Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu - ~Its All About Nature n Passion~

Wednesday, 17 October 2018

Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami Yang perlu Anda Tahu

Setiap pasangan yang berkahwin pasti mengimpikan ingin memliki zuriat sendiri. Bukan sahaja sang isteri yang sering 'dilabelkan' tidak subur, tetapi perlu diingat sang suami juga ada mengalami masalah kesuburan ini. Sebaiknya kedua-dua pihak baik Isteri mahupun suami perlu menjalani pemeriksaan kesuburan.

nutrisi untuk kesuburan suami isteri
Credit: healthyfoodstar.com

Faktor utama sering terjadinya masalah kesuburan ini adalah akibat dari pemakanan yang tidak sihat. Tak kira terlalu banyak atau terlalu sedikit, mengamalkan diet yang tidak seimbang dan gaya hidup juga boleh mempengaruhi sekiranya sering mengalami tekanan perasaan. Disini Saya ingin kongsikan makanan yang boleh membantu untuk meningkatkan kesuburan suami.


7 Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan Suami


#Pertama 


Pengambilan buah-buahaan terutamanya buah betik. Ia kaya dengan vitamin C dan merupakan antioksida yang baik untuk tubuh badan. Buah betik juga mampu meningkatkan jumlah dan kesuburan sperma. Kekurangan vitamin C dalam badan juga boleh mengurangkan tahap kesuburan sperma. Pengambilan 500mg vitamin C setiap hari sangatlah digalakkan.

#Kedua

Banyakkan pengambilan makanan yang kaya dengan zinc. Ini kerana zinc merupakan mineral yang mampu mengaktifkan serta meningkatkan kualiti sperma. Zinc juga adalah mineral yang paling banyak dalam sperma. Makanan yang ada sumber zinc adalah seperti daging merah, bijirin, kekacang, makanan laut dan juga boleh ambil dalam bentuk supplemen.

#Ketiga

Tabiat merokok juga boleh merosakkan membran sperma dan mempengaruhi kelajuan pergerakan sperma untuk sampai ke telur. Ini kerana merokok sebenarnya boleh membunuh vitamin C dalam badan sekaligus mengurangkan kualiti sperma yang terhasil.

#Keempat

Pengambilan air kosong mampu meningkatkan kesuburan dan kesihatan sperma. Oleh itu,amalkan meminum air sebanyak 2 hingga 3 liter sehari.

#Kelima

Kebersihan makanan yang diambil hendaklah dalam keadaan segar. Kurangkan pengambilan 'fast food' dan makanan yang diproses. Ia juga boleh menjejaskan tahap kesuburan suami.

#Keenam

Selain daripada makanan harian, pihak suami juga boleh mengamalkan  set lelaki Shaklee yang terdiri daripada CoQ Trol Plus, Zinc Plus, Vitamin E dan Omega Guard.

testimoni kesuburan suami isteri

Gambar dibawah merupakan testimoni pasangan suami isteri yang telah mengamalkan set kesuburan Shaklee.

Klik Sini

Sekiranya ada sebarang pertanyaan atau untuk order berkaitan cadangan nutrisi lengkap untuk set kesuburan Shaklee, anda boleh hubungi Saya seperti details dibawah.

Hubungi : 010-9749611
COD : Lekir, Sitiawan, Manjung, Lumut
POS : Seluruh Malaysia menggunakan POSLAJU MALAYSIA | Brunei | Indonesia | Singapore

1 comment:

  1. Hi menarik content. lets blogwalking and click ads. done follow u, follow me back http://acuyuhan.blogspot.com/ .thanks

    ReplyDelete