~Its All About Nature n Passion~

Thursday, 15 July 2021

Kisah Daku Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee

02:04 0
Kisah Daku Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee

 Tarikh 25 Jun 2013 ni merupakan tarikh keramat yang akan selalu Ku kenang

πŸ₯°
Kalau nak tahu, ni lah tarikh Daku menjadi ahli Shakl.ee. Tak pernah terfikir pun nak jadi ahli Shak.lee..
Sejujurnya lepas daftar ahli baru tahu...eh MLM ekπŸ˜…..patut ade sponsor semua tuπŸ˜‚
Naifnya daku suatu masa dulu.. πŸ˜„ Diam² dah tahun ke 8 bersamanya. Bukan sebarangan MLM yerr..
Dulu hajat hati tu buat shak.lee sebab nak lepas duit pampers anak jer..awal² dulu la..πŸ˜…
Lepas dah naik pangkat sikit hajat tu telah di'upgrade' ...nak cukupkan balik duit gaji yang kena potong tu.. (sadis tengok payslip)

Allahuakbar...dapat! Allah bagi😭..

Kalau ikut akal sendiri memang tak tercapai pun...tapi semua ni izin Allah..sapa kita nak menidakkannya. Kena selalu yakin dan percaya Allah tempat meminta dan usaha tetap kena ada!
Jangan sesekali putus asa! Kalaulah ku putus asa...ermm idak merasa ada anak cucu segera tau...πŸ˜„ Siap jadi founder kepada 'Miraculous Team' lagi..πŸ₯°
Simbolik sangat nama ni dengan diriku... Cer korang baca ni
Wana Mohd Tahir ~ Wana Miraculous Team 😍
Kena kan?kan?πŸ˜„

Memang banyak la keajaibannya...bukan mudah nak bina team..dan kena selalu ingat Miracle can't happen itself...usahalah utk dapatkan nya..Buat keja kita jangan buat kerja Tuhan!
Benar, pengalaman hidup mematangkan fikiran. Teruslah tanam rasa Syukur dan sabar dengan setiap ujian-NYA..jangan asyik merenung nasib yg tak sudah² (aduhh bosan tau jadi manusia gini...merintih tanpa bangkit mengubah nasib diri)

Sejujurnya, daku buat shakl.ee bukan untuk bersaing dengan sesiapa pun, semuanya lebih kepada pencapaian utk diri sendiri sahaja.

Tak sangka dah ade 4 orang leader dalam organisasi Miraculous..2 anak n 2 cucu..membina bis.nes ni dalam masa yg sama ia mengajar kita membina kekuatan diri kita sebenarnya...kalau kita lemah tentu pincang sesebuah organisasi tu.


Wana Pengedar Shaklee Manjung


Kau dah tak boleh fikir diri sendiri jer..sebaliknya kau kena fikir untuk anak2 buah kau...nak berjaya sorang² mungkin 'seronok' tapi percayalah kejayaan bersama insan² kesayangan kita itu lebih manis untuk dikenang sampai akhir hayat!πŸ₯°

Kalau dulu kesihatan agak down kini boleh berubah menjadi lebih baik...kalau dulu dapat bonus 2 angka la ni anak² team boleh dapat 4 angka..
Seronok sangat bila dapat bantu insan² yg kita kenal ni berjaya.
😍
Harapanku bila membina bis.nes ni tak lain tak bukan lebih kepada nak memberi manfaat kepada insan lain..untuk anak² cucu MT, customers dan tentulah untuk anak2 kesayanganku Khyranaeem dan Ummah.

Meniaga kerana Allah SWT. Tak dapat nak bagi ikan at least kita boleh bagi pancing dan ajar dorang cara nak gunakannya. Kalau dah bosan guna rod boleh try pukat tunda pulakπŸ˜…
Kehidupan kita kat dunia ni tak kekal pun. Jadi pilihlah untuk berbuat kebaikan yang boleh jadi saham akhirat kita nun disana kelak.

Macam lirik lagu nasyid yg upline Saya suka ni...😊
"Umat Islam harus cemerlang
Hari ini mesti lebih baik dari semalam
Jangan buang masa
Siapa kata kita tidak boleh?
Kita ada Allah Maha Kuasa
Kita punya kuasa tenaga
Doa sebagai senjata
Umat Islam sentiasa boleh
Umat Islam sentiasa boleh...."
InshaAllah Kita semua boleh jadi Hamba Allah yg
terbaik
disisi-NYAπŸ€—
Aamiin Ya Mujib

Love,
Wanawinner7

* Berminat untuk menjana pendapatan bersama Shaklee? Jom Whatsapp Saya di 010-9749611 atau boleh je klik link di bawah

www.wasap.my/60109749611/Nak+Jana+Income


Sunday, 20 January 2019

BLNC Aktiviti Business Yang Dinanti-nantikan Sepanjang Tahun

23:39 0
BLNC Aktiviti Business Yang Dinanti-nantikan Sepanjang Tahun
Menanti Februari 2019, InshaAllah sekali lagi bakal diraikan dengan menghadiri Business Leaders National Conference atau BLNC. Alhamdulillah tahun ni Wana berjaya melayakkan diri menghadiri aktiviti business yang sangat- sangat memberi aura luar biasa kepada mereka yang datang.

