2018 - ~Its All About Nature n Passion~

Wednesday, 17 October 2018

Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu

23:59 0
Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu
Setiap pasangan yang berkahwin pasti mengimpikan ingin memliki zuriat sendiri. Bukan sahaja sang isteri yang sering 'dilabelkan' tidak subur, tetapi perlu diingat sang suami juga ada mengalami masalah kesuburan ini. Sebaiknya kedua-dua pihak baik Isteri mahupun suami perlu menjalani pemeriksaan kesuburan.

nutrisi untuk kesuburan suami isteri
Credit: healthyfoodstar.com

Faktor utama sering terjadinya masalah kesuburan ini adalah akibat dari pemakanan yang tidak sihat. Tak kira terlalu banyak atau terlalu sedikit, mengamalkan diet yang tidak seimbang dan gaya hidup juga boleh mempengaruhi sekiranya sering mengalami tekanan perasaan. Disini Saya ingin kongsikan makanan yang boleh membantu untuk meningkatkan kesuburan suami.


7 Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami


#Pertama 


Pengambilan buah-buahaan terutamanya buah betik. Ia kaya dengan vitamin C dan merupakan antioksida yang baik untuk tubuh badan. Buah betik juga mampu meningkatkan jumlah dan kesuburan sperma. Kekurangan vitamin C dalam badan juga boleh mengurangkan tahap kesuburan sperma. Pengambilan 500mg vitamin C setiap hari sangatlah digalakkan.

#Kedua

Banyakkan pengambilan makanan yang kaya dengan zinc. Ini kerana zinc merupakan mineral yang mampu mengaktifkan serta meningkatkan kualiti sperma. Zinc juga adalah mineral yang paling banyak dalam sperma. Makanan yang ada sumber zinc adalah seperti daging merah, bijirin, kekacang, makanan laut dan juga boleh ambil dalam bentuk supplemen.

#Ketiga

Tabiat merokok juga boleh merosakkan membran sperma dan mempengaruhi kelajuan pergerakan sperma untuk sampai ke telur. Ini kerana merokok sebenarnya boleh membunuh vitamin C dalam badan sekaligus mengurangkan kualiti sperma yang terhasil.

#Keempat

Pengambilan air kosong mampu meningkatkan kesuburan dan kesihatan sperma. Oleh itu,amalkan meminum air sebanyak 2 hingga 3 liter sehari.

#Kelima

Kebersihan makanan yang diambil hendaklah dalam keadaan segar. Kurangkan pengambilan 'fast food' dan makanan yang diproses. Ia juga boleh menjejaskan tahap kesuburan suami.

#Keenam

Selain daripada makanan harian, pihak suami juga boleh mengamalkan  set lelaki Shaklee yang terdiri daripada CoQ Trol Plus, Zinc Plus, Vitamin E dan Omega Guard.

testimoni kesuburan suami isteri

Gambar dibawah merupakan testimoni pasangan suami isteri yang telah mengamalkan set kesuburan Shaklee.

Klik Sini

Sekiranya ada sebarang pertanyaan atau untuk order berkaitan cadangan nutrisi lengkap untuk set kesuburan Shaklee, anda boleh hubungi Saya seperti details dibawah.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Tuesday, 16 October 2018

Sperma Berkualiti Mudah Dapat Anak?

00:02 0
Sperma Berkualiti Mudah Dapat Anak?
Kebiasaan masalah berkaitan kesuburan ni masyarakat kita selalunya tuding jari  terhadap para isteri sekiranya pasangan yang berkahwin tu belum dikurniakan zuriat. Tahu tak di pihak suami juga perlu memainkan peranan penting jika nak dapatkan sperma yang berkualiti tau.

tips hasilkan sperma berkualiti

Apa yang perlu dilakukan adalah dengan menjalani ujian kesuburan baik dipihak isteri mahupun suami. Barulah boleh dapat keputusan yang tepatkan? supaya nanti tiadalah pihak-pihak yang tak bertanggungjawab mengalahkan reporter berbayar ni menjaja cerita yang tak enak didengar dek halwa telinga kita kan.

Semalam Saya dapat satu testimoni berkaitan masalah kesuburan suami isteri ni. Mereka dah 5 tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan zuriat. Saya bangga dengan pasangan ni, sebabnya mereka tak bulat-bulat serahkan pada takdir, sebaliknya mereka ikhtiar menjalani ujian kesuburan.

tingkatkan penghasilan sperma berkualiti

Nak dijadikan cerita, si suami  pernah menjalani ujian kesuburan, result yang keluar masa tu jumlah sperma hanya 35 sahaja!. Peratusan motility pula hanya 30% sahaja. Sedangkan motility sperma >50% baru dianggap normal.

Pasangan suami isteri ni tak mengalah macam tu je, mereka ikhtiar lagi dengan pengambilan set kesuburan lelaki Shaklee. Masa tu menurut si isteri, beliau bagi suaminya makan CoqTrol Plus. Beliau sendiri turut mengamalkan  set kesuburan shaklee terdiri daripada Vitalea, vitamin C, Vitamin E, B Complex dan terkini Zinc Plus.

Alhamdulillah 4 bulan konsisten ambil set abang sado katanya, result bilangan sperma yang sebelum ni hanya 35 tetapi kini dah jadi 97000. Sungguh nikmat mana yang nak kita dustakan lagi. Semua dengan izin Allah SWT. Peratusan motility pun meningkat, kalau dulu 30% sekarang dah jadi 85%. Allahuakbar!

Menurut si isteri lagi, suaminya pernah mengalami sakit beguk. Rupanya doktor bagitahu gara-gara beguk ni juga menyebabkan sperma lelaki boleh mati atau tak matang. Selain dari faktor lain seperti merokok, obesiti, pengambilan alkohol dan gaya hidup tak sihat. Perkara-perkara macam ni memang bagi effect tak sihat pada sperma lelaki.

cara tingkatkan kualiti sperma
Testimoni Penghasilan Sperma Berkualiti

Alhamdulillah berkat hantar sampel air mani bulan 6 tahun 2018, jumpa doktor bulan julai tahun ni. Pasangan suami isteri ni menerima result yang positif. Chances untuk si isteri hamil cerah. Kita sama-sama doakan yer untuk mereka suami isteri.

Okay, next entry Saya kongsikan lebih terperinci pengambilan vitamin yang mereka ni ambil yer. 

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Sunday, 14 October 2018

DAFTAR AHLI SHAKLEE : 2 CARA PALING MUDAH DAFTAR AHLI SHAKLEE!

22:50 0
DAFTAR AHLI SHAKLEE  : 2 CARA PALING MUDAH DAFTAR AHLI SHAKLEE!
Anda berminat ingin Daftar Ahli Shaklee? Tapi tak tahu cara nak jadi Ahli Shaklee? Takpe Saya Nor Hawana Mohd Tahir ID 947236 selaku Pengedar Sah Shaklee sudah lebih 5 tahun mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee dan menjadi Pengedar Shaklee aktif. Saya juga merupakan founder Miraculous Team dan juga merupakan leader dibawah susurgalur OMS Group. Saya akan tunjukkan 2 cara paling mudah Daftar Ahli Shaklee.

Ejen Shaklee Manjung

2 Cara Mudah Daftar Ahli Shaklee


#Pertama

Cara mudah Daftar Ahli Shaklee yang pertama ialah anda terus hubungi Saya dengan taip "Ahli Shaklee" dan whatsapp ke 0109749611, Saya akan guide anda bagaimana nak Daftar Ahli Shaklee dengan Percuma. Jika anda berada di sekitar  Manjung, anda boleh terus buat temujanji dengan Saya dan Saya akan COD produk terus kepada anda. 

#Kedua

Sekiranya anda tinggal berdekatan dengan HQ Shaklee atau Stokis Shaklee, anda boleh terus walk in dan terus Daftar Ahli Shaklee di sana. Tetapi untuk Daftar Ahli Shaklee di HQ dan Stokis anda perlu ada ID Penaja/Sponsor untuk submit form/borang pendaftar ahli Shaklee anda. Tapi anda jangan risau, anda boleh je gunakan ID Saya Nor Hawana Mohd Tahir iaitu 947236 sebagai penaja anda. Dan jangan segan untuk call Saya di talian 0109749611 untuk Saya guide anda.

