔ Membantu dalam masalah sakit gastrik
✔ Atasi masalah sembelit

Kalau nak tahu lagi, sebiji tablet Ostematrix bersamaan dengan segelas susu tinggi kalsium dan bersamaan 80biji badam.

Rasanya tak lalu kot nak telan badam banyak² kan?

Sangat disarankan kepada wanita agar bertindak cepat dengan mengamalkan pengambilan Ostematrix ni konsisten setiap hari.

Sebabnya kaum wanita mudah terdedah dengan osteoporosis. Jisim tulang kita ni berkembang secara maksima start umur 28tahun dan dia akan mengurang selepas umur 40tahun. Masa ni kepadatan tulang mula menurun dengan cepat.

So, korang..Saya sarankan nak pilih pil kalsium pastikan kalsium yang korang nak makan tu lengkap dengan magnesium, vitamin D, zinc , boron dan banyak lagi.

Cara Atasi Sakit Tapak Kaki

Nak Ostematrix? Klik je link ni

http:// wanawinner.wasap.my

Wana | 0109749611

#tsunamishaklee2018
#hi5geng
#CODmanjung

Sunday, 4 March 2018

Peluang Jana Pendapatan Keluarga

12:55 0
Peluang Jana Pendapatan Keluarga
Dulu rasa kerja makan gaji dah cukup untuk tampung perbelanjaan keluarga. Rupanya tak.

Tak sangka juga bila niat asal nak makan vitamin Shaklee jer. Rupanya siap boleh jadikan sumber pendapatan lagi.

Memang tak sia² la Saya pilih Shaklee ni. Banyak sangat kelebihan yang Saya boleh dapat.

Saya hanya berkongsi kebaikan produk tak kisahlah nak guna medium online ke offline sebabnya kalau tak kongsi macamana orang nak tahu kan.

Bestnya bila setiap tengah bulan ada income yg masuk. Bonus Shaklee ni pulak patent pending tau. Memang tak boleh ditiru lah oleh company lain.

Dari segi bahan² vitamin, kajian produk, R& D dan packaging semuanya company dah sediakan. Kalau kata nak berurusan secara online dengan customer, Shaklee ada boleh poskan direct.

Tak cukup tu, siap ada group support yg ajar bab² marketing lagi. Belum lagi cerita bab² keistemewaan Shaklee bagi pada distributor² ni.

Dipendekkan Saya syukur sangat buat Shaklee. Sebab Saya masih bekerja pegi pagi balik petang. Kalau kata nak buat kerja part time lepas kerja, kesian jugak anak². Takde masa pulak nak jumpa dorang.

Bukan la kata buat Shaklee ni takyah keluar². Kena jugak keluar jumpa downline, customer n attend classes untuk enhance our skill bussiness ni. Tapi nya dari segi time tu agak fleksibel la untuk Saya.

So korang yg plan nak tambah side income tu, meh la kita sembang². Lets join us at...

Agen Shaklee Manjung Aktif


#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Saturday, 24 February 2018

Cintaku Pada Shaklee

00:00 0
Cintaku Pada Shaklee
Sejuk dingin je cuaca sekarang ni kan? Tapi cinta saya pada biz S saya ni tak sesejuk cuaca  sekarang ni tau. Malahan membara- bara lagi api cintaku pada biz S ni😍😍

Pernah la ada sorang hamba Allah ni datang tanya kat Saya, dia cakap ' Wana, masih buat Shaklee ke, setia ye Wana ngan Shaklee'. Senyum je Saya bila dengar soalan camtu.

Of coz la Saya setia. Banyak sebab nape Saya perlu setia dan banyak sebab jugak kenapa Saya jatuh cinta berkali-kali dengan biz S ni.

Pertamanya, dah tentulah Saya jatuh cinta disebabkan produknya yang berkualiti, semulajadi dan selamat. Lengkap dengan kajian klinikal lagi. Saya kenal biz S memang sebab produk dia.

Keduanya, biz S sedikit sebanyak dah mengubah kehidupan Saya dan family dari segi  pengamalan gaya hidup sihat.

