August 2018 - ~Its All About Nature n Passion~

Thursday, 23 August 2018

Testimoni Sakit Gout Nenek Makin Berkurangan

22:39 1
Testimoni Sakit Gout Nenek Makin Berkurangan
Testimoni kali ni berkaitan sakit gout yang dialami oleh nenek kepada Puan Zainab Muhammad makin berkurangan. Jom kita ikuti cerita Puan Zainab yer.

cara hilangkan sakit gout

Assalamualaikum w.b.t
Saya ingin menceritakan kesan pengambilan Vivix kepada nenek suami saya, Limah bt Abdullah yang berusia 86 tahun. Nenek merupakan penghidap gout sejak dulu lagi dan juga mengalami masalah darah tinggi.
.
Gout kerap menyerang nenek sejak tahun 2017. Sangat kerap sehinggakan beliau pernah demam akibat bengkak pada kaki. Apabila beliau tersalah makan sudah pasti, gout bertandang.
.
Beliau terpaksa berpantang daripada makan seafood, kekacang, dan sebarang makanan yang boleh galakkan gout berulang.
.
Kesian melihat nenek apabila gout menyerang sehingga tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah. Kami pernah membawanya berjumpa doktor. Walaupun dah makan ubat anti radang, gout masih menyerang 2 minggu kemudian.
.
Sehinggalah pada 23 November 2017, saya menyarankan suami supaya membelikan Vivix untuk nenek sebagai suplemen harian. Bulan pertama amalkan Vivix, nampak kesan positif berlaku ke atas beliau. Beliau nampak cergas sedikit berbanding sebelum ini.
.
Pada 12 Januari 2018, kami ke Kuantan untuk menziarahi saudara dan nenek ikut sekali. Kami juga bimbang dan risau, takut nenek akan sakit pinggang jika berlama-lama dalam kereta. Maklumlah, perjalanan ke Kuantan mengambil masa 3 jam. Tapi, nenek tetap cergas & tidak mengadu sakit. Jika ditanya sama ada sakit atau tidak, pastinya beliau akan jawab begini.
.
"Sakit juga, tapi tak macam dulu dah."
Bayangkanlah usia nenek sudah tua, badan pun dah sakit-sakit. Nak hilangkan sakit-sakit tersebut memang ambil.masa yang lama.
 .
Kini dah botol ketiga Nenek amalkan Vivix. Pada usia nenek dah menghampiri 90an, beliau masih gagah. Semasa kenduri 3 Mac 2018, anak-anak sedara terkejut melihat beliau masih gagah & boleh berjalan. Sedangkan sebelum itu, terpaksa dipapah dan sering mengadu sakit.
.
Walaupun dah amalkan Vivix, kami juga berikan ubat gout apabila beliau rasa bengkak. Hal ini kerana Vivix bukannya ubat tapi hanyalah suplemen untuk bantu lengkapkan nutrisi disamping boleh mencegah.
.
Kami pun happy bila beliau tak mengadu sakit seperti sebelum ini. InshaAllah kami akan terus konsisten berikan beliau Vivix supaya beliau memiliki kesihatan yang baik setiap masa.
.
Inilah Shaklee Effect Nenek saya & Vivix.
Testimoni Gout Shaklee

Alhamdulillah, bestkan bila kita dapat bantu orang yang kita sayang?  Kebetulan bulan ni, Shaklee ada menawarkan promosi berganda bila anda beli 2 botol vivix. Anda boleh klik disini untuk info berkaitan.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee anda boleh hubungi Saya seperti dibawah.


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Monday, 20 August 2018

Testimoni Senggugut | Kurang Selepas Amalkan Set Senggugut Shaklee

23:50 0
Testimoni Senggugut | Kurang Selepas Amalkan Set Senggugut Shaklee
MASALAH SENGGUGUT SEMAKIN BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN OSTEMATRIX DAN GLA COMPLEX SHAKLE

Senggugut kurang selepas amalkan set senggugut shaklee

Assalamualaikum. Saya hasmimie arrfin  saya nak kongsikan kisah mcmne saya bebas dari masalah senggugut yang sangat teruk.
.

Semasa bujang. Tiap-tiap bulan hari 1st datang haid memang  wajib dapat MC. Sampai muka ni dah naik malu mana tidak nya. Doc yang merawat tu lelaki sampai 1 tahap bila datang klinik doc cakap ye mimie,period paint ya...doc pun dh kenal..aduhh..merah muka.
.

Bile diserang senggugut memang tahap berguling,tido merengkuk menahan kesakitan yang amat sangat. Siapa yang pernah alami mesti tau macamana sakitnya tu. Kalau hari 1st kena  time dekat office mmg nak jalan pun pegang dinding  membongkok2 macam nenek sibongkok tiga..Sakittt..
.

Suatu hari alkisah bermula selepas officemate promot si putih putih melati Ostematrix kepada saya. Niat dia share pasal Oste tu sebab dia tahu saya ni jenis tak minum susu. Ingat lagi ayat dia,Adik,elok ambil kalsium ni. Sekarang masa bujang adik tak pikir lagi. Esok2 dah kawen baru adik tahu. Adik tu dah lah tak minum susu. Nanti adik menyusu baby,baby tarik semua kalsium adik adik plak tak minum susu so darimana adik nak dapat kalsium untuk adik plak?
.

Itu lah yang jadi reput gigi,reput tulang sbb baby dh tarik kalsium adik. Lagi 1 adik tu senggugut teruk bagus adik ambil oste ni. Sebab  kalsium membantu mengekalkan otot dalam badan yang menghalang daripada kekejangan. Adik pun selalu mengadu sakit-sakit badan kalau banyak jalan & naik tangga. Tu sebab  adik kekurangan kalsium la.
.

Saya pulak jenis kalau kawan berniaga memang senang nak tergoda untuk membeli. Hihi. So saya pun decide beli oste pada bulan itu. Selepas mencuba sebotol siputih Ostematrix alhamdulillah haid bulan berikutnya tu saya tak diserang senggugut lagi.
.

Menunggu2 jugak kononnya bila lah nak senggugut..hahhaa.. Waaahhh.. ini ajaib.. memang benar-benar berkesan. Badan pun dh takde sakit-sakit  sangat ulang alik turun naik tangga. Dan 1 lagi yang saya perasan saya dah tak perlu tunggu 3 4 hari atau kadangkala seminggu untuk membuang. Rupa-rupanya kandungan magnesium dalam Oste tu membantu otot usus menjadi lebih relaks & lancar. Najis juga lebih lembut & lebih mudah dikeluarkan.
.

Bulan seterusnya saya beli Oste dan tambah GLA untuk masalah senggugut saya tu. Dan saya serta merta join jadi ahli Shaklee kerana saya sudah merasai Shaklee Effect itu sendiri.
.

Alhamdulillah sehingga hari ini saya tidak lagi diserang sengugut yang sampai tahap bergulung-gulung mcm tikar mengkuang ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…. Terima kasih officemate merangkap mak shaklee ku kerana memperkenalkan oste kepada saya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.

Kepada anda yang mengalami masalah sama seperti saya iaitu 3S : Senggugut,Sakit2 Badan & Sembelit  dapatkan Ostematrix & GLA hari ini juga. Pastinya takkan sia-sia ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Testimoni Senggugut Shaklee

Alhamdulillah, Puan Hasmimie telah temui penawar sakit senggugut yang ditanggung beliau selama ini. Anda pun ada masalah macam Puan Hasmimie, boleh hubungi Saya yer. InshaAllah, konsultansi terbaik akan diberikan.

Agen Shaklee Manjung

Pengedar Sah Shaklee


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore


Sunday, 19 August 2018

Cara untuk tingkatkan Kesuburan Suami Isteri yang ingin memiliki cahaya mata

21:43 0
Cara untuk tingkatkan Kesuburan Suami Isteri yang ingin memiliki cahaya mata
Setiap pasangan yang berkahwin mesti ingin memiliki zuriat yang dikandung didalam rahim sendirikan? tapi tak semua orang memiliki peluang yang sama. Kadang tu setahun berkawin dah mengandung. Ada tu 10 tahun berkahwin baru  dikurniakan zuriat sendiri.

tips kesuburan suami isteri

Benarlah perancangan Allah SWT untuk hamba-NYA begitu unik. Sebagai hamba kita sentiasa diberi peluang untuk ikhtiar yang terbaikkan. Saya nak kongsikan cara tingkatkan kesuburan suami isteri yang ingin memiliki zuriat sendiri dengan pengambilan set kesuburan Shaklee.

Cadangan Vitamin Shaklee untuk masalah kesuburan Suami isteri.



Dibawah ni Saya sertakan kisah Puan Zarina yang bercerita perihal ibu saudaranya yang berjaya hamil di usia 37 tahun asbab konsisten amalkan set kesuburan Shaklee.

18 TAHUN BERNIKAH, AKHIRNYA MELAHIRKAN ZURIAT SENDIRI DI USIA 37 TAHUN DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE

Assalammualaikum  Hai. Nama saya Zarina Binti Ismawi. Saya nak kongsikan kisah mak saudara saya yang berjaya hamil asbab dari pengambilan set kesuburan shaklee.

Saya masih ingat lagi bulan Mac 207, Makcik saya bertanya tentang set kesuburan shaklee. Dah beribu habis membeli produk yang lain. Jadi, dia teringin mencuba shaklee.

Saya mencadangkan set kesuburan shaklee untuk pakcik dan makcik saya. Makcik saya mengambil esp, gla, b complex, vitalea, vitamin c dan vivix. Manakala pakcik saya mengambil omega guard, vitalea dan vivix.

Setiap bulan, saya akan membantu mengira waktu subur mereka dengan tepat dan mencadangkan tarikh yang sesuai untuk mereka bersama.

Makcik dan pakcik saya sangat konsisten dalam pengambilan supplemen shaklee. Langsung tidak pernah skip.

Akhirnya setelah 6 bulan makcik saya konsisten dengan set kesuburan shaklee, dia mengalami demam yang teruk sehingga terkulai lemah. Muntah dan tidak mampu menghidu bau ikan segar.

Awalnya saya sangat nervous. Sebab orang kampung membawa cerita makcik saya jatuh sakit selepas mengambil supplemen shaklee.

Tapi, saya tetap yakin. Barangkali dia mengandung. Saya menyuruh makcik saya untuk check upt. Check kali pertama terdapat satu garisan clear dan satu lagi kabur. Dalam hati saya merasakan makcik saya mengandung.

Saya belikan makcik saya upt yang lebih mahal. Check sekali lagi, dan wow! double line!

Sayalah antara orang yang paling gembira. Malam tu juga saya nasihatkan makcik saya untuk bersedekah di surau sebagai tanda terima kasih dengan Allah.

Menangis kesyukuran mereka suami isteri. Bayangkan, 18 tahun menunggu zuriat kandung sendiri. Suatu tempoh yang bukan sekejap. Perlukan kesabaran yang tinggi.
Jadi, kepada sesiapa yang masih belun dikurniakan cahaya mata, kita masih ada harapan jika kita mahu berusaha.

Berusaha, yakin dan sentiasa berdoa. InshaAllah, pasti Allah akan makbulkan.

Makcik saya sangat percaya dengan shaklee. Dari mengandung  beliau tidak mempunyai masalah HB rendah, tiada darah tinggi dll. Berpantang dengan vivix dan set berpantang shaklee sangat membantu beliau lebih cergas walaupun ini anak pertamanya.

Bestkan mendengar kisah makcik saya..? Jadi, kepada sesiapa di luar sana yang ingin berikhtiar mendapatkan cahaya mata, kenapa tidak mahu mencuba shaklee...?
Set kesuburan shaklee

Alhamdulillah, seronokkan penantian 18tahun membuahkan hasil. Siapa kita tanpa keizinan dari-NYA. Apa yang penting kita tak putus asa dan nak ikhtiar. Cepat atau lambat InshaAllah rezeki Allah tak pernah salah alamat.

Nak dapatkan set kesuburan Shaklee, anda boleh beli secara online dengan klik butang eSell dibawah atau boleh klik butang Whatsapp untuk bercakap sendiri dengan Saya.

InshaAllah konsultansi percuma akan diberikan buat anda pelanggan yang dihormati.




Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore


INFO BUAT SUAMI ISTERI UNTUK DAPATKAN CAHAYA MATA

16:59 0
INFO BUAT SUAMI ISTERI UNTUK DAPATKAN CAHAYA MATA
Info buat mereka yang sedang berusaha utk dptkan cahaya mata..

๐Ÿ‘‰kesuburan suami

- Lelaki hasilkan 2-4 juta sperma setiap hari. Kualiti sperma harini bergantung juga kepada gaya hidup 3 bulan lepas.
- Sperma yang sihat ialah yang gerak aktif, bentuk normal dan bilangan cukup.

Nutrisi untuk kesuburan lelaki:
- VitaLea
- Vita E
- Omega
- Zinc

- Omega 3 untuk lelaki penting untuk peredaran darah sihat termasuk yang digunakan oleh organ pembiakan
- Omega 3 sangat penting untuk pertumbuhan otak dan bayi yang dikandung
- Vitamin E dan Selenium boleh meningkatkan pergerakan sperma yang sihat.
Kajian mendapati 52.6% orang akan meningkat kualiti spermanya selepas ambil Vitamin E.
- Zinc bantu tingkatkan bilangan sperma dan elak masalah mati pucuk.

Masalah sperma
- cacat
- tak cukup
- pergerakan tak normal

- Suka makan junkfood tidak secara terus jejaskan kesuburan. Tapi tabiat tu menggangu tahap kesihatan + menyebabkan nutrisi tak seimbang yang menganggu kesuburan.
-  Suka mandi panas lama² & pakai seluar ketat kerap boleh jejas kualiti sperma.
-  Kemoterapi merosakkan semua sperma yang ada pada masa tu. Perlu ambil nutrisi sihat jika merancang untuk dapatkan anak.
-  Stress boleh sebabkan mati pucuk akibat gangguan hormon dan pengaliran darah tidak sihat.
- Merokok boleh menyebabkan telur cepat mati.

๐Ÿ‘‰Kesuburan Isteri

- Wanita hasilkan satu telur sahaja untuk sebulan.
- Ovum berada dalam badan selama 24 jam sahaja.

Waktu subur wanita
- hari ke 11 hingga ke 15 untuk kitar haid 28 hari
- keluar cecair tanda subur yang banyak dari biasa, jernih dan boleh dijalurkan
- suhu badan naik sikit

Ibu perlu nutrisi sihat sebelum mengandung, beberapa bulan sebelum rancang kehamilan untuk pastikan kehamilan sihat, pembentukan bayi normal

Nutrisi untuk kesuburan dan kehamilan wanita:
- ESP
- VitaLea
- B Complex
- Vita C
- Omega
- OsteMatrix

- Asid amino dari protein sangat penting untuk pembentukan bayi. Juga bekal tenaga yang diperlukan ibu.
- Jantung mengepam 30-50% lebih banyak ketika mengandung. Sebab tu zat besi sangat penting.
- Folic acid kurang pada ibu boleh sebabkan kecacatan pertumbuhan sistem saraf bayi. Pada 15-28 minggu adalah waktu genting pembentukan sistem saraf bayi
- Selepas bersalin, ambil folic asid boleh turunkan risiko kemurungan dan meroyan.
- Vitamin C boleh kurangkan risiko kelahiran pramatang. Ambil sekurangnya 500mg sehari.
-  Vitamin C pun penting untuk bantu penyerapan zat besi. Juga bantu kesihatan otot, saraf dan tisu ketika mengandung.
- Kepadatan tulang akan menurun dan ibu akan dapat rapuh.tulang atau osteoporosis.
-  Jika ibu tak cukup kalsium, semasa mengandung nanti kalsium simpanan pada tulang akan digunakan untuk perkembangan bayi. Ibu akan alami sakit otot,  tulang dan saraf selepas bersalin.
- Omega 3 sangat penting untuk pertumbuhan otak dan bayi yang dikandung

Masalah ketidaksuburan Wanita.
Masalah tiub fallopion:
- Tersumbat
- Parut akibat jangkitan
- Bengkak

Masalah Rahim
- Fibroid
- Polyps

Wanita yang obese atau overweight boleh tingkatkan peluang hamil selepas turunkan berat sekurang²nya 5kg

Masalah Sembelit | Bagai Mimpi Ngeri Kini Tiada Lagi

09:57 0
Masalah Sembelit | Bagai Mimpi Ngeri Kini Tiada Lagi
ubat sembelit mujarab


Sembelit sangat menghantui golongan wanita bila terpaksa berdepan dengannya. Waktu paling mudah nak dapat sembelit ni ialah selepas bersalin saat tengah dalam pantang. Ada tak yang pernah lalui keadaan macam ni?

Okay, kali ni Saya nak kongsikan pengalaman Puan Hartini Zulaikha yang pernah mengalami masalah sembelit. Psst, jangat taktahu kalau tak dibantu kebarangkalian risiko untuk dapat buasir pun senang tau.

So, kita kena alert dengan apa yang kita makan. Dalam masa yang sama pengambilan air putih sangat penting dan rajin makan makanan yang kaya dengan serat. Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran.

Kat bawah ni Saya kongsikan pengalaman seorang kawan iaitu Puan Noor Hartini yang mengalami masalah sukar buang air besar dan sembelit.