Disini Saya sertakan alamat HQ Shaklee dan Stokis Shaklee di seluruh Malaysia dan anda boleh pilih yang mana paling hampir dengan anda. Ingat ye, ini sahaja stokis Shaklee yang berdaftar di Malaysia. Selain daripada alamat dibawah, ianya adalah stokis haram.

Stokis Shaklee

Alamat HQ Shaklee dan Stokis Shaklee


Home Office : Ground Floor, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.


Kuala Lumpur : No. 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai, Taman Seri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Perak : 32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya, 30000 Ipoh, Perak.

Johor : 47, 49 & 51, Jalan Molek, 81100 Johor Bahru, Johor.

Penang : No.81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway perdana, 13700 Seberang Jaya.

Kelantan : 319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra, 15200 Kota Bharu.

Sabah : Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron, Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.

Ejen Shaklee Manjung

Bila anda pergi ke Stokis Shaklee yang berhampiran, jangan lupa bawa ID Shaklee 947236 Nor Hawana Mohd Tahir sebagai Sponsor/Penaja ye.

Anda jangan risau Daftar Ahli Shaklee tak semestinya kena buat bisnes tau, sebaliknya anda lebih beruntung sebab boleh beli produk Shaklee dengan harga lebih jimat iaitu pada harga ahli dan lagi istimewa setiap bulan Shaklee ada produk promo, jadi sebagai ahli Shaklee anda layak untuk dapatkan produk tersebut dengan harga promo tau. Lagi best jika anda Daftar Ahli Shaklee, setiap kali anda beli produk anda akan dapat point. Jika point anda cukup syarat, anda akan dapat bonus. Bonus ni pula akan dimasukkan ke nombor akaun bank yang anda submit semasa daftar Ahli Shaklee.

Tapi sekiranya anda berminat untuk jadikan Shaklee sebagai part time bisnes atau fulltime bisnes, anda jangan risau anda dah jumpa orang yang tepat iaitu Saya Nor Hawana yang mana seorang bisnes leader sudah lebih 5 tahun menjalankan bisnes Shaklee  ini dan Kami ada support group yang kuat dan terbaik yang akan guide anda untuk capai income 5 angka sebulan.

pengedar shaklee manjung

Thursday, 4 October 2018

Testimoni Lutut Retak Kembali Bercantum Selepas 4 Bulan

21:16 0
Testimoni Lutut Retak Kembali Bercantum Selepas 4 Bulan
Gambar Sumber Google 

Kisah lutut retak akhirnya bercantum kembali selepas 4 bulan mengamalkan vitamin Shaklee. Jom kita baca kisah ibu kepada Puan Ratna yang sembuh daripada lutut retak.

Ibu saya jatuh dan retak lutut dua hari sebelum Ramadhan, nasihat doktor supaya ibu saya berehat dan untuk pulih mengambil masa dalam 6 bulan.
.
Alhamdulillah, dengan pengambilan 4 biji Ostematrix sehari retak di lutut ibu saya bercantum selepas 4 bulan dan dapat melakukan aktiviti harian seperti biasa.
.
Kesan lain seperti mudah tidur, lawas dan kebas-kebas di tangan ibu saya juga turut hilang dengan pengambilan magnesium.
.
Sebagai anak melihat ibu saya sihat dan cergas adalah perkara terindah.
Testimoni lutut bercantum

Alhamdulillah, takda apa yang membahagiakan hati si anak bila melihat kesihatan ibu tersayang kembali pulihkan.

Nak dapatkan vitamin Shaklee untuk kesihatan tulang, sendi, saraf dan yang berkaitan. Boleh hubungi Saya seperti dibawah yer.

Wana | 0109749611
Agen Shaklee Manjung
COD Manjung, Sitiawan & Lekir
Postage Seluruh Malaysia

Friday, 28 September 2018

Cara Hilangkan Katarak Mata Tanpa Pembedahan

00:19 0
Cara Hilangkan Katarak Mata Tanpa Pembedahan
cara hilangkan katarak mata


Katarak adalah penyakit mata yang menyebabkan kanta mata jadi berkabut atau keruh. Katarak boleh menyebabkan buta jija tidak dirawat. 

Kebarangkalian untuk katarak hilang selepas melalui pembedahan bergantung kepada individu itu sendiri. Disini, Saya nak kongsikan cara hilangkan katarak mata tanpa pembedahan oleh Puan Sabariah.


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017.
.
Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat.
.
Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak.
.
Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum.
.
Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee.
.
Terima kasih.
Testimoni cara hilangkan katarak mata tanpa pembedahan

Selain daripada Vivix dab caratomax, mereka yang ada katarak juga boleh mengamalkan Omega guard. Ia berfungsi melembapkan mata dan ia juga bersifat antiradang.

Jika anda atau kenalan dan sedara mara yang mempunyai masalah yang sama dengan Puan Sabariah, anda  boleh hubungi Saya ye.

Wana | 0109749611
Pengedar Shaklee Manjung

Wednesday, 26 September 2018

Testimoni Sakit Migraine | Selamat Tinggal Ubat Migraine

17:06 0
Testimoni Sakit Migraine | Selamat Tinggal Ubat Migraine
Cara hilangkan sakit migraine


Assalammualaikum. Nama saya Che Ku Nor Hidayah Che Ku Long. Berumur 25 tahun. Berasal dari Kemaman, Terengganu. Dan menetap di Kemaman.
.

Saya ada masalah migraine sejak dari zaman persekolahan lagi dan berterusan sehingga saya habis belajar dan bekerja. Apabila migraine menyerang, sangat mengganggu dalam untuk buat kerja dan tak boleh focus untuk kerja.
.

Sakitnya kepala rasa macam nak hantuk je kepala di dinding. Saya memang ambil ubat migraine di klinik sejak sekolah menengah lagi sehingga belajar di university pon bergantung pada ubat migraine tu.
.

Bermula dengan Shaklee pada Disember 2016, bila upline saya kenalkan untuk vitamin kulit cantik sebab saya ada masalah sunburn. Vitamin Shaklee yang saya ambil ketika tu, Vitamin C, ESP, GLA dan saya tambah Ostematrix sebab ada lenguh-lenguh badan juga.
.

Alhamdulillah masalah sunburn saya dah pulih. Perkara yang tak perasan langsung hampir 3 bulan tak migraine dan tak ambil juga ubat migraine tu. Semua ni lepas amalkan supplemen Shaklee ini. Sangat bersyukur kini migraine sembuh dengan izin Allah SWT.
.

Syukur sangat dipertemukan dengan Shaklee. Kesannya sangat hebat dan bantu selesaikan masalah saya.
.

Shaklee pilihan No.1 saya kerana Shaklee memang TERBAIK.
Terima kasih kepada upline saya, Norfaziela, yang memperkenalkan Shaklee pada saya.

set migraine shaklee

******

Alhamdulillah temui penawar. Anda ada masalah yang sama? jika ada dan inginkan penawar, anda boleh hubungi Saya untuk ikhtiar dengan vitamin Shaklee yang diyakini selamat dan berkesan.

Hubungi,
Wana | 0109749611
Pengedar Sah Shaklee
Cod Manjung, Sitiawan,Lumut, Lekir
Pos seluruh Malaysia, Indonesia & Brunei

Tuesday, 25 September 2018

Cara nak hilangkan jerawat berkawah dimuka akibat salah guna produk!

22:09 0
Cara nak hilangkan jerawat berkawah dimuka akibat salah guna produk!
jerawat berkawah


Zaman sekarang, terlalu banyak lambakan produk kosmetik dan skincare kan, dah ibarat cendawan tumbuh selepas hujan pulak. Dalam banyak-banyak tu, belum tentu lagi tahap keselamatan dan keberkesanannya pulak. 

Kali ni nak kongsikan kisah saudari Sya Madeena,,dulu kulit muka beliau licin bebas jerawat. Sampai la satu tahap, jerawat naik tanpa bagi signal ni. Nak tahu apa jadi dengan jerawat berkawah di muka Sya? meh baca kisah kat bawah ni yer.
.

Sya tak pernah mengalami masalah kulit sejak dari sekolah sampai lah diploma. Kulit licin bersih saja.
Kalau ada masalah pon hanya setakat sunburn sebab banyak berjemur! Almaklum waktu sekolah aktif kawad lah, sukan lah, apa lah.
Sunburn tu normal. Tapi jerawat memang takda!
.
Disangkakan kulit cantik tu kekal selamanya tapi semuanyaaa hanya sekadar mimpi. Masuk je degree muka menjadi sensitif. Sangat sensitif!
.
Aaah 😭😭😭 kulit tak tahan dengan cuaca panas, muka teruk sangat. Takda ruang pon kat kulit muka ni yang takda jerawat.
Naik pulak jenis bertompok bintik-bintik hitam terus buat muka nampak kusaaam! Gelap!
.
Sampai satu tahap rasa macam geram tengok kulit muka sendiri. Sakit hati.
Bayangkan semua orang kalau jumpa Sya saja akan komen pasal kulit. Sedih. Rasa insecure memang ada.
.
Cuba macam macam produk, tapi takda kesan, sampaikan Sya guna produk yang ada chemical mulanyaa memang putih bersih.
At last, bila dah lama sangat memang makin teruk, sebab dah bercampur dengan produk penuh chemical lagi. Takut 😭😭😭
.
Sudahnya, muka berjerawat berkawah sampai lah Sya decide untuk cuba produk Shaklee ni.
Memang cari untuk repair skin yang teruk ni. Mula dengan hanya ESP and VITAMIN C.
.
Tak sangka kulit makin okay. Jerawat segan silu nak tumbuh dan yang paling bestnya tompok-tompok hitam berkumpul di pipi makin hilang.
.
Dapat pulak extra terkurus sekali!  Hebat sangat. Takda mendatangkan kesan buruk apa pon. Sya cuba ikhtiar konsisten amalkan Shaklee! Alhamdulillah masalah skin sensitif dah berjaya diatasi.
.
Walaupon pada mulanya macam tak yakin tapi disebabkan Sya terdesak nak repair skin! So Sya decide untuk stick dengan Shaklee.
.
Betul macam apa yang orang lain cakap! Jatuh cinta pandang pertama. Sekali cuba tak kan cari yang kedua. hehe
Alhamdulillah sekarang sya masih konsisten amalkan Shaklee! Sya masih di fasa pemulihan.
.
Tapi perubahan skin Sya memang sangat ketara. Terujaa yaaakkmaaat!
And sekarang Sya dah start topup satu persatu produk Shaklee. ESP, VITAMIN C, VITAMIN E, COLLAGEN! Haaa kau πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯
Sya lebih fokus untuk kesihatan dan kecantikan tubuh badan Sya
.
Penting untuk jaga kesihatan! Sebab tubuh kita nak pakai lama.
CANTIK AND KURUS ?? Itu BONUS EXTRA ..
.
Sekarang , tak pandang sikit pon produk lain even though banyak je suara suara lain yang cuba untuk ajak Sya beralih arah.
Kerana Sya percaya, untuk dapat result yang super power the boommm konsistensi adalah kuncinya.
.
And Shaklee will always be my favourite choice cause it is safe, natural and trusted ! Dah serik dengan produk yang banyak chemical. Nak avoid πŸ™…πŸ»‍♂️πŸ™…πŸ»‍♂️πŸ™…πŸ»‍♂️
cara hilangkan parut jerawat

Aduh, Saya memang takut bab produk putih muka ni..sekali tersilap pilih memang ambik masa nak pulih. Alhamdulillah, di Shaklee kita ada vitamin yang dapat bantu rawat masalah kulit muka berjerawat ni dari dalam. Bila kita bagi sel kulit kita cukup makan cukup nutrien, masalah jerawat ke jeragat InshaAllah boleh hilang.

Nak info lanjut berkaitan produk atau konsultansi masalah, anda boleh hubungi Wana yer.

Pengedar Shaklee Manjung,
Wana Mohd Tahir
0109749611

Sunday, 23 September 2018

Testimoni Cara Hilangkan Ulser Mulut Dengan Cepat

23:43 0
Testimoni Cara Hilangkan Ulser Mulut Dengan Cepat
Testimoni cara hilangkan ulser mulut dengan cepat


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya Wan Norasiah Wan Mohd Nor, ibu kepada 4 orang cahaya, 3 hero dan sorang heroin. Suka saya nak berkongsi #shakleeeffect setelah mengamalkan supplemen Shaklee.

Sebenarnya saya mempunyai masalah ulser mulut sejak dari sekolah, universiti hinggalah dah kahwin dan beranak pinak. Boleh dikatakan setiap bulan ulser dalam mulut. Ulser ini bukan yang biasa-biasa.

Biasanya ulser berlaku di bibir, gusi dan lidah, kadang-kadang ia berlaku serentak. Allah, orang yang pernah kena saja tahu bagaimana azabnya. Kebiasaannya ulser berlaku datang sekali pakej sakit-sakit dan lemah-lemah badan serta ia menyerang sakit kepala.

Ulser dalam mulut tetapi kesannya seluruh badan. Badan rasa letih, lesu dan lenguh-lenguh dan rasa macam nak demam.

Emosi juga terganggu, ye la bila ulser dekat lidah, kita tak boleh makan seperti biasa tapi perut lapar. Kadang-kadang berair mata nak habiskan nasi suku pinggan. Usah cakap lauk pauknya, dapat telan nasi kira syukur sangat-sangat itupun makan disulami air masak.
.

Nak bercakap memang tak selesa. Suami memang faham sangat-sangat bila penyakit itu datang. Tak boleh tanya banyak, isyarat je.

Sampai satu tahap terpaksa amik MC sebab memang tak boleh buka mulut. Ye la macam mana nak masuk kelas ngajar, nak buka mulut pun sakit.
.

Allah, rasa macam tiada penyelesaian sebab semua petua-petuan saya dah cuba. Pantang orang cakap ubat ulser, saya akan ikut sebab seksanya menanggung sakit ulser. Asam keping, Bonjela, Marjerin, Garam, Madu, Listerin dan macam-macam lagi.
.

Pernah letak garam, asam keping pada tempat ulser, Allah... sampai menangis, pedih tuhan saja yang tahu. Taubat tak nak buat dah.
.

Pergi jumpa doktor pun dibagi oral aid untuk tahan sakit saje tapi tidak merawat ulser tu.                   Kadang-kadang terfikir  juga, lama-lama kena ulser takut kena barah. Doktor kata barah pun bermula dengan ulser. Allah semakin takut saya.
.

Sampai la satu masa saya ambil supplemen Shaklee set ulser mulut. Set itu mengandungi ESP, B Complex dan Vitamin C. Konsisten setiap hari tanpa jemu.
.

Tanpa disedari, hari-hari, minggu-minggu dan bulan-bulan yang dilalui tanpa gangguan ulser, hidup terus berubah. Tiada lagi muka monyok, bad mood dan murung. Setiap hari boleh tersenyum sampai ke telinga.

Terima kasih Shaklee. selamat tinggal derita. Syukur sangat-sangat.

Saya berkongsi kisah benar saya agar semua orang yang senasib dengan bebas dari ulser. Ia umpama mimpi ngeri. Jom amalkan supplemen Shaklee. Kalau ada dengar emak-emak kita atau sesiapa saja ada ulser, bantulah mereka. Mencegah lebih baik dari mengubati.


Testimoni ulser mulut cepat hilang

***

Kisah diatas merupakan testimoni Puan Wan Norasiah yang mengalami ulser mulut. Jika anda yang membaca kisah ini mengalami masalah yang sama seperti Puan Wan Norasiah, anda boleh hubungi Saya untuk dapatkan Set Ulser Shaklee.

Contact,
Wana Mohd Tahir
0109749611

Saturday, 22 September 2018

"Jika Saya lemah bagaimana nak jaga mereka..." | Wanita ini akhirnya bangkit mengubah diri demi anak-anak

23:39 0
"Jika Saya lemah bagaimana nak jaga mereka..." | Wanita ini akhirnya bangkit mengubah diri demi anak-anak
Kisah Puan RIZATULRISHAH MOHD SHAHARUDDIN yang berjaya mengubah penampilan dan kesihatan kulit beliau sekaligus beliau perolehi keyakinan diri.

tips turunkan berat badan
Sumber Google : Kembali Keyakinan Diri

Alhamdulillah. Itulah ayat pertama yang dapat diungkap apabila bertanyakan bagaimana kehidupan saya dengan Shaklee. Syukur dengan nikmatNYa kerana asbab dengan bertemankan Shaklee saya dapat menikmati kesan yang baik dan sangat mempengaruhi kehidupan kini.

Saya Rizatulrishah bt. Mohd Shaharuddin seorang isteri berumur 44 tahun merupakan seorang ibu kepada 3 anak perempuan comel yang berbagai peringkat usia dari umur 13thn, 3thn dan 1thn 7 bulan. Kehadiran permata hati ini memerlukan saya memiliki kecergasan dari segi mental dan fizikal yang sihat untuk menjadi ibu atau ummi yang hebat untuk mereka serta mengimbangi kehidupan seharian mereka yang sentiasa cergas serta masih menyusukan anak ketiga.
.
Jika saya lemah, cepat letih, tidak bertenaga bagaimana saya perlu menjaga mereka di samping kerjaya hakiki saya yang juga memerlukan komitmen yang tinggi. Dari situlah saya belajar tentang produk Shaklee yang dapat membantu saya dalam mendapatkan keperluan nutrient serta menjadikan penampilan saya yang lebih sihat selepas saya dikurniakan lagi dua orang anak kecil yang comel dan bijak.
.
Anak sulung juga sangat menyokong kerana melihat Ummi yang nampak dah macam makcik makcik bawang....hahahaha....serabai, mula gemuk dan kusam. “Ok...Ummi have to do something.”....AND now...” I made it girls”
.
YOUTH Skincare...yes!!!! Memang fall in love lah kata orang. Saya memang mencari-cari produk yang selamat dan bebas dari bahan-bahan kimia yang berbahaya. Saya sangat berhati-hati dalam memilih produk skincare kerana kulit saya jenis yang sensitive dan dalam masa yang sama masih menyusu.
.
Pernah di zaman remaja masa belajar saya terjebak dengan produk yang akhirnya membuatkan kulit saya asyik naik jerawat dan berminyak. Nyesal tau masa tu. Dengan YOUTH Skincare kulit kusam, jerawat saya dapat dipulihkan. Parut jerawat pon dan pulih. Jeragat yang dah mula melambai-lambai nak menghiasi kulit pun dah tiada.
.
Bila dan masuk usia 44 tahun dah tentu garis-garis penuaan atau wrinkle dah mula wujud kan....Alhamdulillah dengan Youth keadaan ini dapat diatasi. Saya dapat lihat perbezaan dengan ketara. Memang tidak salah saya memilih YOUTH tambahan saya pula jenis spesies yang tidak suka bermekap tebal untuk menutup cela. Kini dah 1 bulan lebih saya menggunakan YOUTH. Jika ada yang tercari-cari set skincare bagi saya YOUTH lah jawapannya.
.
Well...apa yang boleh saya katakan keperluan vitamin atau supplement  itu perlu untuk menampung kekurangan nutrient yang kita dapat dari makanan. Dapatkan panduan yang betul dan Shaklee adalah pilihan saya.
.
Alhamdulillah saya dah berjaya turunkan berat 3.5kg, kulit yang lebih sihat, kulit wajah yang berseri, tidak lagi kusam, kasar dan naik jerawat lagi, minda cergas dan bertenaga.
.
Saya juga belajar gaya hidup yang lebih sihat serta berpengetahuan tentang kesihatan. Terima kasih Allah atas segala-galanya. Terima kasih Shaklee kerana jadi ‘teman nutrient’ saya.
LOVE by RIZZπŸ’–
cara turunkan berat badan

Bila ada desakan dari insan tersayang mesti kita nak 'all out' kan..tak salah pun untuk dapatkan kesihatan optimum dan sekaligus dapat bonus kulit cantik lagi.

Korang kalau ada masalah macam Puan ni, korang pun boleh ikhtiar dengan Shaklee tau. Korang contact Wana yer.


Wana,
010-9749611
Agen Shaklee

Friday, 21 September 2018

Kesan Positif Urutan Prenatal, Ibu Hamil Kena Tahu!

22:38 0
Kesan Positif Urutan Prenatal, Ibu Hamil Kena Tahu!
kesan urutan prenatal


Urutan Prenatal? Eh, bukan lepas bersalin ke baru boleh mengurut? Hah...mesti anda tertanya-tanyakan, kenapa lah masa hamil pulak kena urut ni.

Apa itu urutan Prenatal?


Urutan prenatal ni ialah sejenis terapi untuk ibu hamil. Urutan yang menakjubkan ini sebenarnya mempunyai banyak kesan positif buat ibu hamil. 

8 Kesan Positif  jika lakukan urutan prenatal.


  1.  Ia dapat melegakan kesakitan pada tubuh.
  2.  Selain itu, ia dapat mengurangkan bengkak di kaki.
  3.  Dapat membantu menghilangkan kesan sampingan metabolisme yang menyebabkan kesakitan.
  4.  Ia juga dapat meningkatkan kualiti tidur sekali gus membantu membuatkan badan merasa lebih sihat.
  5.  Bukan tu saja, ia juga dapat meredakan sakit dibahagian kepala.
  6.  Urutan prenatal juga membantu melancarkan peredaran darah dan meningkatkan oksigen dalam tisu dan otot.
  7.  Kebiasaannya ibu hamil terdedah dengan masalah tekanan dan stress. Jadi untuk kurangkan simptom depresi dan anxiety, elok sangat amalkan urutan.
  8. Akhir sekali ia bantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan pembebasan hormon penyekat seperti serotonin.

Bestnya dapat manjakan diri dengan mengurutkan? apapun, semasa proses kehamilan ibu hamil kena selalu dapatkan makanan berkhasiat supaya lengkap nutrisi sekali gus baik untuk kesihatan ibu dan bayi.

Moga sharing kali ni dapat memberi manfaat kepada anda yer. 

Nak dapatkan vitamin Shaklee untuk ibu hamil , boleh contact  Saya ok!

Wana Mohd Tahir,
010-9749611

Thursday, 20 September 2018

Testimoni HB Low Bagi Ibu Hamil

22:22 0
Testimoni HB Low Bagi Ibu Hamil
Testimoni HB Low untuk ibu hamil


Sapa sini kawan-kawan Wana yang time hamil je dia selalu dapat HB low? Kalau pernah,kita geng! Wana pun pernah jadi gitu time hamil dulu. Wana nak kongsikan pengalaman Puan Nadimah, macamana beliau atasi masalah HB low time hamil.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Harini saya nak kongsikan testimoni saya seorang ibu mengandung yang pernah dikategorikan dalam kategori "mild anemia".
.
Memanng sejak daripada matrikulasi lagi saya tahu saya jenis mild anemia. Sebabnya pernah beberapa kali nak derma darah tak berjaya kerana bacaan HB di bawah 10.
.
Hanya lepas sekali sahaja derma darah masa di tahun ketiga universiti, tapi lepas derma darah saya tak boleh berjalan. Haha. Pitam, nasib baik tak pengsan..kalau tak malu je sebab pakai pakaian uniformπŸ˜…
.
First pregnancy, saya suka suka je makan vitamin. Tapi memang vitamin yang klinik bagi saya tak makan la sebab dah memang consume vitamin shaklee. Cuma tak konsisten.
2-3 kali nurse detect bacaan HB saya rendah. Nasib baik nurse masih bagi pilihan nak ambik supplement shaklee konsisten atau nak ambik zincofer. Heeeee! So saya decide ambik set vitamin prenatal shaklee konsisten. Alhamdulillah, sampai ke hujung pregnancy HB masih maintain 11 ke atas selepas ambik set vitamin prenatal shaklee ni dengan konsisten.
.
2017, saya mengandungkan anak kedua. Masa ni memang continue set vitamin prenatal shaklee je sebab menyusu. Saya memang tak ambik alfalfa sejak daripada pregnant yang pertama.
.
Beberapa experiment atas risiko sendiri saya buat untuk kehamilan kedua ni. Yang pertama, tak makan apa-apa supplement langsung tapi ambik makanan yang kaya dengan zat besi dan vitamin lain contohnya sayur double, makan jambu batu, makan hati lembu, makan sumber protein 2-3 jenis sehari, makan buah 2-3 jenis sehari.
 Hasilnya, result HB saya rendah, hanya 10.8 sahaja. Masa ni tengah 28 minggu.
.
Ujian kedua saya buat dengan ambil jus delima jenama G***** yang sangat ramai orang perkatakan kat dalam group ibu mengandung facebook boleh naikkan bacaan HB.
Tapi sayang, saya tak dapat result bacaan HB masa tu sebab bukan masa test HB lagi. Masalahnya lain pulak yang jadi bila ujian air kencing yang dibuat menunjukkan urin saya trace! Ada gula! Nak cari result lain, lain pulak saya dapat. Tu hanya 2 minggu amalkan.
.
Nasib baik esoknya test MGTT saya pass. Tak sangkut bacaan gula. Kalau sangkut, memang seumur hidup saya menyesal ambik jus tu.
.
No more experiment. Saya teruskan je ambil set prenatal shaklee dengan gembira tanpa was-was. Alhamdulillah, hingga sekarang saya dah 39 weeks plus masih lagi amalkan set prenatal shaklee ni konsisten. HB masih cun di atas paras 11.
.
Nak naikkan HB? Go for set prenatal Shaklee! Bukan HB sahaja jadi concern utama, tapi dengan set ni banyak penyakit ibu mengandung dapat dielakkan. Contohnya tekanan darah tinggi, kencing manis, urin trace infection, pre-eklampsia, kelahiran bayi pramatang dan jugak kaki kejang di waktu malam.
.
Alhamdulillah, pregnancy kedua saya sangat sangat baik. Kaki cramp pon takde langsung. Padahal masih menyusu anak pertama. Hormon berubah pon kulit tak break out. Dan pertambahan berat saya kali ni memang sangat memuaskan. Mesti within the range every check up.
.
Bagi anda yang concern untuk melalui fasa kehamilan yang sangat sihat untuk ibu dan bayi dalam kandungan, seriusly anda patut cuba set prenatal Shaklee ni. Takkan rugi! Ibu sihat, bayi pon sihat tanpa sebarang masalah.
.
Minimize the risk. Don't ever challenge the risk especially those having problem with the previous pregnancy or genetically problems.
.
Jangan menyesal kemudian hari bila baby dah keluar. Dah tak berguna. Kos kewangan, kesihatan dan kebahagiaan akan diragut semuanya.
testimoni set hamil shaklee

SET PRENATAL SHAKLEE BANTU KEKALKAN  HB PADA PARAS SELAMAT


Bestkan pengalaman Puan Nadimah Muhammad? Kalau kawan-kawan ada masalah yang sama macam Wana kongsikan di atas, korang boleh Whatsapp Wana yer. 

Wana merupakan Pengedar Shaklee bagi kawasan yang tertera dibawah. Khidmat pos pun boleh tau.


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Wednesday, 19 September 2018

Mencari Penawar Rambut Gugur Untuk Ibu Berpantang

22:13 0
Mencari Penawar Rambut Gugur Untuk Ibu Berpantang

Ibu berpantang selalu mengalami masalah rambut gugurkan? kata orang tua-tua, bila anak dah mula main air liur sampai menyembur, makin banyaklah rambut si ibu gugur. Masalahnya betul ke?

Sebenarnya ia berkait rapat dengan hormon endrogen kerana proses mengandung, bersalin dan menyusukan membabitkan banyak fungsi hormon.

Penyebab Rambut Gugur


  • disebabkan kerana tekanan / stress
  • pengambilan ubat-ubatan
  • kekurangan nutrien seperti zat besi, kuprum atau zinc
  • simptom masalah tiroid atau penyakit auto-imun
  • masalah hormon
Masalah keguguran rambut ini tidak semestinya dari segi faktor usia. Kalau nak tahu, 30% dari golongan lelaki juga mengalami masalah ini ketika usia menginjak 30tahun.

Walau bagaimanapun, anda kena tahu yang rambut kita ni akan mengalami 3 fasa iaitu:
  • Anagen - fasa menumbuh
  • Catagen - fasa memanjang
  • Telogen - fasa berehat
Rambut kita ni akan sentiasa ada rambut baru dan rambut yang gugur. Namun apa yang kerap menjadi masalah pada kita ialah masalah rambut gugur hingga tak dapat nak hambat kitaran anagen.

Jadi, kat sini Saya nak kongsikan beberapa produk Shaklee yang boleh membantu anda yang bermasalah rambut gugur ni.

  • ESP - untuk rambut rapuh dan bercabang
  • GLA Complex - untuk yang bermasalah berkaitan hormon terutama ibu yang lepas bersalin.
  • B Complex - untuk masalah peredaran darah.
  • Vitalea - untuk masalah kekurangan zat besi.
  • Zinc Complex - untuk rambut rosak, rapuh dan bercabang.
Selain dari tu, anda boleh juga gunakan set rangkaian syampu dan perapi Prosante serta Scalp Care Serum!

Nak Order boleh hubungi Saya yer. Moga masalah rambut gugur anda dapat di atasi dengan Shaklee!


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Tuesday, 18 September 2018

10 Tips Perjalanan Jauh Untuk Bayi dan Kanak-kanak Yang Ibu Ayah Kena Tahu!

22:30 0
10 Tips Perjalanan Jauh Untuk Bayi dan Kanak-kanak Yang Ibu Ayah Kena Tahu!

10 panduan perjalanan jauh untuk bayi dan kanak-kanak

Mama, badan Kakak panas la..nak demam..

Hah, pernah tak kawan-kawan hadapi situasi macam ni. Nak pulak time balik Kampung, anak mengadu tak sihat. Pastu ada pulak anak kita yang muntah, dah kena berhenti tepi jalan. Kita yang jadi mak ayah ni tentu risaukan keadaan anak-anak.

Kali ni terasa nak kongsikan satu artikel berkaitan tips panduan perjalanan jauh untuk bayi dan kanak-kanak. Saya baru je baca dari majalah iSihat keluaran Jun 2018.

Tips Panduan Perjalanan Jauh Untuk Bayi dan Kanak-kanak:


  • Pastikan bayi anda dalam keadaan sihat. Dapatkan pemeriksaan doktor sebelum memulakan perjalanan.
  • Kerap singgah di R&R untuk berehat. Bayi perlukan udara segar dan ruang untuk menggerakkan tangan dan kaki.
  • Pastikan penggunaan car seat didalam kenderaan anda. Dapatkan car seat yang selesa dan sesuai untuk umur bayi anda.
  • Kerapkan memberikan cecair sama ada air susu ibu, susu formula atau air kosong. Bayi lebih mudah terdedah kepada dehidrasi.

  • Pasang pelindung cahaya matahari (sun shade) di tingkap kenderaan anda bagi mengelakkan bayi terkena panas mentari.
  • Bawa bersama beberapa alat permainan untuk menghiburkan bayi anda. Bawa alat permainan yang boleh berbunyi, bergetar, bersinar dan sebagainya.
  • Tukar lampin dengan kerap. Jangan biarkan bayi anda dibiarkan lama dengan lampin yang basah, ia boleh menyebabkan ruam dan jangkitan.
  • Pastikan kebersihan makanan yang diberikan. Elakkan membeli makanan dari gerai yang diragui kebersihannya. Jika makanan disediakan sendiri, pastikan ianya tidak rosak/basi sebelum diberikan kepada bayi anda.
  • Ketahui dan kenal pasti lokasi klinik/hospital di tempat destinasi anda yang beroperasi pada musim perayaan.
  • Dapatkan ubatan asas seperti ubat demam, ubat batuk dan sebagainya sebagai persediaan sekiranya anak anda ditimpa sakit. Jumpa doktor untuk mengetahui apa ubatan yang dicadangkan.

Moga segala panduan atau tips perjalanan jauh untuk bayi dan kanak-kanak ni dapat memberi manfaat dan persediaan kepada kita selaku ibubapa jika ingin memulakan perjalanan jauh.

Tips tambahan dari Saya, sentiasa sedia vitamin Aid kids untuk anak-anak macam Set Kanak-kanak Shaklee ni.

Supplemen untuk kanak-kanak


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore


*Produk-produk Shaklee TIDAK BERTUJUAN UNTUK MERAWAT, MENDIAGNOSIS ATAU MNCEGAH SEBARANG PENYAKIT.
Sekiranya anda mempunyai penyakit berbahaya SILA BERJUMPA DOKTOR TERLEBIH DAHULU.


Monday, 17 September 2018

6 Tanda-tanda Buah Pinggang Rosak

18:25 0
6 Tanda-tanda Buah Pinggang Rosak
Tanda-tanda buah pinggang rosak

Buah pinggang merupakan salah satu organ terpenting dalam tubuh kita . Tugas utama buah pinggang adalah sebagai penapis bahan buangan dalam darah. Nak tahu samada buah pinggang kita sihat atau tidak, jom kita ketahui tanda-tanda buah pinggang yang mungkin mengalami kerosakan.

6 Tanda-tanda Buah Pinggang Rosak.


  • Sakit belakang / Low Backpain - hanya berlaku disebelah pinggang sama ada di sebelah kanan atau kiri
  • Kulit gatal berpanjangan - biasanya selepas buang air pengidap akan berasa lega kerana sakit pinggang akan berkurangan ( kebarangkalian mengalami kerosakan buah pinggang)
  • Kerap rasa nak buang air - kerap bangun malam
  • Ada darah dalam air kencing
  • Masalah tidur - Sukar tidur atau sleep apnea
  • Air kencing berbuih - Ini menandakan ada kehadiran protein bocor.

Umum kita ketahui fungsi buah pinggang adalah menapis darah bagi membuang air berlebihab, garam berlebiban dan bahan kumuh bertoksin dari tubuh.

Antara fungsi lain ia membina beberapa jenis hormon yang mengawal fungsi tubuh seperti pengawalan tekanan darah, pembinaan sel darah merag dan mengawal pH darah. 

Ia juga bertanggungjawab mengaktifkan sejenis vitamin D yang dapat membantu penyerapan kalsiun yang digunakan untuk bina tulang dan menyelaras fungsi otot.

Bagaimana supplemen membantu mengawal simptom-simptom kerosakan buah pinggang?


Biasanya mereka yang mengidap buah pinggang rosak boleh dibantu dari segi memberi tenaga kepada sel. Jika mereka telah melalui fasa dialisis, keadaan tubuh mungkin sedikit lemah.

Disini, Vivix Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang berbentuk cecair yang mengandungi antioksidan yang tinggi dan baik. Ia juga terdiri dari gabungan bahan resveratrol dan polifenol yang menyebabkan Vivix 10X ganda lebih bagus untuk tubuh.

Vivix dapat mengurangkan pengumpulan platlet pada buah pinggang.Vivix mengandungi Soluble fiber iaitu serat larut yg sangat tinggi bertindak seakan 'lori sampah' yg bergerak dalam saluran darah..mengangkut segala lebihan gula, kolestrol  & toxic sehingga ke rerambut darah & membuang melalui sistem perkumohan. Disini proses pembersihan buah pinggang berlaku.

Moga sesikit info berkaitan tanda- tanda buah pinggang rosak ini memberi manfaat kepada anda.

Untuk info berkaitan produk atau sebarang konsultansi, anda hubungi Saya dibawah ini.




Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore


*Produk-produk Shaklee TIDAK BERTUJUAN UNTUK MERAWAT, MENDIAGNOSIS ATAU MNCEGAH SEBARANG PENYAKIT.
Sekiranya anda mempunyai penyakit berbahaya SILA BERJUMPA DOKTOR TERLEBIH DAHULU.


Sunday, 16 September 2018

Testimoni | Sakit Sendi dan Lutut Berkurangan

16:56 0
Testimoni | Sakit Sendi dan Lutut Berkurangan



Apa perasaan anda bila terseliuh,  kemudian jatuh terduduk dalam bilik air. Pasti rasa terkejut dan takut . Betul tak..?


Begitu lah yang terjadi pada saya . Dua kejadian lain hari. Lain masa tetapi pada bulan yang sama. Bulan lepas kan musim hujan. Jadi kerap ulang alik ke dapur. Yelah kan seharian hujan. anak-anak pula kejap-kejap nak susu..kejap2 masuk bilik air, pastu lapar balik.

Tak senang duduk melayan 3 beradik ni.  Husna pulak baru belajar tak gunakan pampers. Jadi tumpu pada dia lebih. Huzaifah pula ada permainan baru. Suka buka tutup peti ais. Habis berkecah dia main air. Apa lagi.. tengah terkedek-kedek Kak Ita jalan ke dapur, terpelecok lah, tak perasan ada air. Nasib baik tak jatuh gedebuk. Selawat banyak-banyak. Nak marahkan Huzai dia apa tau kan.

Terkejut sebab kaki terpelecot. Cepat-cepat saya sapu krim Herbal Blend. Risaunya hati hanya Allah sahaja yang tahu. Kejap-kejap tengok kaki ada kesan bengkak atau biru. Alhamdulillah tak ada apa-apa. Cepat-cepat saya ambil Vivix dan terus bancuh dengan kolagen. Alhamdulillah. Bangun pagi esoknya tak ada bengkak dan sakit kaki.

Selang beberapa hari saya jatuh terduduk pulak dalam bilik air. Licin sebab air dari basuhan mesin basuh. Entah macam mana fikiran melayang masa tu. Agaknya lupa nak baca doa masuk tandas pun iyer juga.

Dipendekkan cerita, pinggang dan perut saya sakit akibat kesan terjatuh tu, saya sapu minyak panas di bahagian yang sakit dan minum Vivix campur kolagen. Setiap hari saya minum 2 kali . Pagi dan malam. Dan sebelum tidur, saya makan Ostematrix 5 biji setiap hari.

Alhamdulillah sakit pinggang dah hilang, tiada apa-apa yang saya takutkan terjadi. Tetapi haid saya pula keluar terlampau banyak. Bila ke klinik doktor kata takde apa-apa , mungkin sebab hormon. Dalam masa sama saya pergi berurut . Mak bidan kata peranakkan saya turun sikit,  Lagipun memang setiap 3 bulan saya akan berurut badan di kampung. Alhamdulillah semua nya baik-baik dan tiada apa yang perlu saya risaukan.

Dalam masa yang sama tekanan darah tinggi saya pun stabil. Maklumlah bila dah masuk umur 40-an ni semua nak kena jaga. Lebih-lebih lagi bab kesihatan ni. Mungkin ramai tak tahu bahawa kolagen Shaklee sangat bagus untuk sendi juga. Bukan hanya untuk cantik semata mata tau.

Bagi mereka yang mempunyai masalah sakit lutut atau sendi boleh cuba amal minum kolagen Shaklee dan Ostematrix,  rasakan perbezaannya.

Mengapa dan bagaimana Kolagen Shaklee untuk sendi?

Kolagen Shaklee mempunyai unsur ekstrak kerangan laut yang mana ia mengandungi glucosamine yg bantu membuat bendalir sebagai pelincir sendi.
.

Manakala Vivix pula membantu memperbaiki sel-sel badan kita. Memang terbaik lah setiap suplemen Shaklee . Pelbagai jenis dan setiap satunya mempunyai khasiatnya tersendiri. 
.

Kita usaha untuk ke arah yang lebih sihat. Shaklee sahaja satu-satunya supplement brand yang terbukti berkesan melalui Landmark Study.

Testimoni sakit lutut


Alhamdulillah, Moga Puan Rozita terus diberikan kesihatan yang berpanjangan. 

Anda nak amalkan vitamin yang sama macam Puan Rozita makan? Boleh hubungi Wana yer.

Wana Mohd Tahir
0109749611

Thursday, 13 September 2018

Akhirnya Sakit Lutut, Akibat Aktif Sukan Zaman Sembuh

23:31 0
Akhirnya Sakit Lutut, Akibat Aktif Sukan Zaman Sembuh
sakit lutut


Testimoni kali ni berkaitan dengan masalah sakit lutut yang di alami oleh Puan Shahizan. Beliau dahulunya seorang yang aktif dalam bidang sukan. Apa kata kita telusuri perjalanan kisah suka Puan ni selepas mengamalkan vitamin Shaklee.


Saya Nor Shahizan Rahimi bt Mohd Saad a.k.a Che Yan nak berkongsi kisah perjalanan "cinta Shaklee" saya mengenali Shaklee sudah lama cuma sikap acuh tak acuh dalam pengambilan vitamin membuatkan lambat benar Shaklee "menakluki" hati saya sepenuhnya. Setelah merasai #shakleeeffect yang sebenar selepas berpantang anak ketiga maka cinta saya pada produk Shaklee "jatuh berkali-kali" hasil bimbingan SID hebat bergelar "Ratu Vivix".
.
Selepas Set Berpantang Premium Shaklee saya cuba untuk menyelesaikan masalah sakit lutut yang saya alami. Sebenarnya sakit lutut ini merupakan kesan jangka panjang yang saya alami hasil daripada penglibatan aktif saya dalam bidang sukan gimnastik peringkat sekolah dahulu.
.
Semakin menganjak usia kesan kecederaan yang lama dulu semakin terasa. Anak-anak pula semakin lasak dan memerlukan saya untuk bergerak aktif mengawal mereka. Semakin lama pergerakan saya semakin terganggu. Tugas sebagai guru memerlukan saya naik turun tangga. Setiap kali pergerakan turun dan naik tangga, lutut saya akan berbunyi seolah ada geseran dan bukan stakat itu sahaja, saya terpaksa "double step" kat tangga, maksudnya saya perlu jejak kedua-dua belah kaki untuk setiap anak tangga. Rasa sakit akan bertambah kronik apabila saya perlu ke tandas dan tandas pula jenis tandas cangkung.
.
Vitamin untuk "daily essential" memang sudah menjadi rutin. Setelah mebuat sedikit pembacaan dan meminta pendapat dari upline, maka untuk masalah lutut dan sendi saya ambil Vivix, Collegen, Ostemetrix dan Omega Guard.
.
Saya terus menjalani rutin kehidupan seperti biasa. Sampai satu masa saya tersedar yang saya sudah tidak sakit lutut lagi. Saya juga mendapati bahawa struktur kulit juga nampak lebih sihat. Lebih mengharukan apabila ada yang mengandaikan saya belum berkeluarga semasa menghadiri kursus sedangkan saya ibu kepada 3 orang anak. Bonus berganda apabila suami juga mula perasan yang kulit saya semakin halus. Katanya "masa bila pulak sayang selalu pakai losyen tak ada bau pun". Suami saya memang ada masalah dengan bau-bauan. tersalah bau biarpun bau itu wangi akan menyebabkan beliau sakit kepala dan menyebabkan saya memang sukar nak beramal dengan segala macam losyen.
.
Satu lagi perkara yang saya perasan ialah masalah alergik saya pada terung. Pada kebiasaannya setiap kali saya termakan terung, bahagian dagu dan sekeliling bibir saya akan ditumbuhi biji-biji halus yang mengandungi air dan kawasan kulit bahagian itu akan hitam serta lambat untuk sembuh. Baru-baru ini saya ada termakan kuah roti canai yang mengandungi terung. Memang masih ada rasa alergik itu tapi kali ini kawasan yang seringkali terganggu akibat alergik sekadar menjadi kering dan setiap kali mandi sel kulit mati di kawasan tersebut boleh di "wipe off".
.
Memang nawaitu saya nak ambil Set Sendi tu untuk masalah lutut saya. Tiba-tiba macam-macam bonus  dan manfaat yang lain saya perolehi. Maka buat sekian kalinya saya "jatuh cinta" dengan Shaklee. Jom sama-sama berShaklee untuk meningkatkan kesihatan.
sakit lutut sembuh

Alhamdulillah, bestkan kisah puan Shahizan atau nama glamernya Che Yan. Niat asal ambik set sendi untuk masalah lutut, sekali tak sangka macam-macam pula yang dapat.

Ni baru betul-betul berbaloi kan makan vitamin? Berminat nak amalkan vitamin Shaklee untuk kesihatan yang optimum?

Korang boleh hubungi Wana yer.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Wednesday, 12 September 2018

Punca Jeragat Yang Perlu Dielakkan dan Cara Mengatasinya

22:24 0
Punca Jeragat Yang Perlu Dielakkan dan Cara Mengatasinya




Masalah jeragat merupakan masalah kulit yang sangat digeruni oleh kaum wanita. Sebab utamanya ia dapat menurunkan keyakinan diri. Ini kerana kulit wajah kita adalah fokus utama setiap kali kita berinteraksi dengan orang lain. Setuju? Kita akan jadi segan sebab jeragat jelas boleh kelihatan. 

Faktor terjadinya masalah jeragat?


Kebiasaannya ia terjadi disebabkan oleh kulit muka mudah terdedah dengan sinaran UV.

Kita pula jenis aktif melakukan aktiviti harian di luar tanpa mengenakan sebarang perlindungan seperti krim UV atau sunblock atau supplemen yang dapat lindung kulit kita.

Selain tu, peningkatan usia  juga boleh diambilkira. Yer la kan, bila umur dah menginjak ke usia 30an, 40an hormon kita dah tak balance. 

Penggunaan kosmestik yang tinggi bahan kimia juga boleh menyumbang kepada masalah jeragat ni.

Cara atasi masalah jeragat dengan pengambilan supplemen Shaklee.


Vitamin C merupakan vitamin yang boleh menghasilkan kolagen. Kolagen pula boleh berkurang seiring usia kita. Jadi kita perlukan vitamin C untuk bantu cerahkan kulit dan pudarkan jeragat di wajah kita.

Gla Complex pula dapat membantu stabilkan hormon. Kan jeragat ni berkaitan dengan hormon juga. Dalam Gla pula ada kandungan vitamin E dimana ia tinggi antioksidan dan dapat stabilkan pengeluaran minyak dikulit muka.

Esp adalah protein. Ia penting untuk kulit. Protein ni merupakan makanan pada sel kulit kita. Sel kulit kita akan bertukar setiap 21 hari. Jadi kita kena lah bagi makanan pada sel kulit kita kalau kita nak dapatkan kulit yang sihat.

CoQ Trol Plus ni kalau nak tahu ia merupakan pelindung UV kepada kulit kita. Kiranya CoQ ni bertindak macam sunblock la, beza nya kena makan. Bukan tu aja, CoQ ni bantu beri tenaga pada sel kulit kita supaya dapat hasilkan sel kulit yang baru, lebih sihat dan cantik. CoQ Trol ni juga vitamin yang tinggi antioksidan. Sangat best untuk kulit.

Jadi wanita diluar sana, anda jangan rasa rendah diri lagi. Sebabnya kita boleh atasi masalah jeragat ni dengan pengambilan set jeragat Shaklee yang berkesan dan selamat.

Untuk konsultansi berkaitan masalah di atas, korang boleh hubungi Saya seperti tertera dibawah yer.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore



Tuesday, 11 September 2018

"Inilah pengalaman berpantang terbaik setelah 4 kali berpantang!" |Wanita ini berkongsi pengalaman berpantangnya

22:21 0
"Inilah pengalaman berpantang terbaik setelah 4 kali berpantang!" |Wanita ini berkongsi pengalaman berpantangnya
tips bersalin mudah

Salam, saya Azie. Saya nak share pengalaman berpantang dengan set berpantang dan Vivix.

Saya bersalinkan anak no.4 ni secara pembedahan dan sememangnya dah diberitau lebih awal. Jadi get ready je. Kalau sebelum ni pengalaman bersalin agak dukacita, saya memang berharap kali ni betul- betul sedia.

Sehingga kandungan masuk 38 minggu, pada pagi raya korban. Ketuban pecah dan sy masuk wad.emergency czer. Sepatutnya planning czer tapi sebab ketuban pecah awal, jadi emergency dan saya sendiri dah dimaklumkan risiko pembedahan ni.

Waktu di hospital, sebaik saja nurse suruh bangun selepas 6 jam pembedahan. Saya ambik vitamin dulu sebab memang tenaga rasa macam habis dah. Ambik ginger jugak, perut dah hampir 8 jam kosong. Alhamdulillah, selepas beberapa jam bersalin. Memang rasa segar sikit dan mula menyusukan baby. Memang susu badan banyak.

Masuk hari ketiga, keluar je dari hospital. Start ambik vivix. Satu botol vivix tu lebih kurang dalam seminggu je sebab memang nak baikkan luka cepat. Alhamdulillah, memang rasa sangat bertenaga. Lebih- lebih lagi terpaksa pula berulang ke klinik sebab baby ada kuning sikit. Dekat bahagian luka tu memang tak rasa sakit, ini merupakan czer kali ke -3 saya dan rasanya inila pengalaman pantang terbaik untuk saya.

Masuk minggu ke- 2 berpantang, dah mula masak sendiri. Memang tak rasa macam orang pantang sebenarnya tapi berhati- hati jugakla kan. Selain dari vivix, saya mengambil ESP, vitalea, b- com, ostematrix, vitamin C dan Alfalfa sebagai jamu pantang.

Untuk saya, inila pantang yang terbaik setelah 4 kali berpantang ni. Dan saya amat mensyorkan vivix dan set pantang ini untuk ibu- ibu yang bakal melahirkan anak.

Yang paling pentingnya dalam pantang kali ni, takde masalah bengkak susu sampai demam. Keletihan akibat menjaga bayi lewat malam dan mahupun rasa stress. Memang sangat berbeza dengan kelahiran sebelum ni. Tq Shaklee .

cara pulihkan luka bersalin ceaser

*******
Macamana? membantu ibu², mommy to be tak kisah yang Saya kongsikan dengan korang kali ni?

Kalau korang pun nak jugak lalui pengalaman berpantang macam Puan Azie ni, korang patut amalkan apa yang Puan Azie ambik sepanjang tempoh berpantang beliau. Biarpun kesan ke atas setiap orang berbeza, so far sapa yang amalkan set berpantang Shaklee rata-rata akan kongsikan positif feedback!

Nak lebih info berkaitan produk, korang direct Whatsapp Saya naa..

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Monday, 10 September 2018

Pencuci Muka Berkesan dan Selamat untuk Semua Jenis Kulit | Skincare Youth Shaklee

23:37 0
Pencuci Muka Berkesan dan Selamat untuk Semua Jenis Kulit | Skincare Youth Shaklee
Luminous Gel Oil Cleanser merupakan pencuci muka 3 in 1 yang sangat sesuai dengan  semua jenis kulit tau. Ia bertindak sangat lembut dan ringan.

cleanser Youth Shaklee

Pencuci muka Youth Shaklee mengandungi 3 bahan utama iaitu:


  • Muscadine Grape Extract kaya dengan Polifenol, ia melindungi dan memeprbaiki DNA sel dalam masa yang sama ia boleh menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

  • Vital Repair+® Complex ni kaya dengan nutrien antioksida dan vitamin penting untuk menghalang radikal bebas dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

  • Exfoliating Green Algae Complex bertindak menghaluskan kulit daripada sel mati secara lembut tanpa penggunaan microbeads yang boleh merosakkan sel kulit. Green Algae Complex juga boleh membuang kotoran pada kulit wajah tanpa mencederakan kulit wajah.
Pencuci muka Youth ni rumus khas untuk semua jenis kulit kerana ia terdiri daripada  gabungan Gel dan Oil.

pencuci muka selamat dan berkesan
Sebelum guna Cleanser Youth Shaklee

Gel cleanser bagus untuk serap minyak pada kulit yang berminyak dan kulit yang berjerawat disebabkan oleh bakteria.

Oil cleanser pula sesuai untuk mereka yang memiliki kulit muka berminyak dan kulit muka yang sensitif. Ia bagi kelembapan pada kulit wajah.

skincare yoith shaklee berkesan

Secara jujurnya, Saya sendiri akui best sangat guna pencuci muka Youth ni. Sebab utama ia mudah digunakan dan dalam masa yang sama tak risau nak guna remover kalau kita mekap di muka. Hanya guna pencuci muka Youth sahaja, segala kotoran tanggal.

Korang nak tak kulit muka korang 10 tahun lebih muda, flawless dan glowing gitu! Kalau nak, Saya syorkan korang gunalah Cleanser Youth yang bebas dari kimia berbahaya ni.

Tentang Youth Skincare Shaklee (Klik sini)


Hubungi Saya untum dapatkan pencuci muka berkesan lagi selamat ini seperti details di bawah okay.

Wana Mohd Tahir 
0109749611

Sunday, 9 September 2018

Resepi Daging Dendeng Mudah dan Sedap

18:19 0
Resepi Daging Dendeng Mudah dan Sedap
Resepi Daging Dendeng


Hai korang, cuti Agong pergi mana? Kami anak beranak dok kat rumah jer. Saje la kali ni nak share resepi daging dendeng cara Saya masak mudah dan sedap, InshaAllah. 

Kebetulan daging korban dapat banyak jugak. Saya ni bukanlah makan daging sangat. Tapi saja la nak test skill masak daging pulak. 😁

Okay kat bawah ni ada resepi, cara-cara dan bahan² yang diperlukan. Moga korang pun boleh cuba yer resepi simple dari Saya ni.

Bahan-bahan:

Daging >< 600gm
Bawang besar 
Bawang merah
Cili kering
Kicap manis
Kicap pekat
Gula
Garam
Serai

Cara-cara:

  • Potong daging nipis ikut selera korang. Ada orang dia rebus dulu daging yg siap dicuci tu then baru potong. Tapi Saya potong dulu, lepas tu baru perap dengan kicap manis dan kicap pekat. Sukatan kicap tu agak2 jer.
resepi daging dendeng

  • Agak² dalam setengah jam gitu, masukkan daging yang diperap tadi dalam kuali untuk direbus. Biar lama sikit supaya daging tak liat sangat. Air rebusan tadi jangan buang, simpan sebab nanti nak masuk balik dalam kuali. Daging yang telah ditos airnya tadi, korang kena tumbukkan pulak supaya takde la rasa liat daging tu. Senang sikit nak makankan.
cara masak daging dendeng

daging dendeng

  • Kisar bawang dan cili kering. Kemudian panaskan kuali letak minyak sikit then boleh start tumis bahan. Ikutkan resepi asal sekilo daging sekilo bawang merah tapi Saya punya ni sikit je dagingnya so guna pulak bawang besar yang sesang tu dalam 4biji jer. Cili kering dalam 15tangkai.
resepi daging dendeng

  • Semasa tumis bawang dan cili tadi, masukkan sekali 2 batang serai yang telah dititik. Saja letak serai sebab nak bagi rasa lain sikit takde lah rasa manis bawang sangatkan. 


  • Masukkan daging yang telah ditumbuk tadi ke dalam kuali then masukkan lebihan air rebusan tadi. Masukkan kicap untuk nampak hitam then perasakan dengan gula garam.
Masak daging dendeng

  • Dah masak bolehlah dimakan dengan nasi panas² atau kalau rajin rebus ketupat pulut cicah..ermm..Yummy..

Okay, sekian dulu resepi daging dendeng mudah dan sedap dari Saya. Selamat mencuba! Oppss kalau korang nak cari vitamin untuk masalah kolestrol tinggi, korang boleh contact Saya yer. 

daa..Selamat berhujung minggu.

Wana Mohd Tahir 
010-9749611