Kenali Tanda Sakit Gout dan Cara Mengatasinya. - ~Its All About Nature n Passion~

Tuesday, 23 January 2018

Kenali Tanda Sakit Gout dan Cara Mengatasinya.

Agen Shaklee Manjung

Gout ini berlaku disebabkan oleh pembentukan kristal asid urik diantara sendi-sendi. Tanda sakit Gout ialah apabila seseorang itu terasa sakit terutamanya dibahagian sendi. Sakit Gout juga boleh dianggap sejenis arthritis kerana ia boleh menyebabkan keradangan. Kebiasaannya golongan lelaki mudah mendapat serangan Gout berbanding golongan wanita. Sekiranya bacaan asid urik melebihi 10mg/dl, maka berhati-hatilah kerana anda berisiko untuk mendapat sakit Gout.


Tanda Sakit Gout


  • Sakit pada sendi terutamanya di bahagian ibu jari kaki.
  • Bahagian sendi yang sakit jadi bengkak mengakibatkan rasa panas pada sendi dan boleh berlaku pengelupasan disekitar sendi yang sakit.
  • Pesakit Gout kerap buang air kecil.
  • Pesakit Gout juga sensitif pada suhu sejuk.

Faktor keturunan juga boleh dijadikan punca mendapat serangan Gout. Selain itu, faktor pemakanan juga boleh diambilkira. Ini kerana makanan seperti organ dalaman ( hati, paru,ginjal), daging, ikan bilis, ikan kembung dan sardin antara makanan yang tinggi kandungan purin. Sayur-sayuran seperti asparagus, bunga kobis, cendawan, kekacang dan makanan laut juga perlu dielakkan. Apabila kita makan makanan yang tinggi kandungan purin, ia boleh menghasilkan asid urik yang tinggi didalam tubuh sehingga boleh menyebabkan sakit Gout.

Cara Mengatasi Sakit Gout

Antara cara yang boleh diamalkan apabila diserang sakit Gout adalah kita boleh mengambil ubat daripada Doktor. Pesakit gout juga boleh mandi dengan air suam dan boleh sendi yang bengkak dengan pek ais. Dalam masa yang sama cuba elakkan makan makanan yang tinggi kandungan purin.  Kemudian boleh juga mengamalkan pengambilan supplemen seperti vitamin Shaklee.

Cadangan Vitamin Shaklee untuk Sakit Gout.

Vivix

  • Bertindak memperbaiki sel rosak dan menurunkan bacaan asid urik akibat Gout. Ia juga menggalakkan pembentukan mitochindria atau memberi tenaga kepada sel dan ia juga melambatkan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel.

Alfalfa Complex

  • Bersifat alkali ia dapat membantu menurunkan bacaan asid urik. Ia juga bertindak menyingkirkan toksin secara lembut dari dalam badan.

Omega Guard

  • Ia bersifat antiradang di mana ia dapat membantu mengurangkan bengkak akibat sakit Gout.

B Complex

  • Asid folik didalam vitamin B berupaya mengurangkan penghasilan asid urik dalam badan. Lagi pula, pesakit Gout perlukan vitamin B kerana dalam vitamin B terdapat banyak makanan sihat.

Performance Drink

  • Ia membantu tubuh badan Pesakit Gout daripada dehidrasi dan ia memastikan tubuh cukup kandungan gula dan air.


Sakit Gout : Kenali Tanda dan Cara Mengatasinya 

Jika anda ingin tahu lebih lanjut atau berminat untuk mendapatkan Set Lengkap Gout, Anda boleh hubungi Saya di :Hubungi : 010-9749611

COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut

POS : Seluruh Malaysia menggunakan POS MALAYSIANo comments:

Post a Comment