Ketiganya, biz S ni mengeratkan silaturrahim Saya dengan kawan-kawan rapat. Ukhwah tu sangat mahal. Yang penting masing² takde perasaan dengki biarpun buat biz yang sama. Unik kan?😍

Keempat, Saya sayangkan circle of friends dalam group support Saya. Banyak sangat Saya dapat belajar bila Saya buat biz S ni. Bayangkan dulu penggunaan smartfon mungkin lebih pada scroll fb semata dan main game tapi sejak kenal biz S. Semua tu total change.

Segala bentuk ilmu Saya belajar dengan biz S ni. Ukhrawi, duniawi, marketing semuanya free. Biz S ni memang transform Saya dari pesemis to optimis dan kita tahu untuk menghargai orang lain apabila kita seperate kan nilai kasih sayang melalui kesihatan.

Thats Y I πŸ’— Shaklee so muchπŸ’‹

Jom bersama Saya & Miraculous Team kita bina empayar biznes dunia akhirat!

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Friday, 23 February 2018

Inilah Shaklee Effect Saya!

00:00 0
Inilah Shaklee Effect Saya!
Agen Shaklee Manjung Sitiawan Aktif

Assalamualaikum. Happy sunday! Bestlah korang santai² kat rumah tu. Saya jugak yang kerja. But its ok its orite.

Sambil tu meh nak share sikit #shakleeeffect yang Saya dapat once jadi pengguna tegar Shaklee. 

Dulu masa lepas bersalinkan anak bongsu, Saya ni ada alami sakit tapak kaki yang teruk jugak la. Bangun pagi pun haish kemainla seksa. Menyucuk² je rasa tapak kaki tu.

Tu yang masa dalam pantang sambil anak lena kita pun scroll² FB. Terjumpa la satu testimoni pasal sorang doktor makan pil kalsium hilang sakit tapak kaki dia.

Time tu berkali-kali la buat research. Maklumlah pertama kali nak beli produk supplemen ni. Risau la jugakkan.

Akhirnya Saya nekad hubungi senior sekolah menengah kakak untuk order dan join Shaklee under senior ni. Time tu ada promo mealshake jugak. Kakak beli Ostematrix dan Mealshake.

Ostematrix tu memang kakak konsisten je makan. Tak sedar lepas 2 bulan kot takde dah rasa sakit tapak kaki tu sampai la sekarang. Mealshake tu beli kat anak sulong. 

Kakak Khyra ni picky eater sikit. Badannya kecik konon beli mealshake nak bagi la dia selera makan. Alhamdulillah lepas minum mealshake nampak la perubahan yang dia nak makan. Cumanya dia memang jenis 'haluih' sampai la sekarang. Tapi makan normal jer.

Yang adik tu dapatlah zat vitamin yang mama dia makan masa baby dulu. Sebabnya, Saya tak stop tau consume vitamin Shaklee lepas baik sakit tapak kaki tu. Saya try satu² vitamin Shaklee yg lain juga.

Syukur dah masuk tahun ke-5 jadi pengguna Shaklee dan tak sangka dapat jana pendapatan dengan Shaklee juga. Dulu sekadar nak makan sendiri je pun. Tak sangka Allah lorongkn untuk Saya berkongsi kebaikan Shaklee dengan orang lain juga.

Why I ❤ Shaklee?
Because of the effectπŸ’‹

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Thursday, 22 February 2018

Bangkit Dari Kegagalan

00:00 0
Bangkit Dari Kegagalan
Setiap dari kita mesti akan atau dah pernah melalui kegagalan dalam hidup.

Bangkit daripada kegagalan adalah suatu kemenangan.

Sama macam Saya. Suatu masa dulu pernah mengalami kegagalan dalam hidup. Memang ambik masa untuk bangkit.

Mujurlah dikelilingi dengan insan² tersayang yg banyak membantu untuk bangkit semula.

Circle of friends sangat memainkan peranan bila kita tengah down ni. Untuk tak nak rasa depress memang kena buat sesuatu kalau tak memang kesudah lah tak bangkit².

Saya suka baca benda² yg boleh membangkitkan rasa motivasi dalam diri. Tengok muka anak² juga salah satu punca kekuatan untuk kita terus melangkah jadi kuat.

