VIVIX SHAKLEE MEMBANTU PESAKIT SLE PULIH - ~Its All About Nature n Passion~

Thursday, 7 April 2016

VIVIX SHAKLEE MEMBANTU PESAKIT SLE PULIH

Vivix Shaklee merupakan tonik ajaib yang dapat membantu pesakit SLE. Vivix Shaklee memelihara kesihatan secara menyeluruh dan ianya sangat bagus untuk memperbaiki kerosakan sel di peringkat DNA. Vivix juga berfungsi  untuk melambatkan proses penuaan. Vivix Shaklee dapat merawat SLE. Okey dibawah ini ada testimoni daripada pesakit SLE atau LUPUS yang mengamalkan Vivix Shaklee.


Testimoni SLE 

(I) (Kisah Puan Wan Rosmaini Mustafa Roni)

Anak Puan Wan Rosmaini yang menghidap SLE dah hampir sembuh. Anaknya tinggalkan terus steroid yang sepatutnya dia makan 8 biji sehari..Hanya makan Vivix dan Omega Shaklee. Doktor juga terkejut mendengar berita ini. Doktor turut bertanyakan kepada Puan Wan Rosmaini apa yang diberikan kepada anaknya. Jawapannya adalah Vivix Shaklee. Beliau bersyukur kerana penyakit SLE anaknya makin pulih.

(II)  Kisah Puan Peen yang diceritakan kembali oleh Puan Julie Mauryn Gumpil.


Puan Peen seorang ibu yang mempunyai 2 orang cahya mata pernah disahkan oleh Doktor pada tahun 2007 menghidap SLE ketika berusia 20an. Kata Puan Peen semua simptom SLE  telah dirasainya seperti sakit-sakit badan, bengkak sendi, muka jadi merah, rambut gugur, ulser mulut dan kadang-kadang tekanan jadi tinggi. Semasa melahirkan anak pertama Puan Peen hampir terkena sawan sehingga terpaksa dibedah. Bayi Puan Peen dilahirkan sebagai baby pramatang iaitu 7 bulan. Selepas dilahirkan Baby Puan Peen mempunyai masalah dan berada dalam keadaan tidak selamat kerana terdapat jangkitan kuman.

Menurut Puan Peen ketika mengandung kali kedua SLE nya nampak ok kerana SLE tidak aktif semasa mengandung. Tetapi  selepas bersalin SLE terus aktif semula. Sehingga urin Puan Peen didapati terlalu banyak protin. Ini menyebabkan Puan Peen terpaksa menjalani biopsi untuk memeriksa kesihatan buah pinggangnya. Betapa sedihnya buah pinggang Puan Peen didapati rosak. 

Sehinggalah Puan Peen menemui Puan Julie Mauryn Gumpil di Facebook untuk masalah buah pinggangnya. Kerana Beliau beranggapan yang penyakit SLE nya tidak dapat dibantu. Ketika ini keadaan Puan Peen agak terkawal kerana beliau kena makan ubat yang mengandungi steroid dan perlu menjaga pemakanannya. Puan Julie memberikan senarai panjang berkenaan supplemen apa yang sesuai untuk penyakit SLE. Tetapi hanya satu yang dipilih Puan Peen iaitu Vivix Shaklee.

Puan Peen mula minum Vivix sekitar Jun 2012, selepas 3 minggu  Puan Peen memberi maklumbalas kepada Puan Julie. Selepas pengambilan Vivix dia berasa keadaannya makin baik daripda sebelum minum Vivix. Sakit kepalanya tiada lagi dan Puan Peen rasa ringan badannya kerana sakit sendi juga tiada.

Pada September 2012, Puan Peen memberitahu kepada Puan Julie yang Doktor mengesahkan penyakit SLE Puan Peen telah mula reda dan yang bestnya ubat steroid sudah dikurangkan pengambilannya kepada 2 biji sahaja. Beliau masih menjalani rawatan untuk buah pinggang dan hanya perlu makan sejenis ubat sahaja. Setakat ini perkembangannya adalah baik.Moga perkongsian Saya kali ni dapat membantu anda diluar sana yang mungkin mempunyai masalah kesihatan yang sama macam perkongsian Saya ini. Dan suka untuk Saya ingatkan Saya juga memberikan khidmat COD di kawasan Manjung dan Sitiawan. Ini kerana Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee Lekir, Sitiawan dan Manjung.

Untuk Pertanyaan dan Order boleh hubungi Saya:

Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment