PENGEDAR SHAKLEE LEKIR : VITAMIN IBU HAMIL - ~Its All About Nature n Passion~

Friday, 5 December 2014

PENGEDAR SHAKLEE LEKIR : VITAMIN IBU HAMIL

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat pengunjung Blog Khyranaeems Vitastore yang disayangi dan dihormati. Moga Allah SWT merahmati kalian dan beroleh keberkatan dari-NYA. Entry kali ini, Saya Pengedar Shaklee Lekir nak kongsikan berkaitan vitamin untuk ibu hamil. 

Seperti yang kita ketahui, ibu hamil digalakkan untuk mengambil prenatal vitamin. Ia bertujuan untuk mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil, selain itu dapat membantu mengurangkan kelahiran bayi pramatang dan kekurangan berat ketika lahir.


Pengambilan vitamin untuk ibu hamil ini penting supaya ibu hamil kekal sihat dan boleh memberi kekuatan kepada ibu hamil sepanjang tempoh kehamilan. Ia juga dapat mengurangkan risiko kekurangan nutrisi bagi ibu hamil yang mengalami 'morning sickness' dan tiada selera makan di awal kehamilan.

Pengambilan makanan berkhasiat dan seimbang merupakan tunjang utama. Bukan sekadar menelan vitamin kemudian makan makanan yang tidak berkhasiat sepanjang tempoh 9 bulan kehamilan.

Berikut merupakan vitamin penting untuk ibu hamil iaitu iron, asid folik, kalsium dan Omega 3.

  • Iron :: Bagus untuk pembentukan sel darah merah yang bawa oksigen ke seluruh badan. Contohnya makanan seperti ikan, daging merah dan hati boleh mengurangkan penyerapan iron dalam tubuh, begitu juga kalsium seperti susu, keju dan produk tenusu yang lain. Anda dikehendaki mengambil supplimen iron sejam sebelum atau 2 jam selepas makan makanan tersebut.

  • Asid Folik :: Bagus untuk perkembangan fizikal dan saraf bayi diawal kehamilan. Asid Folik boleh diamalkan dari sebelum mengandung juga.

  • Kalsium :: Baik untuk kesihatan tulang, gigi dan gusi ibu. Ini kerana ibu mengandung mudah untuk sakit pinggang dan kejang kaki sekiranya kekurangan kalsium. Jumlah kalsium yang diperlukan sehari adalah 1000mg.

  • Omega 3 :: Sangat penting untuk perkembangan otak, system saraf dan untuk mendapatkan penglihatan yang baik. Ikan merupakan sumber Omega terbaik terutamanya ikan Salmon. Terdapat juga ikan yang diracuni merkuri akibat pencemaran laut. Oleh itu sebagai pengguna kita perlu bijak memilih sumber makanan tambahan kita.
SET KEHAMILAN SHAKLEE


Fungsi Vitamin Ibu Hamil Shaklee
  • Vita-Lea : Multivitamin dengan iron yang mengandungi 30 nutrisi harian lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang disarankan oleh RDA.
  • B Complex : Vitamin yang lengkap dengan 8 Keluarga B termasuklah Asid Folik. Ia juga merupakan vitamin anti stress.
  • Ostematrix : Kaplet kalsium dengan magnesium, fosforus, vitamin D, Zinc, Kuprum, Manganes dan Boron. Ini kerana suplemen kalsium perlu dating dalam pakej lengkap tersebut untuk mengelakkan endapan bagi sesetengah mineral. ( Magnesium dalam Ostematrix membantu melembutkan najis, Ianya mengurangkan risiko sembelit bagi Iubu hamil)
  • Omega Guard : Sumber Omega 3 terbaik dari minyak ikan tulen. Pengambilan Omega Guard pada trimester kedua (bulan keempat kehamilan)
  • SR Vita C : Membantu meningkatkan imun, menyerap zat besi serta mencegah komplikasi semasa hamil seperti kelahiran bayi yang kurang berat badan, anemia dan sebagainya.

  • ESP-Energizing Soy Protein : Kaya dengan protein ianya baik untuk perkembangan otak bayi, pembentukan otot dan meningkatkan system imun badan. ia boleh dianggap sebagai pelengkap vitamin untuk ibu hamil.


Jemput layan testimoni untuk Ibu hamil ye semua..


Testimoni Ibu Hamil

SID: 947236
Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
Email: cikwana@gmail.com
COD: Kayan/Lekir/ Sitiawan/ Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia
Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

No comments:

Post a Comment