Dan Saya yakin, setiap ujian Allah tu pasti ada hikmah tersembunyi. So, kita terus doa dan usaha untuk memajukan diri. InshaAllah kejayaan pasti akan bersama kita.😊

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Wednesday, 21 February 2018

Shaklee Business Warisan

00:00 0
Shaklee Business Warisan
Alhamdulillah masih diberi kesempatan utk melihat insan² tersayang. Syukur pada-Mu Ya Rabb.

Kita ni bila bergelar mak, memang takde lain la hanya nak pastikan kehidupan anak² selesa dan terjaminkan? Sama la macam Saya.

Tu yg struggle macamana pun bila ingat anak² memang kena kuat. Semua aspek kena kuat termasuklah dalam usaha memajukan bisnes Shaklee saya ni.

Beruntung Saya kenal Shaklee sebabnya ia satunya bisnes yg boleh diwarisi. Sekarang ni pun anak² dah terdedah dengan kegiatan Shaklee mama dorang. InshaAllah dorang faham usaha mama mengembangkan bisnes ni.

Apapun misi membantu mereka yg perlukan pendapatan tambahan dan mereka yg nak tingkatkan taraf kesihatan adalah menjadi misi utama saya.

Bila saya takde nanti, InshaAllah anak² dapat teruskan usaha mama ni yer.

Nilai wang takkan sama dengan nilai kasih sayang Tapi wang adalah pilihan utk cipta kebahagiaan.☺

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Tuesday, 20 February 2018

Perkara Yang Memberi Inspirasi Dalam Business

21:48 0
Perkara Yang Memberi Inspirasi Dalam Business
Dulu tengok orang berbusiness, dalam hati mula la berkata-kata bestnya la orang ni berbusiness kan.

'Aku pun nak jugak'. Tapi semangat tak betul-betul kuat. Mungkin masa tu Saya belum ada push factor nak berbusiness ni.

Yang yer nya tak nampak hala tuju lagi time tu. Keadaan berubah bila dah ada anak. Komitmen makin tinggi. Dah tentu la nak buat sesuatu yang terbaik untuk dorang kan.

Walaupun zero knowledge bab business tapi dapat berkongsi kebaikan dengan orang lain dan dorang pun dapat good result. Of course la diri ni rasa puas sangat.

Walhal aci redah je berbusiness ni. Lama-lama Saya jadi terkesan, bukan saja family yang perlu dijaga tapi as a muslim, nak juga menjadi antara salah seorang yang dapat membantu Agama dan bangsa sendiri tatkala mereka memerlukan bantuan kita.

So till now and onwards, Saya kena terus kuat berusaha memajukan empayar business Saya demi insan tersayang dan mereka yang memerlukan.😍

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Struggle Demi Insan Tersayang

00:00 0
Struggle Demi Insan Tersayang
Agent Shaklee Manjung Aktif


Alhamdulillah masih diberi kesempatan utk melihat insan² tersayang. Syukur pada-Mu Ya Rabb.

Kita ni bila bergelar mak, memang takde lain la hanya nak pastikan kehidupan anak² selesa dan terjaminkan? Sama la macam Saya.

Tu yang struggle macamana pun bila ingat anak² memang kena kuat. Semua aspek kena kuat termasuklah dalam usaha memajukan bisnes Shaklee saya ni.

Beruntung Saya kenal Shaklee sebabnya ia satunya bisnes yg boleh diwarisi. Sekarang ni pun anak² dah terdedah dengan kegiatan Shaklee mama dorang. InshaAllah dorang faham usaha mama mengembangkan bisnes ni.

Apapun misi membantu mereka yg perlukan pendapatan tambahan dan mereka yg nak tingkatkan taraf kesihatan adalah menjadi misi utama saya.

Bila saya takde nanti, InshaAllah anak² dapat teruskan usaha mama ni yer.

Nilai wang takkan sama dengan nilai kasih sayang Tapi wang adalah pilihan utk cipta kebahagiaan.☺


#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Monday, 19 February 2018

Kalau Hati Dah Sayang...

11:45 0
Kalau Hati Dah Sayang...
Kalau hati dah sayang lautan api sanggup ku renangi...

Hah, macam tu la kekdahnya sayang Saya dengan bisnes Saya ni. Lumrah manusia kadang semangatnya cepat naik kadang cepat turun.

Serius, se'struggle' mana pun saya nak bangunkan bisnes ni. Keyword yg selalu tersemat dihati saya ialah JANGAN PERNAH PUTUS ASA!!

Tak dinafikan banyak je cabaran nak majukan bisnes ni, cabaran utama dah tentulah diri sendiri. Kalau dulu masa awal² join Shaklee memang tak reti pun guna IG ke Blog ni. Tapi Saya gigih belajar. Nak jugak rasa apa yg upline2 dan sideline² dapatkan.

Jadinya saya redah je nak buat benda tu semua. Bila orang dah start call n mesej tanya 'Cik ni jual shaklee ke' ..aduh hati ni dah start bunga².

Nak bina bisnes ni memang takde pun yg manis². Memang banyak je yg perit. Ye la, kadang tu kena reject la. Tapi selalu ingat Allah nak bagi yg lebih baik. Jadi tenang sikit hati.

No Pain No Gain!

Apapun kepuasan sangat pada Saya bila dapat bantu orang solve masalah kesihatan dorang. Tu sudah cukup buat penat lelah Saya terbayar.

Seriously once u dah sayang apa je yg u kena lalu u mesti hadap punya. Tak kisahlah cepat atau lambat asal JANGAN PERNAH PUTUS ASA. InshaAllah boleh pergi jauh dalam bisnes ni.

So korang kalau yg minat nak buat duit dengan #tekniksakadapatsales korang wajib hubungi Saya Ok!

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng
#miraculousTEAM
#shakleemanjung

Progress Dalam Business

00:00 0
Progress Dalam Business
Hidup mesti ade tujuan. Kalau takde tujuan ibaratnya makan nasi tak masuk ke mulut la.

Sama la macam bisnes, kena ada target untuk tahu progress bisnes kita. Saya target sebelum habis circle ni saya dah berjaya rank up Sr Supervisor. Doakan ye😊

Banyak lagi saya nak kejar dalam bisnes Shaklee ni. Longterm target mestilah nak archieve rank Master. Nak sangat rasa income yg 4,5 figure consistently.

Dan tahun 2018 ni juga Saya target untuk amalkan gaya hidup sihat. Sebab tahun ni target untuk sihat, cantik & bahagia 😍

InshaAllah sekarang ni tengah aimed target untuk beli treadmill dgn bonus Shaklee.☺

So, untuk uolls kawan² saya. Whatever u do, please put your target seiring dengan usaha. Pesanan untuk diri saya juga. Kalau tak, memang tak kemana la target kita tu kan.

Wish me luck guys n i wish uolls too😘

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Sunday, 18 February 2018

Hobi Saya!

00:00 0
Hobi Saya!
Pengedar shaklee Manjung

Hari ni masih cuti, semalam Kakak sempat la jalan-jalan gi mall, then singgah kedai buku. Dapatlah beli sebuah buku.

Bukan ape, Kakak dah set dalam diri ni 1 bulan mesti ada 1 atau 2 buku baru dan mesti habiskan baca.

Bila dah menginjak usia ni rasanya membaca buku adalah hobi yang paling sesuai la dengan kakak. Nak buat aktiviti lain pun takde sangat melainkan dengan anak² jer.

Lagi satu hobi kakak adalah suka tengok AFC atau sebarang rancangan masak. Tu macam terapi jugak la buat kakak. Kalau datang time jiwa kacau ke ape, kakak suka la nak try buat kek tu la kek ni la..Keinginan parasit dalam badan ni pun yer jugakπŸ˜…. 

Opss gambar kat bawah ni yang sebelah kanan tu kakak tengah baca, buku tu pinjam kat library jer. Yang sebelah kiri tu baru beli semalam. Buku omputih uolls..takpe la kakak tengah challenge diri ni baca buku BI . Best content dia.

So korang apa hobi korang ye? Meh la share ngan kakak.😊

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng
#shakleemanjung
#MiraculousTeam

Saturday, 17 February 2018

Lifestyle Impian Dalam Masa 10 Tahun Akan Datang

00:00 0
Lifestyle Impian Dalam Masa 10 Tahun Akan Datang
Pengedar Shaklee Manjung
Gambar Ihsan Google
Harini hari recharge Kakak. Time ni la masa Kakak nak bersantai-santai nak berangan yang indah², masa ni lah. Pernah tak korang fikir apa lifestyle yang korang nak dalam masa 5,10 ke 20 tahun in future nanti.

Bagi diri kakak la kan, dalam masa 5 tahun ni kakak dah berjaya settle debt yang kecik² dulu. Hutang kereta dah settle. Lepas tu kakak dah boleh penuhi keinginan anak². Bisnes kakak pun makin maju.

Kakak dah ade masa lebih untuk diri sendiri. Time ni dah start travel overseas. Who knows kan? InshaAllah²..boleh punya.

Kakak suka lifestyle yg simple² je, sederhana macam tu. Kakak nak sangat jadi antara salah sorang penyumbang zakat. Tu sebab nak sangat hidup bebas dari hutang piutang ni.

Tak nak serabut fikir hal² remeh. Mungkin 10 tahun akan datang umur masih panjang, diizinkan Allah kakak dijemput ke rumah Allah. InshaAllah masa tu badan pun sihat dan sesuai la dengan umur.

Kesihatan tubuh badan yang baik pun salah satu lifestyle idaman kakak. Boleh tengok anak cucu  membesar time tu.

Haih la masa, moga dipermudahkan Allah capai keinginan Kakak ni. Aamiin.

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Friday, 16 February 2018

Recharge Time With The Kids

00:00 0
Recharge Time With The Kids
Assalamualaikum. Selamat pagi.

Resepi Kuetiau Goreng Sedap

Hari minggu biasanya ramai yg bersantai² ngan family kan? Kakak tak dapek lar. Kakak kerja. Weekend Kakak isnin selasa.😁So susah sikitlah nak recharge time ni di hari minggu.

Tapi pagi tadi sebelum gi kerja sempatlah sediakan sarapan untuk anak². Kesian jugak dorang cuti kita kerja kan. 

Jadinya kalau cuaca ok sebelah petang Kakak bawak anak² pergi taman permainan bagi dorang happy² habiskan masa kat situ. Dah puas main baru balik. Kiranya tu recharge utk kakak jugak la.

Hari dorang sekolah Kakak cuti. Time tu la kakak akan pegi kedai buku sambil tu tawaf la aeon tu dari bawah ke atas sorang². Kiranya 2 in 1 la. Exercise sambil recharge gitu.πŸ˜…

Ok korang, Jemput makan kuetiau goreng ☺

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Thursday, 15 February 2018

Sales Nyawa Bisnes

00:00 0
Sales Nyawa Bisnes
Sales! Sales! Sales! 

Buat bisnes mesti la nak sales kan? Mana ade orang buat bisnes taknak sales.

Macam kakak biasa sales ni datang dari kawan², sedara, jiran n biasa kawan kepada kawan. Ni kalau yang offline la.

Kalau yang online sales datang dari sharing Kakak di Instagram, Blog dan yang terkini Vlog. Lately ada je orang yg akan call tanya pasal vitamin. Kalau dulu tengok number selain dari contact memang tak angkat sebab takut scammer. Sekarang ni Alhamdulillah, yang call tu nak tanya pasal Shaklee.

Agen Shaklee Manjung Aktif
Facebook ni Kakak lebih promote fanpage ke group² iklan la. Ada jugak dapat customer dari situ. 

Macam baru² ni Kakak ada dapat customer dari Google My Bussines. Bagus jugak cara ni. Dipendekkan semua pun bagus. Asalkan tuan yang buat bisnes ni rajin berkongsi dengan orang ramai.

Kalau nak bisnes tapi diam² takmo orang tahu, alamatnya memang takde sales la kan.πŸ˜…

Korang yang tercari² nak tambah side income tu, meh la join group Kakak #MiraculousTeam . Nanti Kakak ajarkan teknik² halimunan nak?

