Punca Jeragat Yang Perlu Dielakkan dan Cara Mengatasinya - ~Its All About Nature n Passion~

Wednesday, 12 September 2018

Punca Jeragat Yang Perlu Dielakkan dan Cara Mengatasinya




Masalah jeragat merupakan masalah kulit yang sangat digeruni oleh kaum wanita. Sebab utamanya ia dapat menurunkan keyakinan diri. Ini kerana kulit wajah kita adalah fokus utama setiap kali kita berinteraksi dengan orang lain. Setuju? Kita akan jadi segan sebab jeragat jelas boleh kelihatan. 

Faktor terjadinya masalah jeragat?


Kebiasaannya ia terjadi disebabkan oleh kulit muka mudah terdedah dengan sinaran UV.

Kita pula jenis aktif melakukan aktiviti harian di luar tanpa mengenakan sebarang perlindungan seperti krim UV atau sunblock atau supplemen yang dapat lindung kulit kita.

Selain tu, peningkatan usia  juga boleh diambilkira. Yer la kan, bila umur dah menginjak ke usia 30an, 40an hormon kita dah tak balance. 

Penggunaan kosmestik yang tinggi bahan kimia juga boleh menyumbang kepada masalah jeragat ni.

Cara atasi masalah jeragat dengan pengambilan supplemen Shaklee.


Vitamin C merupakan vitamin yang boleh menghasilkan kolagen. Kolagen pula boleh berkurang seiring usia kita. Jadi kita perlukan vitamin C untuk bantu cerahkan kulit dan pudarkan jeragat di wajah kita.

Gla Complex pula dapat membantu stabilkan hormon. Kan jeragat ni berkaitan dengan hormon juga. Dalam Gla pula ada kandungan vitamin E dimana ia tinggi antioksidan dan dapat stabilkan pengeluaran minyak dikulit muka.

Esp adalah protein. Ia penting untuk kulit. Protein ni merupakan makanan pada sel kulit kita. Sel kulit kita akan bertukar setiap 21 hari. Jadi kita kena lah bagi makanan pada sel kulit kita kalau kita nak dapatkan kulit yang sihat.

CoQ Trol Plus ni kalau nak tahu ia merupakan pelindung UV kepada kulit kita. Kiranya CoQ ni bertindak macam sunblock la, beza nya kena makan. Bukan tu aja, CoQ ni bantu beri tenaga pada sel kulit kita supaya dapat hasilkan sel kulit yang baru, lebih sihat dan cantik. CoQ Trol ni juga vitamin yang tinggi antioksidan. Sangat best untuk kulit.

Jadi wanita diluar sana, anda jangan rasa rendah diri lagi. Sebabnya kita boleh atasi masalah jeragat ni dengan pengambilan set jeragat Shaklee yang berkesan dan selamat.

Untuk konsultansi berkaitan masalah di atas, korang boleh hubungi Saya seperti tertera dibawah yer.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore



No comments:

Post a Comment