Kisah Daku Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee - ~Its All About Nature n Passion~

Thursday, 15 July 2021

Kisah Daku Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee

 Tarikh 25 Jun 2013 ni merupakan tarikh keramat yang akan selalu Ku kenang

πŸ₯°
Kalau nak tahu, ni lah tarikh Daku menjadi ahli Shakl.ee. Tak pernah terfikir pun nak jadi ahli Shak.lee..
Sejujurnya lepas daftar ahli baru tahu...eh MLM ekπŸ˜…..patut ade sponsor semua tuπŸ˜‚
Naifnya daku suatu masa dulu.. πŸ˜„ Diam² dah tahun ke 8 bersamanya. Bukan sebarangan MLM yerr..
Dulu hajat hati tu buat shak.lee sebab nak lepas duit pampers anak jer..awal² dulu la..πŸ˜…
Lepas dah naik pangkat sikit hajat tu telah di'upgrade' ...nak cukupkan balik duit gaji yang kena potong tu.. (sadis tengok payslip)

Allahuakbar...dapat! Allah bagi😭..

Kalau ikut akal sendiri memang tak tercapai pun...tapi semua ni izin Allah..sapa kita nak menidakkannya. Kena selalu yakin dan percaya Allah tempat meminta dan usaha tetap kena ada!
Jangan sesekali putus asa! Kalaulah ku putus asa...ermm idak merasa ada anak cucu segera tau...πŸ˜„ Siap jadi founder kepada 'Miraculous Team' lagi..πŸ₯°
Simbolik sangat nama ni dengan diriku... Cer korang baca ni
Wana Mohd Tahir ~ Wana Miraculous Team 😍
Kena kan?kan?πŸ˜„

Memang banyak la keajaibannya...bukan mudah nak bina team..dan kena selalu ingat Miracle can't happen itself...usahalah utk dapatkan nya..Buat keja kita jangan buat kerja Tuhan!
Benar, pengalaman hidup mematangkan fikiran. Teruslah tanam rasa Syukur dan sabar dengan setiap ujian-NYA..jangan asyik merenung nasib yg tak sudah² (aduhh bosan tau jadi manusia gini...merintih tanpa bangkit mengubah nasib diri)

Sejujurnya, daku buat shakl.ee bukan untuk bersaing dengan sesiapa pun, semuanya lebih kepada pencapaian utk diri sendiri sahaja.

Tak sangka dah ade 4 orang leader dalam organisasi Miraculous..2 anak n 2 cucu..membina bis.nes ni dalam masa yg sama ia mengajar kita membina kekuatan diri kita sebenarnya...kalau kita lemah tentu pincang sesebuah organisasi tu.


Wana Pengedar Shaklee Manjung


Kau dah tak boleh fikir diri sendiri jer..sebaliknya kau kena fikir untuk anak2 buah kau...nak berjaya sorang² mungkin 'seronok' tapi percayalah kejayaan bersama insan² kesayangan kita itu lebih manis untuk dikenang sampai akhir hayat!πŸ₯°

Kalau dulu kesihatan agak down kini boleh berubah menjadi lebih baik...kalau dulu dapat bonus 2 angka la ni anak² team boleh dapat 4 angka..
Seronok sangat bila dapat bantu insan² yg kita kenal ni berjaya.
😍
Harapanku bila membina bis.nes ni tak lain tak bukan lebih kepada nak memberi manfaat kepada insan lain..untuk anak² cucu MT, customers dan tentulah untuk anak2 kesayanganku Khyranaeem dan Ummah.

Meniaga kerana Allah SWT. Tak dapat nak bagi ikan at least kita boleh bagi pancing dan ajar dorang cara nak gunakannya. Kalau dah bosan guna rod boleh try pukat tunda pulakπŸ˜…
Kehidupan kita kat dunia ni tak kekal pun. Jadi pilihlah untuk berbuat kebaikan yang boleh jadi saham akhirat kita nun disana kelak.

Macam lirik lagu nasyid yg upline Saya suka ni...😊
"Umat Islam harus cemerlang
Hari ini mesti lebih baik dari semalam
Jangan buang masa
Siapa kata kita tidak boleh?
Kita ada Allah Maha Kuasa
Kita punya kuasa tenaga
Doa sebagai senjata
Umat Islam sentiasa boleh
Umat Islam sentiasa boleh...."
InshaAllah Kita semua boleh jadi Hamba Allah yg
terbaik
disisi-NYAπŸ€—
Aamiin Ya Mujib

Love,
Wanawinner7

* Berminat untuk menjana pendapatan bersama Shaklee? Jom Whatsapp Saya di 010-9749611 atau boleh je klik link di bawah

www.wasap.my/60109749611/Nak+Jana+Income


No comments:

Post a Comment