October 2018 - ~Its All About Nature n Passion~

Wednesday, 17 October 2018

Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu

23:59 0
Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu
Setiap pasangan yang berkahwin pasti mengimpikan ingin memliki zuriat sendiri. Bukan sahaja sang isteri yang sering 'dilabelkan' tidak subur, tetapi perlu diingat sang suami juga ada mengalami masalah kesuburan ini. Sebaiknya kedua-dua pihak baik Isteri mahupun suami perlu menjalani pemeriksaan kesuburan.

nutrisi untuk kesuburan suami isteri
Credit: healthyfoodstar.com

Faktor utama sering terjadinya masalah kesuburan ini adalah akibat dari pemakanan yang tidak sihat. Tak kira terlalu banyak atau terlalu sedikit, mengamalkan diet yang tidak seimbang dan gaya hidup juga boleh mempengaruhi sekiranya sering mengalami tekanan perasaan. Disini Saya ingin kongsikan makanan yang boleh membantu untuk meningkatkan kesuburan suami.


7 Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami


#Pertama 


Pengambilan buah-buahaan terutamanya buah betik. Ia kaya dengan vitamin C dan merupakan antioksida yang baik untuk tubuh badan. Buah betik juga mampu meningkatkan jumlah dan kesuburan sperma. Kekurangan vitamin C dalam badan juga boleh mengurangkan tahap kesuburan sperma. Pengambilan 500mg vitamin C setiap hari sangatlah digalakkan.

#Kedua

Banyakkan pengambilan makanan yang kaya dengan zinc. Ini kerana zinc merupakan mineral yang mampu mengaktifkan serta meningkatkan kualiti sperma. Zinc juga adalah mineral yang paling banyak dalam sperma. Makanan yang ada sumber zinc adalah seperti daging merah, bijirin, kekacang, makanan laut dan juga boleh ambil dalam bentuk supplemen.

#Ketiga

Tabiat merokok juga boleh merosakkan membran sperma dan mempengaruhi kelajuan pergerakan sperma untuk sampai ke telur. Ini kerana merokok sebenarnya boleh membunuh vitamin C dalam badan sekaligus mengurangkan kualiti sperma yang terhasil.

#Keempat

Pengambilan air kosong mampu meningkatkan kesuburan dan kesihatan sperma. Oleh itu,amalkan meminum air sebanyak 2 hingga 3 liter sehari.

#Kelima

Kebersihan makanan yang diambil hendaklah dalam keadaan segar. Kurangkan pengambilan 'fast food' dan makanan yang diproses. Ia juga boleh menjejaskan tahap kesuburan suami.

#Keenam

Selain daripada makanan harian, pihak suami juga boleh mengamalkan  set lelaki Shaklee yang terdiri daripada CoQ Trol Plus, Zinc Plus, Vitamin E dan Omega Guard.

testimoni kesuburan suami isteri

Gambar dibawah merupakan testimoni pasangan suami isteri yang telah mengamalkan set kesuburan Shaklee.

Klik Sini

Sekiranya ada sebarang pertanyaan atau untuk order berkaitan cadangan nutrisi lengkap untuk set kesuburan Shaklee, anda boleh hubungi Saya seperti details dibawah.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Tuesday, 16 October 2018

Sperma Berkualiti Mudah Dapat Anak?

00:02 0
Sperma Berkualiti Mudah Dapat Anak?
Kebiasaan masalah berkaitan kesuburan ni masyarakat kita selalunya tuding jari  terhadap para isteri sekiranya pasangan yang berkahwin tu belum dikurniakan zuriat. Tahu tak di pihak suami juga perlu memainkan peranan penting jika nak dapatkan sperma yang berkualiti tau.

tips hasilkan sperma berkualiti

Apa yang perlu dilakukan adalah dengan menjalani ujian kesuburan baik dipihak isteri mahupun suami. Barulah boleh dapat keputusan yang tepatkan? supaya nanti tiadalah pihak-pihak yang tak bertanggungjawab mengalahkan reporter berbayar ni menjaja cerita yang tak enak didengar dek halwa telinga kita kan.

Semalam Saya dapat satu testimoni berkaitan masalah kesuburan suami isteri ni. Mereka dah 5 tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan zuriat. Saya bangga dengan pasangan ni, sebabnya mereka tak bulat-bulat serahkan pada takdir, sebaliknya mereka ikhtiar menjalani ujian kesuburan.

tingkatkan penghasilan sperma berkualiti

Nak dijadikan cerita, si suami  pernah menjalani ujian kesuburan, result yang keluar masa tu jumlah sperma hanya 35 sahaja!. Peratusan motility pula hanya 30% sahaja. Sedangkan motility sperma >50% baru dianggap normal.

Pasangan suami isteri ni tak mengalah macam tu je, mereka ikhtiar lagi dengan pengambilan set kesuburan lelaki Shaklee. Masa tu menurut si isteri, beliau bagi suaminya makan CoqTrol Plus. Beliau sendiri turut mengamalkan  set kesuburan shaklee terdiri daripada Vitalea, vitamin C, Vitamin E, B Complex dan terkini Zinc Plus.

Alhamdulillah 4 bulan konsisten ambil set abang sado katanya, result bilangan sperma yang sebelum ni hanya 35 tetapi kini dah jadi 97000. Sungguh nikmat mana yang nak kita dustakan lagi. Semua dengan izin Allah SWT. Peratusan motility pun meningkat, kalau dulu 30% sekarang dah jadi 85%. Allahuakbar!

Menurut si isteri lagi, suaminya pernah mengalami sakit beguk. Rupanya doktor bagitahu gara-gara beguk ni juga menyebabkan sperma lelaki boleh mati atau tak matang. Selain dari faktor lain seperti merokok, obesiti, pengambilan alkohol dan gaya hidup tak sihat. Perkara-perkara macam ni memang bagi effect tak sihat pada sperma lelaki.

cara tingkatkan kualiti sperma
Testimoni Penghasilan Sperma Berkualiti

Alhamdulillah berkat hantar sampel air mani bulan 6 tahun 2018, jumpa doktor bulan julai tahun ni. Pasangan suami isteri ni menerima result yang positif. Chances untuk si isteri hamil cerah. Kita sama-sama doakan yer untuk mereka suami isteri.

Okay, next entry Saya kongsikan lebih terperinci pengambilan vitamin yang mereka ni ambil yer. 

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

Sunday, 14 October 2018

DAFTAR AHLI SHAKLEE : 2 CARA PALING MUDAH DAFTAR AHLI SHAKLEE!

22:50 0
DAFTAR AHLI SHAKLEE  : 2 CARA PALING MUDAH DAFTAR AHLI SHAKLEE!
Anda berminat ingin Daftar Ahli Shaklee? Tapi tak tahu cara nak jadi Ahli Shaklee? Takpe Saya Nor Hawana Mohd Tahir ID 947236 selaku Pengedar Sah Shaklee sudah lebih 5 tahun mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee dan menjadi Pengedar Shaklee aktif. Saya juga merupakan founder Miraculous Team dan juga merupakan leader dibawah susurgalur OMS Group. Saya akan tunjukkan 2 cara paling mudah Daftar Ahli Shaklee.

Ejen Shaklee Manjung

2 Cara Mudah Daftar Ahli Shaklee


#Pertama

Cara mudah Daftar Ahli Shaklee yang pertama ialah anda terus hubungi Saya dengan taip "Ahli Shaklee" dan whatsapp ke 0109749611, Saya akan guide anda bagaimana nak Daftar Ahli Shaklee dengan Percuma. Jika anda berada di sekitar  Manjung, anda boleh terus buat temujanji dengan Saya dan Saya akan COD produk terus kepada anda. 

#Kedua

Sekiranya anda tinggal berdekatan dengan HQ Shaklee atau Stokis Shaklee, anda boleh terus walk in dan terus Daftar Ahli Shaklee di sana. Tetapi untuk Daftar Ahli Shaklee di HQ dan Stokis anda perlu ada ID Penaja/Sponsor untuk submit form/borang pendaftar ahli Shaklee anda. Tapi anda jangan risau, anda boleh je gunakan ID Saya Nor Hawana Mohd Tahir iaitu 947236 sebagai penaja anda. Dan jangan segan untuk call Saya di talian 0109749611 untuk Saya guide anda.

Disini Saya sertakan alamat HQ Shaklee dan Stokis Shaklee di seluruh Malaysia dan anda boleh pilih yang mana paling hampir dengan anda. Ingat ye, ini sahaja stokis Shaklee yang berdaftar di Malaysia. Selain daripada alamat dibawah, ianya adalah stokis haram.

Stokis Shaklee

Alamat HQ Shaklee dan Stokis Shaklee


Home Office : Ground Floor, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.


Kuala Lumpur : No. 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai, Taman Seri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Perak : 32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya, 30000 Ipoh, Perak.

Johor : 47, 49 & 51, Jalan Molek, 81100 Johor Bahru, Johor.

Penang : No.81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway perdana, 13700 Seberang Jaya.

Kelantan : 319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra, 15200 Kota Bharu.

Sabah : Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron, Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.

Ejen Shaklee Manjung

Bila anda pergi ke Stokis Shaklee yang berhampiran, jangan lupa bawa ID Shaklee 947236 Nor Hawana Mohd Tahir sebagai Sponsor/Penaja ye.

Anda jangan risau Daftar Ahli Shaklee tak semestinya kena buat bisnes tau, sebaliknya anda lebih beruntung sebab boleh beli produk Shaklee dengan harga lebih jimat iaitu pada harga ahli dan lagi istimewa setiap bulan Shaklee ada produk promo, jadi sebagai ahli Shaklee anda layak untuk dapatkan produk tersebut dengan harga promo tau. Lagi best jika anda Daftar Ahli Shaklee, setiap kali anda beli produk anda akan dapat point. Jika point anda cukup syarat, anda akan dapat bonus. Bonus ni pula akan dimasukkan ke nombor akaun bank yang anda submit semasa daftar Ahli Shaklee.

Tapi sekiranya anda berminat untuk jadikan Shaklee sebagai part time bisnes atau fulltime bisnes, anda jangan risau anda dah jumpa orang yang tepat iaitu Saya Nor Hawana yang mana seorang bisnes leader sudah lebih 5 tahun menjalankan bisnes Shaklee  ini dan Kami ada support group yang kuat dan terbaik yang akan guide anda untuk capai income 5 angka sebulan.

pengedar shaklee manjung

Thursday, 4 October 2018

Testimoni Lutut Retak Kembali Bercantum Selepas 4 Bulan

21:16 0
Testimoni Lutut Retak Kembali Bercantum Selepas 4 Bulan
Gambar Sumber Google 

Kisah lutut retak akhirnya bercantum kembali selepas 4 bulan mengamalkan vitamin Shaklee. Jom kita baca kisah ibu kepada Puan Ratna yang sembuh daripada lutut retak.

Ibu saya jatuh dan retak lutut dua hari sebelum Ramadhan, nasihat doktor supaya ibu saya berehat dan untuk pulih mengambil masa dalam 6 bulan.
.
Alhamdulillah, dengan pengambilan 4 biji Ostematrix sehari retak di lutut ibu saya bercantum selepas 4 bulan dan dapat melakukan aktiviti harian seperti biasa.
.
Kesan lain seperti mudah tidur, lawas dan kebas-kebas di tangan ibu saya juga turut hilang dengan pengambilan magnesium.
.
Sebagai anak melihat ibu saya sihat dan cergas adalah perkara terindah.
Testimoni lutut bercantum

Alhamdulillah, takda apa yang membahagiakan hati si anak bila melihat kesihatan ibu tersayang kembali pulihkan.

Nak dapatkan vitamin Shaklee untuk kesihatan tulang, sendi, saraf dan yang berkaitan. Boleh hubungi Saya seperti dibawah yer.

Wana | 0109749611
Agen Shaklee Manjung
COD Manjung, Sitiawan & Lekir
Postage Seluruh Malaysia