Derita Sakit Tumit Kaki Hilang Akhirnya Bebas Dari Painkiller - ~Its All About Nature n Passion~

Monday, 3 September 2018

Derita Sakit Tumit Kaki Hilang Akhirnya Bebas Dari Painkiller

Sempena bulan September 2018, Shaklee menawarkan promosi pil kalsium kesukaan ramai iaitu Ostematrix. Bulan ni bila anda beli 3 botol Ostematrix anda layak dapat 5% less tau. Okay, Saya nak share la kisah suri rumah ni yang derita sakit tumit kaki. Asbab ikhtiar dengan supplemen Shaklee, derita sakit tumit kakinya hilang.

sakit tumit kaki menyucuk

Jom kita ikuti kisah Puan Nadia Edzanie ni.
.

Nama saya Nadia Ezdanie Norazman, berumur 35 tahun dan saya adalah suri rumah sepenuh masa. Saya telah dikurniakan 2 orang cahaya mata.
.
Pada 23 November 2015 saya di diagnosis dengan “PLANTAR FASCITIS” atau bahasa senangnya sakit tumit. Sakit yang saya alami ini adalah sakit yang teramat sangat sampai takut untuk saya untuk memulakan langkah. Kesakitan terlampau terutama di awal pagi.
.
Kronologi kes saya ini bermula dari kepulangan saya dari melancong. Pada mulanya saya ingatkan kaki saya sakit setelah penat berjalan masa melancong, mana tidaknya masa melancong tu semua tempat di jelajahi dari gunung sampailah ke lautan. Seharian berehat di rumah, tumit saya masih sakit dan akhirnya pergi berjumpa doktor. Doktor memberikan “PAINKILLER”. Selepas makan ubat tersebut kesakitan saya terubat. Dari peristiwa tersebut sakit tumit  akan on off on off.
.
Kesakitan yang teruk saya alami sekali lagi semasa saya melancong lagi dan penderitaannya semakin perit sampai saya tidak boleh berjalan. Apa lagi terus ambil ubat tahan sakit tapi masa itu terasa rugi kerana seharian tidak dapat berjalan dan bershopping kerana saya kena berehat sahaja di bilik hotel. Sampai di Malaysia saya terus mendapatkan rawatan di Hospital. Setelah membuat beberapa ujian klinikal di hospital terutama X-ray doktor mengesahkan saya menghadapi “PLANTAR FASCITIS”
.
Selepas di diagnos dengan penyakit tersebut bermula episod untuk merawat. Setiap kali sakit menjelma peneman setia adalah “PAINKILLER”. Pemilihan kasut juga penting bagi saya. Setiap kasut saya mesti mempunyai lapisan dalam (insole) yang lembut dan selesa. penggunaan kasut/selipar yang sesuai dan selesa ini melibatkan kos pembelian yang mahal, namun kasut yang sesuai mendatangkan kebaikan serta  boleh menghindari dari menghidapi sakit tumit ini.
.
Selain daripada itu saya juga memerlukan suntikan pada bahagian tumit saya. Masa ini saya rasa sungguh menderita, tuhan hanya menarik satu nikmat dari saya tapi saya terasa cukup menderita. Kesakitan pada tumit ini amatlah menderita bagi orang yang mempunyai hobi melancong dan gemar melakukan aktiviti lasak.
.
Selama beberapa bulan saya hanya bergantung dengan rawatan seperti saya sebutkan di atas. Pada bulan Desember 2016 terdetik di hati untuk mencuba produk Shaklee. Mulanya saya mengambil produk untuk mengurangkan berat badan dan saya berjaya dengan set tersebut. Dari situ saya add on OsteMatrix dan Sustained Release Vita-C Plus. Saya mula mengambil OsteMatrix 4 biji setiap malam dan Vit-C 1 biji sebelah pagi. Setelah sebulan mengambil OsteMatrix dan Vit-C tersebut kesakitan yang saya alami semakin berkurang dan akhirnya saya dapat tumit kaki saya yang dahulu.
.
Alhamdulillah, 2 minggu yang lepas saya baru pulang dari melancong dan saya tidak lagi merasai kesakitan yang pernah saya alami. Saya tidak lagi bergantung pada PAINKILLER dan yang paling saya gembira saya dapat menggunakan segala jenis fashion kasut yang ada di pasaran. Pergerakan saya tidak terbatas lagi. Bertambah gembira lagi masalah SINUSITIS/RESDUNG saya juga dapat diubati dan kulit saya bertambah berseri-seri.
Testimoni sakit tumit kaki Shaklee

Pelaburan yang saya buat bersama Shaklee berbaloi kerana bila kita menggunakan produk Shaklee untuk 1 tujuan kita akan dapat banyak manfaat dari sudut lain jugak. Kesan Shaklee terhadap saya sangat awesome…Saya dapat menurunkan berat badan saya dan dalam masa yang sama sakit tumit dan resdung saya dapat diatasi. Bak kata dari kawan saya, Sesungguhnya sakit itu MAHAL!!!  PREVENTION IS BETTER THAN CURE.

Alhamdulillah, Puan Nadia bukan je hilang derita sakit tumit kaki malahan beliau juga berjaya turunkan berat badan yang statik sebelum ni. Bestkan?

Jika anda yang baca kisah Puan Nadia ni, atau ahli keluarga dan kenalan anda ada masalah yang sama macam Puan Nadia tadi. Anda boleh ikhtiar dengan supplemen Shaklee ye.

Oh!ye, kat sini Saya kongsikan dua cara untuk anda dapatkan supplemen Shaklee ni. Samada dengan membuat belian melalui online atau boleh terus hubungi Saya.

Bila buat pembelian melalui online, anda boleh menggunakan kad kredit/debit kad sahaja. Anda hanya perlu klik butang eSell dibawah ni yer.
Agen Shaklee Manjung Aktif
beli Online disini

Tapi, kalau nak dapatkan konsultansi atau nak tanya apa sahaja berkaitan masalah kesihatan dan produk, anda boleh terus klik butang whatsapp dibawah ni yer.


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore


*Produk-produk Shaklee TIDAK BERTUJUAN UNTUK MERAWAT, MENDIAGNOSIS ATAU MNCEGAH SEBARANG PENYAKIT.
Sekiranya anda mempunyai penyakit berbahaya SILA BERJUMPA DOKTOR TERLEBIH DAHULU.

1 comment: