Perbezaan Antara Collagen Powder dan Esp Shaklee - ~Its All About Nature n Passion~

Tuesday, 10 January 2017

Perbezaan Antara Collagen Powder dan Esp Shaklee

[Ada apa dengan Collagen Powder dan Esp]

Kedua²nya produk Shaklee la of coz 😉. Kedua²nya juga based on protein. Protein sangat diperlukan dalam diet harian kita selain dapat membaikpulih sel² dan tisu² yang rosak.

Okey, walaupun Collagen dan Esp ni based on protein tetapi dorang ni ada perbezaan tau.

Perbezaannya ialah collagen powder datangnya dari sisik ikan merah yang tahan lasak dan protein yang dihasilkan oleh sumber haiwan. Manakala Esp pula berasal dari protein sumber tumbuhan iaitu daripada kacang soya Non-GMO yang mana protein soya tidak diubahsuai genetiknya.

Sumber kolagen terbaik adalah dari ikan laut dalam kerana ianya mempunyai nilai protein yang dan jauh dari pencemaran. Berat molekular yang terdapat dalam kolagen adalah diukur dalam dalton dan ia sangat rendah dan mudah diserap oleh tubuh.
Set Kulit Shaklee

Esp pula mengandungi semua asid² amino yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia bertujuan untuk mengekalkan tisu² yang sihat termasuklah 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita dengan sendirinya.

Collagen mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut². Manakala Esp pula dapat membantu membina dan perbaiki sel² lama dengan menghasilkan sel² baru kerana struktur badan kita adalah sel.

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum. Sebab dari sel akan membentuk tisu kemudian dari tisu akan membentuk organ dan dari organ akan membentuk sistem.

Kedua2nya memberikan kesan yang best bila di amalkan secara konsisten. Kalau tak caya korang kena cuba. 5 hari minum kolagen pun dah nampak kesan. Mix pulak dengan Esp lagilah Wow.

Dan lagi wow bila dapat minum vivix pulak. 😄
Oppss vivix promo kan..wajiblah diwar² kan.

Untuk sebarang pertanyaan berkaitan Collagen, Esp, Vivix dan yang lain. Boleh hubungi Cikwana ye.

Your Trusted  SidPro,
0109749611

#tsunamishaklee
#kasigegar19
#oms67
#shakleemanjung

No comments:

Post a Comment