Mencari Penawar Rambut Gugur Untuk Ibu Berpantang - ~Its All About Nature n Passion~

Wednesday, 19 September 2018

Mencari Penawar Rambut Gugur Untuk Ibu Berpantang

Ibu berpantang selalu mengalami masalah rambut gugurkan? kata orang tua-tua, bila anak dah mula main air liur sampai menyembur, makin banyaklah rambut si ibu gugur. Masalahnya betul ke?

Sebenarnya ia berkait rapat dengan hormon endrogen kerana proses mengandung, bersalin dan menyusukan membabitkan banyak fungsi hormon.

Penyebab Rambut Gugur


  • disebabkan kerana tekanan / stress
  • pengambilan ubat-ubatan
  • kekurangan nutrien seperti zat besi, kuprum atau zinc
  • simptom masalah tiroid atau penyakit auto-imun
  • masalah hormon
Masalah keguguran rambut ini tidak semestinya dari segi faktor usia. Kalau nak tahu, 30% dari golongan lelaki juga mengalami masalah ini ketika usia menginjak 30tahun.

Walau bagaimanapun, anda kena tahu yang rambut kita ni akan mengalami 3 fasa iaitu:
  • Anagen - fasa menumbuh
  • Catagen - fasa memanjang
  • Telogen - fasa berehat
Rambut kita ni akan sentiasa ada rambut baru dan rambut yang gugur. Namun apa yang kerap menjadi masalah pada kita ialah masalah rambut gugur hingga tak dapat nak hambat kitaran anagen.

Jadi, kat sini Saya nak kongsikan beberapa produk Shaklee yang boleh membantu anda yang bermasalah rambut gugur ni.

  • ESP - untuk rambut rapuh dan bercabang
  • GLA Complex - untuk yang bermasalah berkaitan hormon terutama ibu yang lepas bersalin.
  • B Complex - untuk masalah peredaran darah.
  • Vitalea - untuk masalah kekurangan zat besi.
  • Zinc Complex - untuk rambut rosak, rapuh dan bercabang.
Selain dari tu, anda boleh juga gunakan set rangkaian syampu dan perapi Prosante serta Scalp Care Serum!

Nak Order boleh hubungi Saya yer. Moga masalah rambut gugur anda dapat di atasi dengan Shaklee!


Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

No comments:

Post a Comment