CABAR DIRI DRIVE KE MELAKA BERSAMA ANAK-ANAK - ~Its All About Nature n Passion~

Monday, 12 February 2018

CABAR DIRI DRIVE KE MELAKA BERSAMA ANAK-ANAK


Pengedar Shaklee Manjung
Sampai juga ke Melaka

Bulan disember yg lepas, kakak berjaya mencabar diri sendiri bersama anak² untuk join garthering siblings dan anak² buah ke Melaka.

Kiranya ni pertama kali dalam hidup gamble ngan anak² je drive jauh ni. Ikutkan tak nak pergi sebab rasa tak confident nak drive ngan anak² je. Kakak dari Perak nak pergi ke Kl rumah kakak lepas tu baru la kami ke Melaka. 


Tapi bila mikirkan kesian anak² tak pergi mana cuti sekolah plus rindu dengan adik beradik ni. Ku gagahi jua. Tolak tepi la perasaan takut ke ape. Kalau nak tahu kakak ni bukan pandai pun nak guna maps ke waze.

 Tapi time tu terpaksa jadi pandai.😂 tapi biasa lah teknologi ni kadang tak canggih mana pun, sudahnya tengok signboard jugak. Kalau gps nya asyik hilang jer ape kesudahnya kan? Nak tak nak memang kena survive sendiri.

Apa yang kakak belajar masa kita travel ni, bila kat tempat orang kita memang kena berani dan redah jer sampai la ke destinasi yg dituju tu. Ni syukur la dalam Malaysia lagi, naik kenderaan sendiri kan. Macamana la orang yg travel ke oversea sana tu, lagi la macam² dorang tempuhkan.

Kakak salute sangat pada mereka yg suka travel jauh2 ni, pemikiran dorang sangat luas tau. Contoh bff kakak sendiri la. Cara fikir dia dan cara dia solve satu² hal tu sangat matang. Betullah bagai kata pepatah 'Jauh perjalanan luas pengetahuan'.

Tu yang sekarang ni kakak pun membuak-buak je perasaan ni nak travel nak tengok gaya hidup dan budaya orang lain.

Masa kat Melaka tu, tak putus kakak dapat call dari prospek vlog tau. Tu yg baru ni kakak dapat register downline baru dari Seremban. Masa ni malam sebelum kakak nak balik perak. Tak sangka sangat rezeki anak², kakak ditemukan dengan makcik berusia 68tahun join ahli tau.

Ya Allah, ni rupanya hikmah bila kita bermusafir. Betullah doa orang musafir ni Allah makbulkan.

Jadi, bila kita terasa stuck ke ape. Try la bermusafir, kalau tak mampu nak pergi jauh² at least keluar dari tempat kita tinggal then pergi la yg perjalanan nya ambik masa 2 jam. Lebih 90marhalah.

Waima kalau dari Lekir ni pergi ke Ipoh pun udah rasa suasananya lain kome wey😅

Baru tahu kat Melaka tak guna plastik kome. Beli barang kat giant depa suruh angkut barang buh dalam kotak.😅

InshaAllah akan ada destinasi seterusnya Mama & Khyranaeem😘.

*psst : teman tak sempat pun nak ambik gambo sbb drive kan. Tu je yg sempat masa lampu merah kt t.light. teman ambik ler gambo 1 buat bukti teman dah berjaya sampai Melaka drive sendiri.😁

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#hi5geng

No comments:

Post a Comment