Pengedar Shaklee Manjung

Tahun ni merupakan tahun ketiga Wana berjaya meloloskan diri. Tak sabar rasanya nak sedut aura insan-insan hebat ni. Lagi best masa ni la Kita dapat berkongsi ilmu, pendapat dan beramah mesra dengan Mentor-mentor, upline, downline dan sideline seluruh Malaysia.

Setiap kali datang ke BLNC pasti ada tema pakaian tau. Meriah sangat group Whatsapp beberapa minggu sebelum acara gah ini berlangsung. Mana taknya, masing-masing nak share OOTD mereka. Ye lar, leaders yang buat Shaklee ni bukan sahaja terdiri daripada mereka yang bekerjaya tetapi mereka yang hanya bergelar surirumah yang mempunyai income 4, 5, 6 angka tau. Hebat bukan?

aktiviti business shaklee


Kebetulan BLNC tahun lepas, Shaklee buat pertama kalinya launching produk Skincare terbaru iaitu Youth Shaklee. Wow, masing-masing teruja tau. Boleh baca post Wana dalam blog ni berkaitan dengan skincare Youth.



Anda nak jadi macam Kami?


shaklee manjung

Nak jadi macam kami, mudah jer. Anda hanya perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan membuat pembayaran sebanyak RM75 sahaja. Anda boleh terus hubungi Wana jer.

Once dah join, anda akan dimasukkan kedalam support group yang telah Wana sediakan. Tujuan support group ni, Wana akan guide anda selok belok berbusiness Shaklee. Selain tu tentulah untuk berjaya mengemudi empayar business Shakleekan.

Anda boleh hubungi Wana untuk ketahui lebih lanjut berkaitan business dan join ahli okey. 

jana pendapatan dengan shaklee

Wana Mohd Tahir | 0109749611
Pengedar Shaklee Malaysia
COD: Manjung, Sitiawan, Lekir 
Postage : Seluruh Malaysia, Indonesia & Brunei

Wednesday, 17 October 2018

Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu

23:59 1
Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu
Setiap pasangan yang berkahwin pasti mengimpikan ingin memliki zuriat sendiri. Bukan sahaja sang isteri yang sering 'dilabelkan' tidak subur, tetapi perlu diingat sang suami juga ada mengalami masalah kesuburan ini. Sebaiknya kedua-dua pihak baik Isteri mahupun suami perlu menjalani pemeriksaan kesuburan.

nutrisi untuk kesuburan suami isteri
Credit: healthyfoodstar.com

Faktor utama sering terjadinya masalah kesuburan ini adalah akibat dari pemakanan yang tidak sihat. Tak kira terlalu banyak atau terlalu sedikit, mengamalkan diet yang tidak seimbang dan gaya hidup juga boleh mempengaruhi sekiranya sering mengalami tekanan perasaan. Disini Saya ingin kongsikan makanan yang boleh membantu untuk meningkatkan kesuburan suami.


7 Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami


#Pertama 


Pengambilan buah-buahaan terutamanya buah betik. Ia kaya dengan vitamin C dan merupakan antioksida yang baik untuk tubuh badan. Buah betik juga mampu meningkatkan jumlah dan kesuburan sperma. Kekurangan vitamin C dalam badan juga boleh mengurangkan tahap kesuburan sperma. Pengambilan 500mg vitamin C setiap hari sangatlah digalakkan.

#Kedua

Banyakkan pengambilan makanan yang kaya dengan zinc. Ini kerana zinc merupakan mineral yang mampu mengaktifkan serta meningkatkan kualiti sperma. Zinc juga adalah mineral yang paling banyak dalam sperma. Makanan yang ada sumber zinc adalah seperti daging merah, bijirin, kekacang, makanan laut dan juga boleh ambil dalam bentuk supplemen.

#Ketiga

Tabiat merokok juga boleh merosakkan membran sperma dan mempengaruhi kelajuan pergerakan sperma untuk sampai ke telur. Ini kerana merokok sebenarnya boleh membunuh vitamin C dalam badan sekaligus mengurangkan kualiti sperma yang terhasil.

#Keempat

Pengambilan air kosong mampu meningkatkan kesuburan dan kesihatan sperma. Oleh itu,amalkan meminum air sebanyak 2 hingga 3 liter sehari.

#Kelima

Kebersihan makanan yang diambil hendaklah dalam keadaan segar. Kurangkan pengambilan 'fast food' dan makanan yang diproses. Ia juga boleh menjejaskan tahap kesuburan suami.

#Keenam

Selain daripada makanan harian, pihak suami juga boleh mengamalkan  set lelaki Shaklee yang terdiri daripada CoQ Trol Plus, Zinc Plus, Vitamin E dan Omega Guard.

testimoni kesuburan suami isteri

Gambar dibawah merupakan testimoni pasangan suami isteri yang telah mengamalkan set kesuburan Shaklee.

Klik Sini

Sekiranya ada sebarang pertanyaan atau untuk order berkaitan cadangan nutrisi lengkap untuk set kesuburan Shaklee, anda boleh hubungi Saya seperti details dibawah.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore