Sperma Berkualiti Mudah Dapat Anak? - ~Its All About Nature n Passion~

Tuesday, 16 October 2018

Sperma Berkualiti Mudah Dapat Anak?

Kebiasaan masalah berkaitan kesuburan ni masyarakat kita selalunya tuding jari  terhadap para isteri sekiranya pasangan yang berkahwin tu belum dikurniakan zuriat. Tahu tak di pihak suami juga perlu memainkan peranan penting jika nak dapatkan sperma yang berkualiti tau.

tips hasilkan sperma berkualiti

Apa yang perlu dilakukan adalah dengan menjalani ujian kesuburan baik dipihak isteri mahupun suami. Barulah boleh dapat keputusan yang tepatkan? supaya nanti tiadalah pihak-pihak yang tak bertanggungjawab mengalahkan reporter berbayar ni menjaja cerita yang tak enak didengar dek halwa telinga kita kan.

Semalam Saya dapat satu testimoni berkaitan masalah kesuburan suami isteri ni. Mereka dah 5 tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan zuriat. Saya bangga dengan pasangan ni, sebabnya mereka tak bulat-bulat serahkan pada takdir, sebaliknya mereka ikhtiar menjalani ujian kesuburan.

tingkatkan penghasilan sperma berkualiti

Nak dijadikan cerita, si suami  pernah menjalani ujian kesuburan, result yang keluar masa tu jumlah sperma hanya 35 sahaja!. Peratusan motility pula hanya 30% sahaja. Sedangkan motility sperma >50% baru dianggap normal.

Pasangan suami isteri ni tak mengalah macam tu je, mereka ikhtiar lagi dengan pengambilan set kesuburan lelaki Shaklee. Masa tu menurut si isteri, beliau bagi suaminya makan CoqTrol Plus. Beliau sendiri turut mengamalkan  set kesuburan shaklee terdiri daripada Vitalea, vitamin C, Vitamin E, B Complex dan terkini Zinc Plus.

Alhamdulillah 4 bulan konsisten ambil set abang sado katanya, result bilangan sperma yang sebelum ni hanya 35 tetapi kini dah jadi 97000. Sungguh nikmat mana yang nak kita dustakan lagi. Semua dengan izin Allah SWT. Peratusan motility pun meningkat, kalau dulu 30% sekarang dah jadi 85%. Allahuakbar!

Menurut si isteri lagi, suaminya pernah mengalami sakit beguk. Rupanya doktor bagitahu gara-gara beguk ni juga menyebabkan sperma lelaki boleh mati atau tak matang. Selain dari faktor lain seperti merokok, obesiti, pengambilan alkohol dan gaya hidup tak sihat. Perkara-perkara macam ni memang bagi effect tak sihat pada sperma lelaki.

cara tingkatkan kualiti sperma
Testimoni Penghasilan Sperma Berkualiti

Alhamdulillah berkat hantar sampel air mani bulan 6 tahun 2018, jumpa doktor bulan julai tahun ni. Pasangan suami isteri ni menerima result yang positif. Chances untuk si isteri hamil cerah. Kita sama-sama doakan yer untuk mereka suami isteri.

Okay, next entry Saya kongsikan lebih terperinci pengambilan vitamin yang mereka ni ambil yer. 

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

No comments:

Post a Comment