Nanti korang contact je kakak yer☺

Wana Winner,
Founder Miraculous Team.
http://wanawinner.wasap.my

#tsunamishaklee
#tsunami2018

#hi5geng

Wednesday, 14 February 2018

Vision Board

00:00 0
Vision Board
Agen Shaklee Manjung Aktif


Vision board!

Masa belajar dulu tahu pasal storyboard je sebab subjek multimedia kan nak kena ada story line dia.

Sekali join Shaklee kemudian dimasukkan dalam group baru la tahu pasal VB ni. Masa tu tengok kawan² share VB dorang. Mak aii kagum nya la. Kakak pun belajar la buat VB sendiri.

Kata mentor Kakak VB ni penting sangat untuk kita visualize apa yg kita nak, yg kita impikan. Biarpun sekadar cari gambar tepek² atas kertas tapi dia punya kesan tu lain macam tau.

Jangan tak tahu ramai je berjaya jejak tempat yang dorang plan nak pergi tu tercapai. Sebenarnya VB ni salah satu cara minda separa sedar fikir.

Bila ada VB kita tampal dan kita tengok hari² kemudian anak² tengok secara tak langsung dapat mendoakan impian kita tu.

Yang kat bawah ni salah satu VB travel Kakak. VB yg ni lebih kepada nak realisasikan impian anak² Kakak la.

Pada korang yg tengok VB travel kakak ni, TOLONG yer doakan VISION BOARD TRAVEL Kakak ni terlaksana. Thank you in advance tau yg doakan.😘

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Tuesday, 13 February 2018

Ujian dan Dugaan Adalah Cubitan Sayang daripada Allah SWT

00:00 0
Ujian dan Dugaan Adalah Cubitan Sayang daripada Allah SWT
Kehidupan kita sebagai hamba takkan pernah sunyi tanpa ujian dan dugaan. Sungguh, ujian tu adalah cubitan sayang daripada Allah SWT. 

Ya, Allah SWT lebih menyayangi Mak. Masa ni penghujung tahun 2015. Mak telah pergi tinggal Kami anak- beranak. Menjengah tahun 2016 anak sulong dah melangkah masuk tahun 1.

Sejujurnya, kalau nak diharapkan gaji Saya yang banyak potongan ni memang terkial² jugak nak survive. Arwah mak banyak sangat membantu. 

Masa ni Saya memang betul² kena kerja kuat demi ank² dan kelangsungan hidup. Bila anak dah mula sekolah, ni la masanya kena berubah total.

 Bayangkan otak saya tak pernah berhenti fikir pasal duit. Fikir duit bukan sebab mata duitan tapi disebabkan kami kena teruskan kehidupan.

Nak survive mesti kena ade duit. Minyak kereta, makan, belanja sekolah n jajan anak². Semua guna duit.  Sepenuhnya perbelanjaan kami anak beranak memang bergantung pada gaji kerja hakiki dan bisnes Shaklee. 

Setiap ujian tu mesti ada jalan keluarnya. Alhamdulillah, pelan² Allah bantu kami. Sampaikan anak sulong cakap " Mama ni peliklah, cakap takde duit tapi ni ada pulak".  Saya ni antara orang yang teraniaya. Jadi setiap apa yg jadi Saya akan cerita je dengan anak. Tak kisahlah dia faham ke tak. Tapi Saya yakin dia akan faham.

Bila Saya ada duit lebih mesti belanja dorang. Tak kira la kalau time tu Saya ada sikit duit ke, Saya belanja la cara sikit. Sebab Saya tahu rezeki yg Saya dapat tu, sebenarnya rezeki yg Allah bagi kat anak² Saya. Saya cuma menumpang je. 

Agen Shaklee Manjung Aktif
Syukur Allah lorongkan hati ni nak makan vitamin Shaklee. Tak sangka Saya dapat jana income dengannya.  InshaAllah demi anak² tercinta Saya mesti fight sampai berjaya.

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Monday, 12 February 2018

CABAR DIRI DRIVE KE MELAKA BERSAMA ANAK-ANAK

00:10 0
CABAR DIRI DRIVE KE MELAKA BERSAMA ANAK-ANAK

Pengedar Shaklee Manjung
Sampai juga ke Melaka

Bulan disember yg lepas, kakak berjaya mencabar diri sendiri bersama anak² untuk join garthering siblings dan anak² buah ke Melaka.

Kiranya ni pertama kali dalam hidup gamble ngan anak² je drive jauh ni. Ikutkan tak nak pergi sebab rasa tak confident nak drive ngan anak² je. Kakak dari Perak nak pergi ke Kl rumah kakak lepas tu baru la kami ke Melaka. 


Tapi bila mikirkan kesian anak² tak pergi mana cuti sekolah plus rindu dengan adik beradik ni. Ku gagahi jua. Tolak tepi la perasaan takut ke ape. Kalau nak tahu kakak ni bukan pandai pun nak guna maps ke waze.

 Tapi time tu terpaksa jadi pandai.πŸ˜‚ tapi biasa lah teknologi ni kadang tak canggih mana pun, sudahnya tengok signboard jugak. Kalau gps nya asyik hilang jer ape kesudahnya kan? Nak tak nak memang kena survive sendiri.

Apa yang kakak belajar masa kita travel ni, bila kat tempat orang kita memang kena berani dan redah jer sampai la ke destinasi yg dituju tu. Ni syukur la dalam Malaysia lagi, naik kenderaan sendiri kan. Macamana la orang yg travel ke oversea sana tu, lagi la macam² dorang tempuhkan.

Kakak salute sangat pada mereka yg suka travel jauh2 ni, pemikiran dorang sangat luas tau. Contoh bff kakak sendiri la. Cara fikir dia dan cara dia solve satu² hal tu sangat matang. Betullah bagai kata pepatah 'Jauh perjalanan luas pengetahuan'.

Tu yang sekarang ni kakak pun membuak-buak je perasaan ni nak travel nak tengok gaya hidup dan budaya orang lain.

Masa kat Melaka tu, tak putus kakak dapat call dari prospek vlog tau. Tu yg baru ni kakak dapat register downline baru dari Seremban. Masa ni malam sebelum kakak nak balik perak. Tak sangka sangat rezeki anak², kakak ditemukan dengan makcik berusia 68tahun join ahli tau.

Ya Allah, ni rupanya hikmah bila kita bermusafir. Betullah doa orang musafir ni Allah makbulkan.

Jadi, bila kita terasa stuck ke ape. Try la bermusafir, kalau tak mampu nak pergi jauh² at least keluar dari tempat kita tinggal then pergi la yg perjalanan nya ambik masa 2 jam. Lebih 90marhalah.

Waima kalau dari Lekir ni pergi ke Ipoh pun udah rasa suasananya lain kome weyπŸ˜…

Baru tahu kat Melaka tak guna plastik kome. Beli barang kat giant depa suruh angkut barang buh dalam kotak.πŸ˜…

InshaAllah akan ada destinasi seterusnya Mama & Khyranaeem😘.

*psst : teman tak sempat pun nak ambik gambo sbb drive kan. Tu je yg sempat masa lampu merah kt t.light. teman ambik ler gambo 1 buat bukti teman dah berjaya sampai Melaka drive sendiri.😁

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

Sunday, 11 February 2018

Kakak Library Jual Shaklee daa..

00:00 0
Kakak Library Jual Shaklee daa..
Pengedar Sah Shaklee Manjung Aktif

Dulu jadi ahli shaklee sebab nak beli harga murah dan lebihnya untuk kesihatan sendiri la.

Tapi tak sangka la pulak, boleh berjinak2 menjual vitamin. Sebenarnya bila Kakak dah start makan dan dapat manfaat kakak pun berkongsilah kebaikan dengan kawan² terdekat.

Start dari tu, bila kakak bukak mulut je konfem² dah depa ni dok sebut ' hah shaklee dah tu takde lain' ☺. Nak buat macamana kan? Dah tu yg Kakak suka dan kakak rasa.


Sampaikan adik beradik, sedara mara pun cakap gitu. Tapi takde la pulak nak sentap. Sebabnya kadang² yang keluar dari mulut dorang tu boleh dijadikan doa tau. Ye lar, ada tu dok sebut 'tokey shaklee' la.. kena time tu pintu langit terbuka, Allah perkenankan. Sape tahu kan?😊

Di kalangan customer rasanya Kakak glamer dengan set sendi la. Sebabnya selalu yg call dan yg jumpa kakak mesti tanya pasal masalah sendi² ni. Tu maknanya, Kakak dah berjaya  sebarkan kebaikan vitamin berkaitan sendi ye dak?

Apepun, Kakak harapkan sesiapa je yg kenal kakak biarlah ingatan mereka tu pada kebaikan yg kakak hulurkan pada mereka. Salah satunya Shaklee ni la. Kakak BANGGA GILER kalau orang panggil Kakak ni "Wana Shaklee" tau.

Opss..orang² kampung kenal kakak sebagai 'Kakak Library' tau.. so, kita cantumkan je jadi

"Kakak library Jual Shaklee".😊

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng
#ShakleeManjung

Saturday, 10 February 2018

INSPIRASI BUAT ORGANISASI SAYA!

00:00 0
INSPIRASI BUAT ORGANISASI SAYA!
Agen Shaklee Aktif Di Manjung

Alhamdulillah. Dah melangkah ke tahun 2018.

Moga tahun 2018 ni Saya lebih fokus dalam kehidupan saya. Disamping itu dapat memberi lebih inspirasi buat organisasi saya dan masyarakat am nya.

Terutamanya dalam setiap perkongsian saya di vlog seterusnya di blog, InshaAllah.

Dan sebagai leader saya perlu mengekalkan momentum supaya anak² Miraculous sentiasa teruja untuk terus kuat melangkah mencipta kejayaan dan impian mereka bersama Shaklee.

Permulaan 2018 juga sangat indah bila saya sendiri layak untuk mengikuti Bussines Conference Leader, Alhamdulillah.

#tsunamishaklee #tsunamishaklee2018 #hi5geng


Tuesday, 30 January 2018

PENGEDAR SAH SHAKLEE PALING AKTIF DI KAWASAN LUMUT, MANJUNG, SITIAWAN DAN LEKIR

16:40 0
PENGEDAR SAH SHAKLEE PALING AKTIF DI KAWASAN LUMUT, MANJUNG, SITIAWAN DAN LEKIR
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Pengedar Sah Shaklee Paling Aktif Di Manjung

Assalamualaikum. Hai, Saya Wana Mohd Tahir. Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee paling aktif di kawasan Lumut, Manjung, Sitiawan dan Lekir. Saya telah bersama Shaklee sejak tahun Jun 2013 sehingga kini masih aktif lagi mengusahakan business Shaklee

Kepakaran Saya adalah membantu anda yang mengalami masalah berkaitan sendi, kebas kaki tangan, sakit tapak kaki dan seangkatan dengannya. Ini kerana Saya pernah mengalami sakit tapak kaki yang boleh dikatakan kronik. Berkat konsisten Set Sendi/Kebas Shaklee. Alhamdulillah sakit tapak  kaki Saya beransur hilang.

Jadi 'Killer Product' Saya adalah Set Sendi/ Kebas Shaklee. Sekiranya anda ingin mendapatkan vitamin Shaklee yang lain pun Saya ada. Jangan risau okey. Saya sedia membantu. 

APA ANDA AKAN DAPAT BILA MEMBELI VITAMIN SHAKLEE DARI SAYA?


Dah tentulah anda layak mendapat Konsultansi/Consultation PERCUMA daripada Saya, Cara makan yang betul dan Saya akan guide anda dari A sehingga Z.

Jadi apalagi, anda yang berhampiran dengan kawasan COD Saya, jangan segan silu untuk menghubungi Saya bagi mendapatkan vitamin Shaklee yer. Sebaliknya jika anda berada diluar kawasan COD Saya, anda jangan susah hati kerana Saya masih menyediakan perkhidmatan pengeposan melalui POSLAJU MALAYSIA.

Atau anda boleh Order Online disini.


Sila hubungi Saya seperti details dibawah ye.




Hubungi : 010-9749611

COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut

POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA