Nutriferon Boleh Menggalakkan dan Menguatkan Imuniti Tubuh Badan - ~Its All About Nature n Passion~

Sunday, 27 November 2016

Nutriferon Boleh Menggalakkan dan Menguatkan Imuniti Tubuh Badan

Nutriferon merupakan produk Shaklee yang boleh menggalakkan dan menguatkan imuniti badan kita. Ianya telah diuji secara klinikal, penggalak interferon semulajadi. Nutriferon juga tidak dijual di kedai-kedai ubat ataupun di farmasi tau.

Setiap orang yang berlainan mempunyai sistem imun yang berbeza. Sistem imun kita ialah bagaimana kita melawan jangkitan kuman dan penyakit. Kadang-kadang sistem imun tidak berfungsi dengan betul dan dengan itu kita perlu sistem imunisasi tambahan untuk meningkatkan imuniti kita. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa orang di bawah tekanan kronik juga boleh mempunyai sistem imun yang lemah. Diet yang tidak betul juga satu lagi faktor yang boleh membawa kepada sistem ketahanan buruk. Pemakanan yang betul dan berkhasiat memainkan peranan yang penting dalam meningkatkan sistem imun badan manusia.

Pada tahun 1950-an, saintis mula mencari cara bagaimana badan melindungi dirinya daripada virus, yang membawa kepada penemuan interferon, suatu protein semulajadi yang mencetuskan sistem imun badan untuk menyerang mikrob penceroboh dan merangsang keupayaan sistem daya tahan badan untuk melancarkan suatu gerak balas imun. Pengeluaran interferon dalam badan kini boleh dirangsang secara semulajadi pada individu yang sihat melalui tambahan diet baru yang dipanggil NutriFeron ™ *.

==================================
Perbezaan Shaklee (The Shaklee Difference)
==================================

Dibangunkan oleh saintis (immunologist) Jepun, Dr. Yasuhiko Kojima yang pertama kali menemui interferon pada tahun 1954 semasa menjalankan kajian di Tokyo University.

NutriFeron ™ adalah hasil lebih daripada 40 tahun penyelidikan tentang sebatian yang mencetuskan interferon semulajadi. Selepas pemeriksaan, ujian dan menilai lebih daripada 200 herba yang berbeza, Dr. Kojima berjaya mengasingkan gabungan ramuan botani yang meningkatkan pengeluaran interferon oleh badan secara semulajadi.

Formulasi yang  dipatenkan dari Dr. Kojima ini eksklusif ditawarkan melalui Shaklee Corporation sahaja. Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.


Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama, untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan *:

#Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;

#Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;

#Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;

#Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

==================================
Siapa yang memerlukan NutriFeron set ini?
==================================

1) Individu sihat yang ingin kukuhkan sistem imun badan.

2) Individu yang menghadapi masalah sistem imun rendah atau sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu,demam,cancer,asma... (tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit. Ajal maut ditangan Tuhan..kita sebagai manusia hanya berusaha dan berikhtiar)

3)Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.

4)Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.

5)Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

=============================================
Set Total Wellness Connection Shaklee yang ade Nutriferon:
=============================================
1) Immune Booster set : Nutriferon, Vita-C, Zinc Complex, Garlic
2) Revitalizing Set : DTX Complex, Nutriferon
3) Anti Aging Set : Vivix, Nutriferon, ESP

Untuk mendapatkan Nutriferon dengan harga berbaloi atau ingin jadikan ia sebagai first aid kit dirumah. Korang boleh dapatkan daripada Saya atau semua SID Shaklee yang berdaftar.

Hubungi,
Wana Mohd Tahir
Whatsapp: 0102114231
Call/SMS: 0109749611

No comments:

Post a Comment