KALSIUM PENTING UNTUK MENGATASI MASALAH PENYUSUAN - ~Its All About Nature n Passion~

Friday, 5 August 2016

KALSIUM PENTING UNTUK MENGATASI MASALAH PENYUSUAN

Kalsium penting untuk mengatasi masalah penyusuan kerana dalam badan kita kalsium merupakan elemen yang diperlukan oleh tubuh. Kalsium penting untuk membina dan menghasilkan tulang yang kuat. Kalsium bukan sahaja khusus untuk ibu yang menyusu tetapi kalsium juga diperlukan oleh wanita hamil dan juga bayi. 40% daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium adalah kandungan mineral terbesar dalam badan kita.

Kita mudah kehilangan kalsium terutamanya golongan wanita yang datang haid, mengandung, menyusu dan menopos. Purata kita akan kehilangan kalsium adalah sebanyak 400-600mg kalsium setiap hari. Oleh itu 1000mg kalsium diperlukan sehari secara puratanya.

Selain daripada kalsium, pengambilan protein penting untuk membaiki sel. Bila sel sihat ia dapat menyerap vitamin dengan sempurna.Kalsium seperti mineral lain yang akan berinteraksi dengan nutrien lain. Untuk membantu penyerapan vitamin B12, ia memerlukan vitamin D untuk penyerapan dan vitamin C untuk penyerapan lebih berkesan.

Berbalik kepada penyusuan susu ibu, kebanyakan para ibu mengalami masalah susu berkurangan semasa datang bulan atau haid.Ini kerana semasa haid kalsium dalam darah menjadi rendah dan ia memberi kesan kepada si ibu.  Susu ibu mengandungi antibodi yang dapat meningkatkan sistem imunisasi bayi. Banyak sebab sebenarnya mengapa kalsium penting. 

Antara sebabnya pemakanan kita hari ini kandungannya daripada factory made. Ia boleh mereputkan tulang. Jadi kepada ibu-ibu yang mengalami masalah susu kurang, boleh je cuba Ostematrix untuk dapatkan kalsium yang dilengkapi dengan kandungan magnesium, Vitamin D dan mineral lain bagi memastikan fungsi kalsium dimanfaatkan secara optimum. Selain Ostematrix, set penyusuan Shaklee juga membantu masalah penyusuan tetapi korang juga kena rajin mengepam bukan sekadar mengharapkan vitamin semata.

Sempena bulan Ogos ini,Shaklee ada promosi Ostematrix. Beli 6 dapat 7 botol. Harga sangat mampu milik. Jika ingin mendapatkan vitamin secara COD Saya adalah Pengedar Shaklee untuk area Manjung, Sitiawan dan Lekir. Sekiranya ingin mendapatkan vitamin secara pos pun boleh. Korang hubungi je Saya.

Wana Mohd Tahir
0102114231
Shaklee Lovers
2 comments:

  1. Kakma pun amalkan set berpantang n menyusu ni..
    Oste mmg wajib ambil coz kakma mmg tk leh minum susu

    ReplyDelete
  2. Kakma pun amalkan set berpantang n menyusu ni..
    Oste mmg wajib ambil coz kakma mmg tk leh minum susu

    ReplyDelete