Masalah buang air besar dan sembelit boleh menyebabkan ia menganggu kerja harian dan aktiviti kita
setiap hari. Kulit mudah kusam akibat toksin didalam badan tidak dapat dibuang dengan sempurna.
.
Malah berat badan juga akan makin naik tanpa ada sebarang perubahan walaupun sedang berdiet.
Sembelit dan masalah penghadaman boleh menyebabkan usus kita menjadi tidak sihat dan ia boleh
menyebabkan buasir terjadi akibat dari terlalu kerap meneran dan menahan dari membuang air besar.
.
Jika terus dibiarkan masalah ini, ia boleh mengakibatkan badan kita tidak sihat dan kulit wajah kita pun
kusam, tua dari usia sebenar kita dan kita boleh mengidap KANSER USUS.
.
Alhamdulillah itulah yang saya alami sebelum kenal set vitamin Shaklee ini. Pada mulanya saya
mengambil set menyusu asas yang terdiri dari alfalfa, lecithin dan Ostematrik. Alhamdulillah susu badan
kembali meriah time tu dan yang paling menggembirakan saya ialah masalah sukar buang air besar dan
kerap sembelit saya telah dapat diatasi.
.
Kalau ingatkan dahulu 2 kali seminggu atau 3 atau 4 hari sekali adalah rutin biasa saya dapat membuang. Dan dah tentulah ia sangat menyakitkan.
.
Pada mulanya saya menyangkakan adalah perkara biasa sebab badan saya baru kenal vitamin ni, mungkin tindak balas dari vitamin saja yang menyebabkan ia memudahkan pelawasan. Tapi sangkaan saya meleset. Masalah sukar buang besar dan sembelit saya terus hilang malah saya kini konsisten dapat membuang air besar 1 atau 2 kali sehari. Alhamdulillah.
.
Bila saya kongsikan kegembiraan saya ini dengan upline saya iaitu ummi mai md saupi. Barulah saya tahu Ostematriklah yang banyak membantu masalah saya ini.
.
Ostematrik Shaklee ini ialah supplement kalsium yang lengkap dengan pelbagai zat yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia mengandungi mineral magnesium,fosforus,vitamin D, zink , kuprum, manganes dan boron.
.
Jadi terbukti Ostematik Shaklee bukan sekadar kalsium biasa.. Dan baru saya tahu jika ingin memilih pil kalsium pastikan pil kalsium yang kita pilih ada vitamin D agar ia membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang dan tubuh kita dengan baik.
.
Alhamdulillah setelah konsisten mengambil set vitamin ini, apa yang menggembirakan hati saya selain masalah buang air besar dan sembelit dapat diatasi, berat badan saya juga kembali turun dan bmi saya kini stabil.
.
Kulit saya kini juga tidak kusam lagi malah sakit lutut yang saya alami kecederaan dizaman sekolah dulu kini tidak sakit lagi... Alhamdulillah.
Semoga dengan perkongsian saya ini, dapat membantu ibu-ibu dan mereka diluar sana yang mengalami masalah seperti saya dapat mengatasinya dengan mencuba set vitamin Shaklee ini. Alhamdulillah.
.
Dengan mengamalkan vitamin dengan konsisten, saya kini lebih sihat ,cergas dan gembira menjalani kehidupan harian saya.
Terima kasih Shaklee..
ubat sembelit mujarab

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5
TESTIMONI 43 : NOOR HARTINI MD SAAD

Moga kisah Puan Hartini tadi dapat membantu anda yang ada masalah sembelit. Jika anda nak beli vitamin seperti yang diamalkan Puan Hartini. Anda boleh beli di sini menggunakan Debit Card atau Credit Card.


Sekiranya anda ingin membeli melalui Saya, anda boleh hubungi Saya ssperti details dibawah.


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore


Friday, 17 August 2018

Testimoni Kulit Berminyak, Liang Pori Semakin Mengecil Selepas Menggunakan Skincare Youth Shaklee

13:59 0
Testimoni Kulit Berminyak, Liang Pori Semakin Mengecil Selepas Menggunakan Skincare Youth Shaklee
Awal tahun haritu Shaklee telah melancarkan skincare terbaru yang diber nama Youth Shaklee bersesuaian dengan taglinenya 'Look Younger Feel Younger'. Ramai dah dapat hasil yang memberangsangkan seawal 14 hari selepas menggunakan Youth. Jom Saya kongsikan testimoni Puan Royanty.

Testimoni pori-pori mengecil

Keistimewaan Skincare Youth


Assalamualaikum .... saya Royanty Baruddin. Ummi kepada 3 orang cahaya mata, seorang anak lelaki berumur 12 tahun dan kembar perempuan 6 tahun. Saya berumur 41 tahun.
.
Saya seorang ibu yang bekerja. Saya mempunyai kulit wajah yang berminyak di kawan zone T, Pori-pori terbuka dan selalu naik jerawat pasir.
.
Kulit muka saya sensitif tak berani dan mencuba sebarang skincare. Masa tengok shaklee mengeluarkan YOUTH Skincare, saya tergoda nak mencuba. Itu pun setelah tengok banyak testimoni yang positif walau pun guna dalam waktu yang singkat.
.
Alhamdulillah setelah menggunakan selama 14 hari, saya dah nampak effect yang memberangsangkan. Muka saya dah tak berminyak lagi, pori-pori semakin mengecil dan kulit muka terasa lembut dan segar je.
.
Kini tak perlu nak filter-filter bila nak upload gambar. Keyakinan itu datang sendiri dan tak perlu untuk menipu diri sendiri. Tampil yakin di hadapan tapa ragu-ragu.
.
Terima kasih shaklee. Ini la cerita shaklee effect saya.


Anda berminat nak dapatkan Skincare Youth Shaklee boleh contact Saya yer.


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Wednesday, 15 August 2018

Kembali Hamil Selepas 6 Tahun | Wanita Ini Temui Ikhtiarnya

23:25 0
Kembali Hamil Selepas 6 Tahun | Wanita Ini Temui Ikhtiarnya
Testimoni Set Kehamilan Shaklee

Pernah tak anda berada dalam situasi ini, bila kita dapat berita gembira yang kawan baik kita disahkan hamil? Sebagai sahabat mesti kita pun teruja sekalikan? Nah Saya kongsikan pengalaman wanita ini yang berjaya hamil anak ketiga selepas 6 tahun tidak hamil.


PENANTIAN SATU PENYIKSAAN, BERKAT IKHTIAR DENGAN SUPLEMEN DENGAN IZIN ALLAH SAYA DISAHKAN HAMIL
.

Penantian satu penyiksaan. Dulu saya mendengar je ungkapan ni tapi tak pernah benar benar merasainya.
.

Saya seorang ibu kepada 2orang anak. Kedua-dua anak saya dilahirkan secara pembedahan kerana kedudukan mereka songsang disebabkan masalah bicornuate uterus(rahim abnormal). Walaupun melahirkan secara pembedahan saya bersyukur dan redha kerana sekurangnya saya dikurniakan cahaya mata berbanding mereka yang kes mcm saya, ada yang tak berpeluang ada cahaya mata.
.

Jarak kedua-dua anak saya tak begitu jauh. Anak sulung setahun lebih, saya dah hamil anak kedua. Alhamdulillah tiada masalah semasa hamil atau selepas melahirkan.
.

Setelah melahirkan anak kedua, atas nasihat doktor saya menjarakkan kehamilan dengan mengambil implanon sebagai perancang bermula Disember 2011. Saya memakainya selama 3tahun. Selama tu juga saya tidak datang period.
.

Selepas menanggal implan pada Disember 2014 , saya fikir tahap kesuburan saya akan kembali normal. Yer lah memandangkan jarak kedua anak sebelum ni pun tak jauh sangat. Jadi saya fikir saya ni jenis subur agaknya jadi sebaik menanggal implan mesti senang je nak lekat.
.

Period dah kembali normal. DUA TIGA TAHUN berlalu masih belum ada apa-apa tanda. Saya mula risau. Saya pernah bertanyakan pada doktor, menurut doktor memang ada sesetengah orang setelah memakai implan tahap kesuburan lambat untuk kembali normal.
.

Saya pun mula berusaha, pada mulanya saya mengambil vitamin kesuburan secara konsisten seperti B-Complex yang dilengkapi asid folic. Kemudian Gla Complex untuk meningkatkan kesuburan. Di samping vitamin asas yang lain yang saya dah ambik sebelum-sebelum ni lagi. Beberapa bulan masih juga menunggu.
.

Setiap kali haid agak hampa. Saya pernah menangis jugak bila haid datang. Baru saya memahami perasaan siksanya penantian itu. Dengan orang sekeliling yang asyik bertanya bila nak tambah dan terutama anak-anak sendiri yang asyik bertanya “bila kita nak dapat baby” oh tertekan jugak kadang-kadang. Yerlah saya sendiri risau juga dengan umur semakin bertambah. Saya cuma jawab “kita doa sama-sama oke”
.

Pada awal Januari 2018 suplemen CoqTrol berada di pasaran. Saya mendengar kelas daripada pakar nutrisi betapa pentingnya pengambilan Coq dalam memberi tenaga pada sel sel tubuh badan kita. Rupanya sel ovum merupakan sel terbesar dalam badan wanita. Dan sel sperma pula merupakan sel terkecil dalam badan manusia.
.

Dan untuk pergerakan aktif sel-sel ini bertemu “cinta hati” memerlukan “tenaga”. Dan CoqTrol dapat membantu meningkatkan tenaga sel-sel ini. Ada ujian yang dijalankan menunjukkan kesan pengambilan suplemen ini pada jumlah sperma dan pergerakan sperma. Keyakinan saya bertambah bila ada seorang customer berkongsi pengalaman dia ikhtiar hamil, kata doktornya “this suplemen(coq10) is very good for your ovum”. Mendengarkan ini buat saya fikir, saya dan suami memerlukan tambahan suplemen ni, mungkin ada yang belum cukup.
.

Sebaik berada di pasaran saya terus beli dan makan bersama-sama suami. Sambil meneruskan vitamin-vitamin lain sebelum ni. Saya juga lebih mengambilberat dengan waktu subur, saya mencatatnya, menggunakan bantuan application di smartfon dan juga menggunakan ovulation kit.
Saya betul-betul berusaha kali ni selain dari terus berdoa dan minta orang sekeliling mendoakan juga.
.

Alhamdulillah dengan izinNya. Setelah habis sebotol CoqTrol, period saya lambat dan syukur saya disahkan positif hamil anak ketiga. Ye, Pada usia anak kedua 7tahun. Jarak sungguh kali ni. Suka betul kakak-kakak mendapat berita kehamilan ini. Kini, Kandungan dah nak masuk 5bulan, gerakan baby pun dah mula dirasai. Terasa rindu sungguh perasaan ni. Doakan kami ye.
.

Melalui ‘struggle’nya berusaha kali ni buat saya ingin berkongsi kisah ini. Pada yang masih menanti cahayamata jangan putus asa. Teruskan usaha. Usaha perlukan masa, pengorbanan dan kesungguhan. Melaburlah untuk kesihatan kita dan pasangan. Bila badan sihat, sel sihat insyaAllah badan kita akan sedia untuk hamil. Dan paling penting senjata utama kita adalah DOA.

Coq trol Shaklee untuk hamil


Kongsikan kisah ini jika anda juga ingin membantu orang-orang sekeliling. Semoga perkongsian ini dapat membantu pada mereka yang memerlukan. Alhamdulillah syukur pada Allah, terima kasih atas doa semua dan terima kasih Shaklee.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5
TESTIMONI 41 : HARTINI BADRI
******************************************

Bagaimana? anda teruja tak baca kisah Puan Hartini tadi? Jika anda atau kenalan sedara mara yang memang tengah berusaha untuk ikhtiar nak hamil, anda boleh kongsikan dengan mereka yer.

Sekiranya anda nak dapatkam vitamin Shaklee untuk set kehamilan seperti di atas, anda boleh hubungi Saya atau boleh membuag pembelian online menerusi eSell dibawah yer.


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Testimoni Sakit Lutut Pulih Akibat Suntikan Perancang Keluarga

00:04 0
Testimoni Sakit Lutut Pulih Akibat Suntikan Perancang Keluarga
Agen Shaklee Manjung Aktif


Kali ni nak kongsikan kisah Puan SITI LAILATUL QADR yang mengalami sakit lutut kesan daripada suntikan perancang keluarga yang diambil beliau selepas melahirkan cahayamata.

Assalamualaikum. Nama saya Siti Lailatul Qadr. Saya merupakan seorang pekerja swasta. Saya ingin kongsikan pengalaman saya yang mengalami beberapa kesan sampingan selepas mengamalkan suntikan perancang keluarga.
.
Saya merupakan seorang isteri dan juga ibu kepada 2 orang cahaya mata lelaki. Saya merasakan diri saya seorang yang bertuah kerana diberikan Allah nikmat melahirkan anak secara normal (anak pertama) dan kaedah pembedahan (anak kedua). Walaupon kebanyakan wanita akan berasa gerun dengan perkataan ‘czer’, tetapi saya menganggap ianya adalah rezeki buat saya kerana dapat melalui kedua-dua pengalaman bersalin yang sangat berharga.
.
Oleh kerana saya telah melahirkan anak kedua secara pembedahan (czer), saya dan suami merancang untuk menjarakkan kehamilan yang seterusnya. Setelah berbincang, kami sepakat untuk mengambil suntikan perancang keluarga atau lebih dikenali sebagai suntikan DEPO. Suntikan ini sangat terkenal di kalangan wanita yang ingin merancang kehamilan dan ianya dilakukan 3bulan sekali.
.
Saya mendapatkan suntikan depo yang pertama di klinik kesihatan sekitar April 2017. Setelah beberapa minggu, saya mendapati diri saya kerap mengalami sengal-sengal badan dan sakit lutut secara tiba-tiba. Pada mulanya saya menganggap ianya adalah sakit badan yang biasa-biasa memandangkan saya perlu bekerja dan menguruskan hal rumah tangga setiap hari.
.
Kemudian, saya meneruskan dengan suntikan depo yang kedua sekitar Julai 2017. Keadaan yang sama berlaku terhadap diri saya. Masalah sengal-sengal badan dan sakit lutut yang kerap berlaku menyebabkan saya stress. Suami juga pelik kerana sebelum ini saya tidak pernah mengadu sakit-sakit badan kepadanya. Saya juga mengalami gangguan haid sepanjang saya menggunakan suntikan depo. Saya bertambah stress.
.
Setelah berbincang, saya dan suami memutuskan untuk tidak meneruskan lagi suntikan depo yang ketiga. Saya tahu bahawa masalah yang saya hadapi seperti sengal-sengal badan, sakit lutut dan haid terganggu merupakan kesan sampingan akibat suntikan depo yang saya ambil. Suntikan tersebut telah menyebabkan hormon saya menjadi tidak stabil dan saya nekad untuk berhenti daripada mengambil suntikan depo lagi.
.
Sebulan lebih berlalu, selepas berhenti mengambil suntikan depo saya beranggapan semuanya akan kembali normal, tetapi malangnya anggapan saya salah. Saya tetap mengalami sengal-sengal badan dan sakit lutut. Haid juga masih tidak datang hampir 8 bulan! Saya mula mencari alternatif lain seprti berurut tetapi kesannya masih sama. Akhirnya, saya sedar semua yang terjadi berpunca dari hormon yang tidak stabil dalam badan dan saya nekad untuk detoks badan saya.
.
Memandangkan saya merupakan seorang ahli Shaklee yang sah, saya faham setiap fungsi produk dan kebaikannya. Saya mula minum Vivix dan makan Alfafa untuk detoks badan saya memandangkan kedua-dua produk ini ialah agen detoks terbaik. Kemudian, saya teruskan dengan GLA Complex untuk stabilkan kembali hormon dalam badan. Saya juga mengamalkan BComplex, Omega Guard dan Ostemetrix setiap hari untuk bantu mengurangkan sengal-sengal badan dan sakit lutut yang saya alami.
.
Setelah dua bulan konsisten mengamalkan supplemen Shaklee ini, alhamdulillah badan saya kembali cergas. Saya tidak lagi mengalami sakit lutut dan paling menggembirakan haid saya kembali normal. Saya tahu setiap perancang keluarga mempunyai kesan sampingan berbeza bergantung pada tahap keupayaan badan seseorang. Saya sangat bersyukur kerana telah berjumpa penyelesaian kepada masalah yang saya hadapi dengan izin Allah jua. Alhamdulillah, terima kasih Shaklee.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif


Alhamdulillah, akhirnya Puan Siti Lailatul Qadr temui penawarnya. Jika anda yang membaca kisah Puan Laila ingin mendapatkan vitamin yang digunakan oleh beliau anda boleh menghubungi Saya atau boleh membuat belian secara online melalui eSell yer.

Pengedar Shaklee Manjung

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh rujuk butiran dibawah.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Tuesday, 14 August 2018

Cara Terbaik Mengawal Paras Gula Dalam Darah untuk Pesakit Diabetes

00:31 0
Cara Terbaik Mengawal Paras Gula Dalam Darah untuk Pesakit Diabetes
Cara turunkan kencing manis

Paras gula dalam darah selalunya berkait rapat dengan mereka yang mempunyai penyakit diabetes ataupun kencing manis.

Apa itu Diabetes atau Kencing Manis?


Secara amnya, penyakit Diabetes adalah penyakit yang berpunca daripada kandungan gula yang tinggi dalam darah. Keadaan ini dipanggil hiperglisemia. 

Paras gula dalam darah dikawal oleh pankreas iaitu organ yang menghasilkan hormon insulin.

Penyakit Diabetes disebabkan oleh kekurangan insulin. Ia menyukarkan proses untuk mengeluarkan gula dalam darah dan dalam masa yang sama ia turut menjejaskan sel dalaman untuk membekalkan tenaga.

Terdapat 2 jenis Diabetes:


  •  Jenis I ( Insulin Dependent Diabetes Melitus)
    - berpunca daripada kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas atau tiada langsung. Jenis I mendapat simptom ketika zaman remaja atau sebelum mencecah 40an. Sekiranya pankreas gagal hasilkan insulin dan rawatan bagi mengawal tahap glukosa darah.

  • Jenis II 
- Badan mengalami kerintangan insulin iaitu badan tak dapat menghasilkan insulin atau tidak menggunakan hormon insulin dengan baik. Biasanya ia kerap berlaku pada mereka yang berumur lebih 40-an

Dalam bahasa mudahnya, Pankreas masih mengawal insulin tapi perlu dikawal pengambilan makanan, berat badan, senaman dan pengambilan ubatan.

Cara Mengawal Paras Gula Dalam Darah


  • Menjalani gaya hidup yang sihat.
  • Pengambilan makanan sihat dan seimbang.
  • Melakukan aktiviti fizikal seperti senaman
  • Pengawalan berat badan
  • Bersilaturrahim
  • Pengambilan ubatan yang terkawal
  • Mengamalkan pengambilan suplemen semulajadi 

Cadangan Suplemen Semulajadi Shaklee Untuk Pesakit Diabetes


Pengambilan suplemen ini merupakan cadangan alternatif untuk mereka yang ada Diabetes. Antara vitamin yang dapat membantu mengawal paras gula dalam darah adalah seperti berikut.

Vivix Shaklee

Vivix bantu kawal gula dalam darah

• Minuman yang sangat tinggi kandungan antioksidan dan resveratrol dengan gabungan polifenol membantu sel jadi lebih sihat dan dapat membantu untuk menurunkan paras gula serta membantu badan jadi lebih sensitif terhadap pengeluaran insulin.

ESP (Energizing Soy Protein)

Esp untuk turunkan bacaan kencing manis

• Membantu pankreas supaya boleh menghasilkan insulins yang baik.

GLA Complex

• Ejen anti-radang yang dapat membantu mengurangkan simptom kesakitan saraf.

Omega Guard

• Membantu menurunkan risiko diabetes dan penyakit kardiovaskular.

Vitamin C

vitamin c shaklee

• Membantu meningkatkan imuniti dan melawan jangkitan. Ia juga bantu mengelakkan gula dalam sel menjadi gula alkohol.

Garlic Complex

• Mengandungi allicin yang membantu merendahkan paras gula didalam badan.





Sekiranya anda ingin mendapatakan vitamin untuk kawal paras gula dalam darah secara online. Anda boleh klik button eSell dibawah. Pembelian vitamin boleh dibuat menggunakan debit atau kredit card.


Tetapi sekiranya anda ingin mendapatkan khidmat nasihat daripada Saya berkaitan produk dan masalah berkaitan serta cara makan. Anda boleh terus menghubungi Saya seperti yang tertera dibawah. 

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Monday, 13 August 2018

Pengedar Vivix Shaklee Di Manjung Paling Aktif

12:15 0
Pengedar Vivix Shaklee Di Manjung Paling Aktif
Saya suka minum Vivix tapi kalau boleh nak la agen yang jual Vivix tu hantar by hand ke Saya..
Agen Vivix Shaklee paling aktif di Manjung
Pengedar Vivix Shaklee di Manjung

Ha, ada berita baik untuk orang Manjung. Kalau nak dapatkan Vivix, anda boleh dapatkan Vivix dari Saya tau. Saya Pengedar Vivix Shaklee paling aktif di Manjung ye.

Penting sangat kita nak beli Vivix or vitamin lain dengan Pengedar Shaklee yang berdaftar. Bukan saja berdaftar, Saya juga mendapat konsultansi berkaitan supplemen Shaklee ni daripada Pakar Nutrisi Shaklee yang berpengalaman tau.

Bukan apa, kita ni nak makan supplemen bukan aci beli je. Bukan fikir nak murah je TAPI kita kena dapatkan daripada agen yang mampu bagi konsultansi yang baik untuk pengguna. Betulkan?

InshaAllah bila anda beli Vivix dengan Saya, apa yang anda akan dapat ialah dari segi konsultansi, cara makan dan follow up berkala untuk kepentingan anda. Baru berbaloi beli vitamin kan? bukan touch n go yer :)


Wow!!! Beli 2 botol Vivix Free Membership, Free Postage dan Cashback dipertengahan bulan hadapan.


Sekiranya anda tinggal di sekitar Manjung yang nak dapatkan Vivix Shaklee, anda boleh hubungi Saya seperti yang tertera dibawah ni yer.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore


Friday, 10 August 2018

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Tanpa Perlu Laser Muka

23:52 0
Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Tanpa Perlu Laser Muka
parut chicken pox hilang

Parut jerawat pasir pun kita dah bisingkan? Inikan pula parut Chicken Pox. Lagi lah tak boleh duduk diam. Nak pulak yang kena Chicken Pox tu golongan wanita. Faham la kan, kecantikan dan wanita sangat berkait rapat. 

Tuesday, 7 August 2018

5 Tanda Kolestrol Tinggi Dalam Badan

20:43 0
5 Tanda Kolestrol Tinggi Dalam Badan

Pengedar Shaklee Manjung Aktif



Kolestrol adalah sejenis lemak yang disebut sebagai lipid. Ia diperlukan oleh tubuh untuk bekerja dengan baik. Badan kita boleh menghasilkan kolestrol dan juga boleh mendapatkannya dari sumber makanan. Terdapat dua jenis kolestrol didalam badan kita. High Density Lipoprotein (HDL) dikenali sebagai kolestrol baik. Manakala Low Density Lipoprotein (LDL) pula dikenali sebagai kolestrol jahat 


Jika anda ingin tahu, kolestrol tinggi ini sangat bahaya kepada kita sekiranya anda tidak mendapatkan rawatan. Ini kerana kolestrol tinggi juga salah satu sebab boleh mengakibatkan kematian mengejut. Sebelum itu, mari kita ambil tahu apakah 7 tanda kolestrol tinggi dalam badan.

5 Tanda Kolestrol Tinggi Dalam Badan


1. Sakit Kepala 

  • Kebiasaanya sakit kepala adalah keadaan mereka yang mempunyai hipertensi. Kemungkinan besar sakit kepala mendorong kepada tekanan darah tinggi. Ini kerana kolestrol yang duduk di salur darah bahagian otak boleh menyebabkan strok. Tetapi jika ia duduk di salur darah bahagian jantung ia boleh mengakibatkan serangan jantung.

 2. Sakit Pada Kaki

  • Kesakitan di kaki terjadi akibat daripada aliran darah yang sepatutnya masuk ke kaki jadi terbantut.

3. Kuku Berubah

  •  Ia terjadi kerana kuku tidak dapat bekalan yang mencukupi akibat peredaran darah terganggu. Makanya akan berlaku perubahan dibahagian kuku seperti kuku menebal dan lambat tumbuh setelah dipotong.

