Cara nak hilangkan jerawat berkawah dimuka akibat salah guna produk! - ~Its All About Nature n Passion~

Tuesday, 25 September 2018

Cara nak hilangkan jerawat berkawah dimuka akibat salah guna produk!

jerawat berkawah


Zaman sekarang, terlalu banyak lambakan produk kosmetik dan skincare kan, dah ibarat cendawan tumbuh selepas hujan pulak. Dalam banyak-banyak tu, belum tentu lagi tahap keselamatan dan keberkesanannya pulak. 

Kali ni nak kongsikan kisah saudari Sya Madeena,,dulu kulit muka beliau licin bebas jerawat. Sampai la satu tahap, jerawat naik tanpa bagi signal ni. Nak tahu apa jadi dengan jerawat berkawah di muka Sya? meh baca kisah kat bawah ni yer.
.

Sya tak pernah mengalami masalah kulit sejak dari sekolah sampai lah diploma. Kulit licin bersih saja.
Kalau ada masalah pon hanya setakat sunburn sebab banyak berjemur! Almaklum waktu sekolah aktif kawad lah, sukan lah, apa lah.
Sunburn tu normal. Tapi jerawat memang takda!
.
Disangkakan kulit cantik tu kekal selamanya tapi semuanyaaa hanya sekadar mimpi. Masuk je degree muka menjadi sensitif. Sangat sensitif!
.
Aaah 😭😭😭 kulit tak tahan dengan cuaca panas, muka teruk sangat. Takda ruang pon kat kulit muka ni yang takda jerawat.
Naik pulak jenis bertompok bintik-bintik hitam terus buat muka nampak kusaaam! Gelap!
.
Sampai satu tahap rasa macam geram tengok kulit muka sendiri. Sakit hati.
Bayangkan semua orang kalau jumpa Sya saja akan komen pasal kulit. Sedih. Rasa insecure memang ada.
.
Cuba macam macam produk, tapi takda kesan, sampaikan Sya guna produk yang ada chemical mulanyaa memang putih bersih.
At last, bila dah lama sangat memang makin teruk, sebab dah bercampur dengan produk penuh chemical lagi. Takut 😭😭😭
.
Sudahnya, muka berjerawat berkawah sampai lah Sya decide untuk cuba produk Shaklee ni.
Memang cari untuk repair skin yang teruk ni. Mula dengan hanya ESP and VITAMIN C.
.
Tak sangka kulit makin okay. Jerawat segan silu nak tumbuh dan yang paling bestnya tompok-tompok hitam berkumpul di pipi makin hilang.
.
Dapat pulak extra terkurus sekali!  Hebat sangat. Takda mendatangkan kesan buruk apa pon. Sya cuba ikhtiar konsisten amalkan Shaklee! Alhamdulillah masalah skin sensitif dah berjaya diatasi.
.
Walaupon pada mulanya macam tak yakin tapi disebabkan Sya terdesak nak repair skin! So Sya decide untuk stick dengan Shaklee.
.
Betul macam apa yang orang lain cakap! Jatuh cinta pandang pertama. Sekali cuba tak kan cari yang kedua. hehe
Alhamdulillah sekarang sya masih konsisten amalkan Shaklee! Sya masih di fasa pemulihan.
.
Tapi perubahan skin Sya memang sangat ketara. Terujaa yaaakkmaaat!
And sekarang Sya dah start topup satu persatu produk Shaklee. ESP, VITAMIN C, VITAMIN E, COLLAGEN! Haaa kau 💥💥💥
Sya lebih fokus untuk kesihatan dan kecantikan tubuh badan Sya
.
Penting untuk jaga kesihatan! Sebab tubuh kita nak pakai lama.
CANTIK AND KURUS ?? Itu BONUS EXTRA ..
.
Sekarang , tak pandang sikit pon produk lain even though banyak je suara suara lain yang cuba untuk ajak Sya beralih arah.
Kerana Sya percaya, untuk dapat result yang super power the boommm konsistensi adalah kuncinya.
.
And Shaklee will always be my favourite choice cause it is safe, natural and trusted ! Dah serik dengan produk yang banyak chemical. Nak avoid 🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♂️
cara hilangkan parut jerawat

Aduh, Saya memang takut bab produk putih muka ni..sekali tersilap pilih memang ambik masa nak pulih. Alhamdulillah, di Shaklee kita ada vitamin yang dapat bantu rawat masalah kulit muka berjerawat ni dari dalam. Bila kita bagi sel kulit kita cukup makan cukup nutrien, masalah jerawat ke jeragat InshaAllah boleh hilang.

Nak info lanjut berkaitan produk atau konsultansi masalah, anda boleh hubungi Wana yer.

Pengedar Shaklee Manjung,
Wana Mohd Tahir
0109749611

No comments:

Post a Comment