5 Tanda Kolestrol Tinggi Dalam Badan - ~Its All About Nature n Passion~

Tuesday, 7 August 2018

5 Tanda Kolestrol Tinggi Dalam Badan

Pengedar Shaklee Manjung AktifKolestrol adalah sejenis lemak yang disebut sebagai lipid. Ia diperlukan oleh tubuh untuk bekerja dengan baik. Badan kita boleh menghasilkan kolestrol dan juga boleh mendapatkannya dari sumber makanan. Terdapat dua jenis kolestrol didalam badan kita. High Density Lipoprotein (HDL) dikenali sebagai kolestrol baik. Manakala Low Density Lipoprotein (LDL) pula dikenali sebagai kolestrol jahat 


Jika anda ingin tahu, kolestrol tinggi ini sangat bahaya kepada kita sekiranya anda tidak mendapatkan rawatan. Ini kerana kolestrol tinggi juga salah satu sebab boleh mengakibatkan kematian mengejut. Sebelum itu, mari kita ambil tahu apakah 7 tanda kolestrol tinggi dalam badan.

5 Tanda Kolestrol Tinggi Dalam Badan


1. Sakit Kepala 

  • Kebiasaanya sakit kepala adalah keadaan mereka yang mempunyai hipertensi. Kemungkinan besar sakit kepala mendorong kepada tekanan darah tinggi. Ini kerana kolestrol yang duduk di salur darah bahagian otak boleh menyebabkan strok. Tetapi jika ia duduk di salur darah bahagian jantung ia boleh mengakibatkan serangan jantung.

 2. Sakit Pada Kaki

  • Kesakitan di kaki terjadi akibat daripada aliran darah yang sepatutnya masuk ke kaki jadi terbantut.

3. Kuku Berubah

  •  Ia terjadi kerana kuku tidak dapat bekalan yang mencukupi akibat peredaran darah terganggu. Makanya akan berlaku perubahan dibahagian kuku seperti kuku menebal dan lambat tumbuh setelah dipotong.

4. Berat Badan Berlebihan

  • Apabila berlaku gangguan metabolisme ia akan mengakibatkan lemak terkumpul dibahagian perut. Dengan itu berat badan akan meningkat dan ia boleh menyebabkan kegemukan kerana sel-sel lemak semakin banyak dan boleh menjurus kepada obesiti.

5. Jantung Terasa Sakit


  • Apabila saluran darah berhampiran organ jantung menjadi semakin sempit ia boleh menyebabkan serangan jantung kerana apabila arteri yang menyalurkan darah ke otak mula tersumbat ia akan menyebabkan seseorang itu mengalami strok.


Sebagai langkah berjaga- jaga, kita dikehendaki membuat pemeriksaan kesihatan bagi memastikan badan kita bebas daripada sebarang penyakit.

Selain itu, amalan gaya hidup sihat sangat memainkan peranan. Perbanyakkan pengambilan makanan sihat, makanan yang kurang minyak, luangkan masa untuk melakukan aktiviti fizikal, elak pengambilan alkohol dan kafein berlebihan demi kehidupan yang sihat.


Di sini Saya inginkan kongsikan beberapa makanan kesihatan yang boleh membantu untuk kurangkan kolestrol. Tak salah kita ikhtiar untuk menyokong kesihatan kita kan?

Cadangan Suplemen Shaklee Untuk Kolestrol Tinggi Dalam Badan

Vivix Shaklee untuk kolestrol

 Vivix 

Antioksidan yang ada didalam Vivix dapat membantu melindungi sel termasuk sel pada sekitar bahagian salur darah. Ia juga dapat melancarkan aliran darah.

Phytocol-ST

Ia bertindak mencegah kolestrol yang ada dalam salur darah.

Omega Guard

Omega 3 yang mengandungi EPA dan DHA bantu menurunkan kadar kolestrol jahat LDL.


Garlic Complex

Membantu merendahkan kadar kolestrol dan tekanan darah.

Vitamin C

Membantu menurunkan kadar kolestrol dan menguatkan dinding arteri.

Vitamin E

Membantu memperbaiki peredaran darah.


B Complex

Vitamin B3 (Niacin) bantu turunkan kadar kolestrol.

Sekiranya anda mahu mendapatkan Set Kolestrol Shaklee secara online menggunakan Kad kredit atau Debit Kad. Anda boleh klik ikon eSell dibawah.

Set Kolestrol Shaklee

Tetapi jika anda ingin mendapatkan konsultansi percuma berkaitan produk, anda boleh menghubungi Saya seperti details tertera dibawah.Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

No comments:

Post a Comment