KEUNIKAN BANGUNAN HOME OFFICE SHAKLEE DI PLEASANTON, CALIFORNIA - ~Its All About Nature n Passion~

Tuesday, 2 August 2016

KEUNIKAN BANGUNAN HOME OFFICE SHAKLEE DI PLEASANTON, CALIFORNIA

[Keunikan Senibina Home Office Shaklee di Pleasanton, California]Buat pengetahuan semua bangunan Shaklee di Pleasanton telah direkabentuk oleh Arkitek terbilang -Gensler.

Ia merupakan bangunan yang berkonsepkan mesra alam dan mesra pengguna. Ia selari dengan konsep yang dipegang oleh Shaklee iaitu "Selamat, Berkesan dan Mesra Alam" ~ Living in Harmony with Nature.

Dengan rekabentuk yang serba moden dan maju, sebahagian besar bahan binaan yang digunakan adalah bahan2 semulajadi dan ada juga penggunaan bahan kitar semula termasuklah dari segi warna, dinding, lantai, bumbung, karpet. 

Sistem pengcahayaan melalui cahaya luar secara semulajadi. Penggunaan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu bertujuan untuk penjimatan tenaga. Penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan.

Bahan-bahan kayu dan pintu pula di ambil dari kawasan hutan mampan. Tanaman landskap yang dijaga rapi terdiri daripada sebahagian tumbuh tumbuhan botanik yang terdapat didalam produk Shaklee.

Bangunan ini menggunakan sistem pengudaraan semulajadi, yang bermaksud tiada penyaman udara dipasang di seluruh bangunan tersebut. Selain daripada udara luar yang bebas masuk melalui lubang2 binaan, sistem pengudaraan juga dihasilkan oleh satu kipas 'gergasi' yang dipasang dari bawah lantai bangunan.

Menurut perkongsian mereka yang telah pergi ke Home Office shaklee di Pleasanton, bangunan ini terbahagi kepada beberapa bahagian seperti bahagian pentadbiran, dewan taklimat, makmal ujikaji dll.

Di sana juga terdapat meja dan kerusi pertama yang digunakan oleh Dr Forest C. Shaklee. Terdapat replika VIVIX yang sangat besar di ibu pejabat Shaklee.Apa yang menarik dihati Saya, terdapat satu gong besar yang akan dipalu setiap kali jualan Shaklee mencapai RM1 juta di seluruh dunia.

Di bangunan ini ada tempat di mana para saintis Shaklee akan menjalankan ujikaji terhadap semua produk Shaklee. Paling bangga dihati Saya bila terdapat gambar2 para Masters Coordinator Shaklee dari seluruh dunia termasuk dr Malaysia dlm frame yg digantung pada satu sudut dlm bangunan ini.

Sedikit sebanyak perkongsian Saya berkaitan bangunan ibu pejabat Shaklee di Pleasanton, California. Kisah in Saya ambil melalui perkongsian kakak sulong kami dalam OMS group iaitu Kak Najihah Abdul Mutalib dan super upline Saya ummi Mai Md Saupi  dan hasil carian Saya di gugel. 

Moga Saya dan anak2 Shaklee A'bidatul Mu'tadillah Motolani Ifa Omar Saadiah Arbain NurHa RosLi dapat sampai ke Home Office Shaklee di Pleasanton tahun 2018 nanti. Jom korang sertai team kami boleh dapat free trip janji gigih berusaha dalam Shaklee.

Wana/0102114231
#tsunamishaklee 
#bisnesdarirumah
#ptst9
#LiveAmazing

No comments:

Post a Comment