4. Berat Badan Berlebihan

  • Apabila berlaku gangguan metabolisme ia akan mengakibatkan lemak terkumpul dibahagian perut. Dengan itu berat badan akan meningkat dan ia boleh menyebabkan kegemukan kerana sel-sel lemak semakin banyak dan boleh menjurus kepada obesiti.

5. Jantung Terasa Sakit


  • Apabila saluran darah berhampiran organ jantung menjadi semakin sempit ia boleh menyebabkan serangan jantung kerana apabila arteri yang menyalurkan darah ke otak mula tersumbat ia akan menyebabkan seseorang itu mengalami strok.


Sebagai langkah berjaga- jaga, kita dikehendaki membuat pemeriksaan kesihatan bagi memastikan badan kita bebas daripada sebarang penyakit.

Selain itu, amalan gaya hidup sihat sangat memainkan peranan. Perbanyakkan pengambilan makanan sihat, makanan yang kurang minyak, luangkan masa untuk melakukan aktiviti fizikal, elak pengambilan alkohol dan kafein berlebihan demi kehidupan yang sihat.


Di sini Saya inginkan kongsikan beberapa makanan kesihatan yang boleh membantu untuk kurangkan kolestrol. Tak salah kita ikhtiar untuk menyokong kesihatan kita kan?

Cadangan Suplemen Shaklee Untuk Kolestrol Tinggi Dalam Badan

Vivix Shaklee untuk kolestrol

 Vivix 

Antioksidan yang ada didalam Vivix dapat membantu melindungi sel termasuk sel pada sekitar bahagian salur darah. Ia juga dapat melancarkan aliran darah.

Phytocol-ST

Ia bertindak mencegah kolestrol yang ada dalam salur darah.

Omega Guard

Omega 3 yang mengandungi EPA dan DHA bantu menurunkan kadar kolestrol jahat LDL.


Garlic Complex

Membantu merendahkan kadar kolestrol dan tekanan darah.

Vitamin C

Membantu menurunkan kadar kolestrol dan menguatkan dinding arteri.

Vitamin E

Membantu memperbaiki peredaran darah.


B Complex

Vitamin B3 (Niacin) bantu turunkan kadar kolestrol.

Sekiranya anda mahu mendapatkan Set Kolestrol Shaklee secara online menggunakan Kad kredit atau Debit Kad. Anda boleh klik ikon eSell dibawah.

Set Kolestrol Shaklee

Tetapi jika anda ingin mendapatkan konsultansi percuma berkaitan produk, anda boleh menghubungi Saya seperti details tertera dibawah.



Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore





Sunday, 5 August 2018

Promosi Vivix Shaklee Ogos 2018 Murah Jimat Berbaloi-baloi

22:33 0
Promosi Vivix Shaklee Ogos 2018 Murah Jimat Berbaloi-baloi
Agen Shaklee Manjung Aktif
Vivix Shaklee 

Peminat Vivix Shaklee mesti ternanti-nantikan Promosi ni kan? Serius memang bulan ni anda boleh menikmati penjimatan berlipat kali ganda tau.

Kenapa mesti beli Vivix bulan ni?

Jawapannya ialah bila anda buat pembelian Vivix bulan ni anda akan dapat penjimatan yang sangat berbaloi-baloi tau. 

Bayangkan sebelum ni anda beli Vivix Shaklee sebotol dengan harga RM475 TETAPI bulan Ogos 2018 ni anda boleh dapat dengan harga macam ni

Vivix beli 6 botol PERCUMA SEBOTOL = RM2280.00. PROMOSI Pembelian 6 botol anda boleh dapat FREE SEBOTOL VIVIX berharga RM475 PERCUMA KEAHLIAN BERNILAI RM65, dapat CASH BACK bulan depan RM250
Sangat  menguntung bukan!!!
Tapi syaratnya kena beli 6botol la yer, jangan tuntut harga sebotol ni pulak๐Ÿ˜.
Berbaloi sangat sangat berbaloi.
Simpan stok untuk diri anda dan yang tersayang.

Expired date Vivix April 2019. Memang untung beli 1 set 6 botol + 1 ni. Vivix ni kalau tak promo pun dah memang menjadi produk nombor 1 permintaan ramai tau.

Promo Vivix

Ni sekiranya anda membuat pembelian sebanyak 6 botol tau. Sekiranya anda nak beli Twinpack Vivix Shaklee pula, pengiraannya begini.

Sebotol Vivix RM475. Bila anda beli 2 botol atotalnya RM950. Ni belum less lagi tau. Kalau anda nak tahu, bila anda buat pembelian 2 botol Vivix secara automatiknya anda kena bayar RM760 sahaja!! Jimat bukan?

Cuba anda kira? tu belum lagi dipotong 5% tau. Saya cadangkan anda beli 2 botol Vivix ni. Nanti anda akan dapat Free Membership bernilai RM65, Free Post dan Cashback RM36 pada pertengahan bulan hadapan. 

Buat pengetahuan anda, Vivix Shaklee ni didatangkan dari 4 ramuan utama yang semulajadi.

Klik disini untuk ketahui Info Vivix Shaklee.


Promosi Vivix Shaklee
4 Bahan Utama Vivix Shaklee

Disini Saya kongsikan antara kebaikan Vivix Shaklee untuk kesihatan.


  • Vitamin untuk tingkatkan tenaga
  • Vitamin untuk gastrik
  • Vitamin untuk turunkan bacaan darah
  • Vitamin untuk menyokong kesihatan sendi
  • Vitamin untuk bantu berhenti merokok
  • Vitamin untuk anti-penuaan
  • Vitamin untuk kesuburan
  • Vitamin untuk bantu perbaiki kerosakan sel dan DNA
  • Vitamin untuk tingkatkan imun badan
Banyak lagi kelebihan Vivix Shaklee untuk kesihatan. Disini Saya selitkan beberapa testimoni pengguna Vivix. Boleh klik Testimoni Vivix


Anda juga boleh membuat pembelian secara online dengan menggunakan Kad Kredit ataupun Debit Kad apabila anda Klik button eSell dibawah.


Tetapi sekiranya anda inginkan konsultansi daripada Saya, anda boleh hubungi Saya seperti keterangan dibawah.



Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore